POLKAS.NL
SLOVENIAN STYLE POLKAS - CLEVELAND STYLE POLKAS - BUTTON BOX MUSIC - SLOVENE TUNES - YUGOSLAV FOLK SONGS

                  Polka Web-log

Web-log

 

 

NEXT.
BACK.
Polkas Home.

03 augustus,

De nieuwe Top 5 is vandaag geplaatst. De Top 5 van de artiesten die in juli het meeste op Polkas.nl werden bekeken. Met een nieuwe nummer 1. Walter Ostanek opnieuw op nummer 1, hij steeg 3 plaatsen, vorige keer stond Walter nog op de 4e plaats. Fred Ziwich die vorige keer op de 1e plaats stond zakte in deze lijst naar nummer 2. Frankie Yankovic die vorige keer op nummer 3 stond bleef ook deze keer op de 3e plaats staan. Op nummer 4 staat Johnny Pecon, in de vorige Top 5 stond Pecon nog op de 2e plaats. Nieuw in de Top 5, Hank Haller. Hij was even uit de lijst verdwenen, maar regelmatig komt hij weer terug. In deze Top 5 behaalde hij de 5e plaats. Slavko Avsenik verdween uit de Top 5. Er zijn iedere maand altijd wel een aantal artiesten die de Top 5 nét niet haalden. Deze keer waren dat Joey Tomsick, Walt Groller, Kenny Bass, Aaron Dussing, Johnny Vadnal en Slavko Avsenik. De pagina's die vaak werden bekeken waren: Weblog, New CDs, Listen To The Music, Polka Schedule & Events, News en Gallery. Opnieuw kwamen de meeste bezoekers weer uit Amerika en Nederland. Daarna volgden Duitsland, Canada, België, Slovenië en Polen. Het meest beluisterde nummer van vorige maand was de Walter Ostanek Plays Kenny Bass sampler. Van Walter Ostanek de nummer 1 in de Top 5 is op de Top 5 pagina een mooie polka te beluisteren. Polka Poppers Polka, een mooi instrumentaal nummer van de nieuwe Walter Ostanek cd Plays Kenny Bass. Volgende maand is er weer een nieuwe Top 5 van de artiesten die het meeste op polkas.nl werden bekeken.

John.

 

 

01 augustus,

Vanaf vandaag is er weer een nieuwe aflevering van het maandelijkse programma Polka Time te beluisteren. Deze keer met Dick Tady, Walter Ostanek, Kenny Bass, Ron Pivovar en Joe Kusar. In augustus is Smooth As Cilka het Album van de maand. Deze keer geen nieuwe cd maar een classic album van vroeger. Deze lp brengen we zo nog een keer onder de aandacht. De plaat is inmiddels ook op cd verschenen. Met o.a. Triglav Polka, Happy Accordeon Waltz, Polka Dance Polka en Zeke And Charlie Polka. Dat laatste nummer is op de Album van de maand te beluisteren. De cd is te koop in de Museum Shop van de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame. Tot slot dan nog de Featured Live Artiest/Band van de maand, deze maand is dat Del Sinchak. Deze maand heeft deze artiest weer veel optredens in Cleveland en omstreken. En hij heeft ook nog eens een nieuwe cd. Er zijn deze maand overigens weer behoorlijk veel optredens van de polka artiesten. Alle informatie over de optredens van Del Sinchak en de andere artiesten die met Polkas.nl samen werken zijn op de Polka Events pagina voor augustus terug te vinden.

John.

 

 

29 juli,

Vandaag ontving ik de Thanksgiving Polka Weekend Flyer van de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame. Dit jaar wordt dit evenement op donderdag 23, vrijdag 24 en zaterdag 25 november gehouden. De locatie is opnieuw het Marriott Hotel in Cleveland, Ohio. Het schema van de bands die spelen tijdens de Polka Party ziet er weer veelbelovend uit. Met op donderdag o.a. Aaron Dussing, Anthony Culkar, Hank Thunander, Joey Miskulin en Walter Ostanek. Op vrijdag Bill Bevec, Fred Ziwich, Jack Tady, Dick Tady, Singing Slovenes, Don Wojtila en de Button Box Divas. Op zaterdag Jeff Pecon, Barefoot Becky, Kathy Hlad en Rob DeBlander. Zaterdag is eveneens de dag van de Awards Show, één van de hoogtepunten van het Thanksgiving Polka Weekend. De nominaties voor de Awards van de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame worden binnenkort bekend gemaakt. Binnenkort kunnen de leden van de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame dan weer stemmen op de genomineerden. Op 12 oktober worden de Lifetime Awards, de Trustees Honor Rolls en de Greatest All-Time Hit Songs voor 2017 alvast bekend gemaakt tijdens de Awards Preview Party in de Euclid City Hall, in Euclid, Ohio. De winnaars van alle andere Awards zoals beste band, album, muzikant, sideman, vocalist, promotie en button box worden tijdens de Awards Show op 25 november bekend gemaakt. Voor de Lifetime Awards zijn o.a. Stan Blout, Joe Mlakar, Kathy Hlad en Frank Stanger in de race. Binnenkort meer. De informatie over het Thanksgiving Polka Weekend is inmiddels op de website geplaatst. Voor dat het zover is organiseerd de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame nog twee andere evenementen. Op woensdag 13 september het Slovenian Sausage Festival. Behalve worst ook veel polka muziek. Met o.a. Fred Ziwich, Button Box Divas, Anthony Culkar, Frank Stanger, Fairport Jammers, Aaron Dussing, Kathy Hlad, Ron Likovic en Patty C and the Guys. Alle informatie is inmiddels ook op de website geplaatst. En dan is er op vrijdag 6 oktober de Harvest Polka Party. Met o.a. muziek van Frank Stanger en Klancnik & Friends. Er is een verloting met veel prijzen en last but not least een surprise polkas.nl cd premiere. Het is een cd met classic tunes van een Cleveland-Style Polka legende. De verrassing is dat artiest nog van niets weet. Het idee voor deze cd komt overigens van zijn vrouw. En die zal natuurlijk die dag het eerste exemplaar aan de artiest uitreiken. De informatie over de Harvest Polka Party is inmiddels ook op de website geplaatst.

John.      

 

 

19 juli,

In verband met vakantie is de nieuwe Top 5 pas vandaag geplaatst. Beter laat dan nooit! De Top 5 met de artiesten die in juni het meest werden bekeken op de website. En Fred Ziwich staat opnieuw op nummer 1. Fred Ziwich. Fred staat daarmee achtereenvolgens voor de 3e keer op de eerste plaats. Op nummer 2 staat Johnny Pecon, een flinke stijger. In de vorige lijst stond Pecon op de 5e plaats. Frankie Yankovic zakte van de 2e plaats naar nummer 3. Nieuw in de Top 5, Walter Ostanek. Walter was even uit de lijst verdwenen, maar hij is weer terug. Slavko Avsenik zakte van de 4e plaats naar de 5e plaats in deze Top 5. Walt Groller verdween uit de Top 5. Er zijn iedere maand altijd wel een aantal artiesten die de Top 5 nét niet haalden. Deze keer waren dat Joey Miskulin, Ron Likovic, Navihanke, Patty C, Walt Groller en Johnny Vadnal. De pagina's die vaak werden bekeken waren: Weblog, New CDs, Old Photos, Gallery, Listen To The Music, Polka Schedule & Events en Polka Classics. Opnieuw kwamen de meeste bezoekers weer uit Amerika en Nederland. Daarna volgden Canada, België, Slovenië en Oostenrijk. Het meest beluisterde nummer van vorige maand was Frankie Yankovic met de Suzy Waltz. Van Fred Ziwich de nummer 1 in de Top 5 is op de Top 5 pagina een mooie polka te beluisteren. Top Of The Hill Polka, een mooi instrumentaal nummer. Geschreven door Frank Novak, Joe Trolli en Frankie Yankovic. Fred Ziwich nam het nummer op vaar zijn cd Button Box Karaoke. Volgende maand is er weer een nieuwe Top 5 van de artiesten die het meeste op polkas.nl werden bekeken.

John.

 

 

18 juli,

De vakantie zit er weer op, vandaag is er een nieuwe cd uitgebracht op het Polkas.nl label. Walter Ostanek & Friends Plays Kenny Bass. Een nostalgisch eerbetoon aan Kenny Bass. Meer dan 1 uur muziek op deze cd, met 24 nummers die op het repertoire stonden van Kenny Bass. Nu uitgevoerd door Canada's Polka King Walter Ostanek, Ron Sluga, Bob Kravos, Gaylord Klancnik, Jack Tady, Frank Stanger, Ron Likovic, David Austin, Mikey Dee en Dick Tady. Tot slot ook nog een nummer van Kenny Bass met de Walter Ostanek Band. Dit is overigens alweer de 4e cd van Walter Ostanek die op het Polkas.nl label werd uitgebracht. Walter heeft zijn cd's inmiddels ontvangen, hij liet weten onder de indruk te zijn van de cd. De opbrengst van deze cd gaat ook deze keer weer naar de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame and Museum. Vanaf vandaag te koop. Deze cd release wordt vooralsnog alleen uitgebracht in Amerika. Een beperkt aantal exemplaren heb ik hier voor Nederland achtergehouden om te verkopen via de Polkas.nl Polka Shop. Te bestellen voor 14,95 inclusief verzendkosten.

John.

 

 

01 juli,

Vanaf vandaag hebben we vakantie. De wekker loopt vandaag af om 4 uur. We hebben een wel heel vroege vlucht. Vakantie dus…. dat betekent dat we de komende weken niet of nauwelijks op emails zullen reageren. Mocht er polka nieuws zijn dan krijgt de website uiteraard updates. Bestellingen via de Polkas.nl Polka Shop zullen ook later worden verzonden. Het laatste polka nieuws uit Cleveland is dat Sterle’s met ommiddelijke ingang is gesloten. Een klap voor de Sloveense samenleving in Cleveland en omgeving. Vanaf vandaag is er weer een nieuwe aflevering van het maandelijkse programma Polka Time te beluisteren. Deze keer een special, met muziek van Walter Ostanek. In aflevering 83 alvast aandacht voor de nieuwe cd Walter Ostanek Plays Kenny Bass. Over een paar weken verschijnt deze cd. In Polka Time laten we 5 nummers van deze cd horen, met o.a. Lake Erie Polka, Polka Poppers Polka en Kenny’s Polka. In juli is ook de cd Walter Ostanek Plays Kenny Bass het Album van de maand. Deze mooie en nostalgische cd  brengen we in deze rubriek graag onder de aandacht. Een sampler met 6 nummers van het album is te beluisteren op de Album van de maand pagina. 24 Kenny Bass nummers op deze cd. Met Walter Ostanek, Ron Sluga, Bob Kravos, Gaylord Klancnik, Jack Tady, Frank Stanger, Ron Likovic, David Austin, Mikey Dee en Dick Tady. Binnenkort te koop bij Walter Ostanek, de Museum Shop van de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame en de Polkas.nl Polka Shop. Tot slot dan nog de Featured Live Artiest/Band van de maand, deze maand is dat de Chardon Polka Band. Deze maand heeft deze band lekker veel optredens in Cleveland en omgeving. Er zijn deze maand overigens weer veel optredens van de polka artiesten in de vakantie periode. Alle informatie over de optredens van de Chardon Polka Band en de andere artiesten die met Polkas.nl samen werken zijn weer op de Polka Events pagina voor juli terug te vinden.

John.

 

 

24 juni,

Op zondag 20 augustus is er een Kenny Bass Salute in de SNPJ Farm in Kirtland, Ohio. Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame and Museum. Met muziek van o.a. Jeff Pecon en Fred Kuhar. Ter gelegenheid van deze unieke Kenny Bass dag breng ik een cd uit op het Polkas.nl label. Natuurlijk heeft deze cd alles te maken met de muziek van Kenny Bass. Het is een prachtig eerbetoon aan Kenny Bass. Van niemand minder dan Walter Ostanek. De titel van de cd is Walter Ostanek and Friends plays Kenny Bass. Met 24 Kenny Bass nummers, 1 uur muziek op deze prachtige cd. Met Walter Ostanek and his Band, Ron Sluga, Bob Kravos, Gaylord Klancnik, Jack Tady, Frank Stanger, Ron Likovic, David Austin, Mikey Dee, Dick Tady en een bonusnummer van Kenny Bass met de Walter Ostanek Band. De niet eerder gepubiceerde foto's die voor deze cd werden gebruikt komen uit het archief van Walter Ostanek. Dit is alweer de 4e cd van Walter Ostanek die op het Polkas.nl label zal verschijnen. De release datum staat nog niet vast, maar dat zal waarschijnlijk begin augustus zijn. In overleg met Water Ostanek gaat de opbrengst van deze cd ook deze keer weer naar de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame and Museum. Binnenkort meer informatie over deze cd.       

John.

 

 

06 Juni,

Vandaag is de nieuwe Top 5 weer geplaatst. Met de artiesten die in mei het meest werden bekeken op deze website. Met opnieuw Fred Ziwich op nummer 1. Fred Ziwich. Fred stond dus ook vorige keer op de eerste plaats. Op nummer 2 staat Frankie Yankovic, in de vorige lijst stond Frankie op de 5e plaats. Nieuw in de Top 5, op nummer drie is Walt Groller.  Slavko Avsenik zakte van de 2e plaats naar de 4e plaats in deze Top 5. Tot slot nog een nieuwe op nummer 5, Johnny Pecon. Walter Ostanek en Frank Novak verdwenen uit de Top 5. Er zijn iedere maand altijd wel een aantal artiesten die de Top 5 nét niet haalden. Deze keer waren dat Joey Miskulin, Walter Ostanek, Ron Likovic, Navihanke, Patty C en Eddie Rodick. De pagina's die vaak werden bekeken waren: New CDs, News, Weblog, Gallery, Listen To The Music, Polka Schedule & Events en Old Photos. Opnieuw kwamen de meeste bezoekers weer uit Amerika en Nederland. Daarna volgden Duitsland, Slovenië, Belgie en Canada. Het meest beluisterde nummer van vorige maand was de Fred Ziwich Sampler van The Best Of And Most Requested Recordings. Verder werden de Dave Wretschko Best Of Sampler en Eddie Habat ook veel beluisterd. Van Fred Ziwich de nummer 1 in de Top 5 is op de Top 5 pagina een mooie Polka te beluisteren. Top Of The Hill Polka, een nummer van de cd Button Box Karaoke. Volgende maand is er weer een nieuwe Top 5 van de artiesten die het meeste op polkas.nl werden bekeken.

John.

 

 

01 juni,

Vanaf vandaag is er weer een nieuwe aflevering van het maandelijkse programma Polka Time te beluisteren. In aflevering 82 weer leuke muziek van Frank Novak, Dave Wretschko, Frankie Mullec, Hank Thunander en Slavko Avsenik. In juni is Heinrich & Fritzie van The Hank Haller Ensemble het Album van de maand. Een mooi tijdloos album die we nog een keer onder de aandacht brengen. Deze lp die inmiddels ook op cd is verschenen werd genomineerd voor een Grammy Award. Met een aantal leuke button box nummers, featuring Fred Ziwich. Een nummer van het album is te beluisteren op de Album van de maand pagina. Te koop in de Museum Shop van de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame. Tot slot dan nog de Featured Live Artiest/Band van de maand, deze maand is dat Frank Svet. Deze maand heeft hij meer dan 10 optredens, o.a in in The Hofbrauhaus in Columbus, Ohio. Er zijn deze maand overigens weer lekker veel optredens van de polka artiesten, ook daar is het seizoen met hopelijk mooi weer van start gegaan. Alle informatie over de optredens van Frank Svet en de andere artiesten die met Polkas.nl samen werken zijn weer op de Polka Events pagina voor juni terug te vinden.  

John.

 

 

06 mei,

Vandaag is de nieuwe Top 5 weer geplaatst. Met de artiesten die in april het meest werden bekeken op deze website. Met een opnieuw een nieuwe nummer 1. Fred Ziwich. Fred stond vorige keer nog op de 2e plaats. Op nummer 2, Slavko Avsenik, Nieuw in de Top 5. Ook nieuw is Frank Novak op nummer 3. Walter Ostanek staat op de 4e plaats. Hij zakte van 3 naar 4. En de nummer 5 zakte ook in de Top 5. Frankie Yankovic, vorige keer nog op nummer 4 in de lijst. Kenny Bass en Johnny Pecon verdwenen uit de Top 5. Er zijn iedere maand altijd wel een aantal artiesten die de Top 5 nét niet haalden. Deze keer waren dat Navihanke, Ron Likovic, Walt Groller, Patty C, Bob Kravos, Al Markic, Joey Miskulin en Kenny Bass. Andere pagina's die vaak werden bekeken waren: New CDs, Weblog, Listen To The Music, Polka Schedule & Events en Gallery. Opnieuw kwamen de meeste bezoekers weer uit Amerika en Nederland. Daarna volgden Slovenië, Canada en Duitsland. Het meest beluisterde nummer van vorige maand was Dave Wretschko met de Best Of Sampler. Verder werd Kenny Bass ook veel beluisterd. Van Fred Ziwich de nummer 1 in de Top 5 is op de Top 5 pagina een mooie wals te beluisteren. Kukavica, een nummer van de nieuwe cd 40 anniversary Recording. Volgende maand is er weer een nieuwe Top 5 van de artiesten die het meeste op polkas.nl werden bekeken.

John.

 

 

01 mei,

Vanaf vandaag is er weer een nieuwe aflevering van het maandelijkse programma Polka Time te beluisteren. In aflevering 81 weer leuke muziek van Johnny Krizancic, Frank Svet, Mary Udovich & Josephine Lausche, Frankie Yankovic en Patty C and the Guys. In mei is The Best Of And Most Requested Recordings van Fred Ziwich het nieuwe Album van de maand. Een mooie verzamel cd met mooie opnames die zeker meer aandacht verdient. Muziek van deze cd is te beluisteren in de sampler met 6 nummers op de Album van de maand pagina. Te koop bij Fred Ziwich en natuurlijk in de Museum Shop van de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame. Tot slot dan nog de Featured Live Artiest/Band van de maand, deze keer is dat Joey Tomsick. Deze maand heeft hij een aantal optredens in The Hofbrauhaus in Cleveland. Er zijn deze maand overigens weer heel wat optredens van de polka artiesten. Alle informatie over de optredens van Joey Tomsick en de andere artiesten die met polkas.nl samen werken zijn weer op de Polka Events pagina voor mei terug te vinden.  

John.

 

 

24 april,

10 jaar polkas.nl

Vandaag bestaat de website precies 10 jaar. Een uit de hand gelopen passie voor Frankie Yankovic was de aanleiding voor deze website. Toch was Frankie Yankovic niet de eerste artiest die op polkas.nl werd geplaatst. Het begon om 10:00 uur 's ochtends op 24 april 2007 met Johnny Pecon. Een paar dagen later volgde Eddie Habat. Niet veel later kwamen Johnny Vadnal en Kenny Bass. En toen pas Frankie Yankovic. Inmiddels zijn we dus alweer 10 jaar en meer dan 1000 pagina's verder. De eerste 10 bezoekers die mij vandaag een email sturen ontvangen een polka cd op het Polkas.nl label naar keuze.

John.

 

 

20 april,

Vandaag is Canada's Polka King Walter Ostanek jarig. Hij viert zijn 82e verjaardag met een aantal goede vrienden. Zoals ieder jaar heb ik hem bloemen gestuurd. Ik heb hem vandaag ook gebeld om hem te feliciteren, maar ik kreeg een antwoordapparaat. Dus heb ik maar wat ingesproken en hem een prettige verjaardag gewenst. Ik had hem graag even willen spreken, al had ik hem de laatste tijd tegelmatig aan de telefoon. De afgelopen maanden ben ik bezig geweest met zijn nieuwe cd die in september op het Polkas.nl label zal worden uitgebracht. Een groot aantal artiesten hebben hun medewerking verleend aan deze cd. Zoals Bob Kravos, Ron Sluga, Joey Miskulin, Frank Stanger, David Austin, Mikey Dee, Dick Tady, Jack Tady en Ron Likovic. Over enkele maanden te koop. In augustus zal alle informatie over deze unieke Walter Ostanek cd op de website worden geplaatst. Deze cd met 24 nummers en één uur muziek is wel heel mooi geworden.  Met Walter Ostanek kan dat ook niet anders.

John.

 

 

05 april,

Vandaag is de nieuwe Top 5 weer geplaatst. Met de artiesten die het meest werden bekeken op deze website in maart. Met een nieuwe nummer 1. Kenny Bass, overigens nieuw in de lijst. Op nummer 2 in de Top 5 staat Fred Ziwich, deze artiest stond vorige keer nog op de eerste plaats. Op nummer 3, Walter Ostanek. Hij zakte een plaatsje, Walter stond in de vorige lijst nog op nummer 2. Frankie Yankovic die regelmatig in de Top 5 staat bleef staan waar hij de vorige keer ook stond, op nummer 4. En dan nog de nummer 5 van de Top 5. Johnny Pecon, nieuw in de lijst. Slavko Avsenik en Hank Haller verdwenen uit de Top 5. Er zijn iedere maand altijd wel een aantal artiesten die de Top 5 nét niet haalden. Deze keer waren dat Hank Haller, Ron Likovic, Navihanke, Patty C, Joey Miskulin, Walt Groller en Slavko Avsenik. Andere pagina's die vaak werden bekeken waren: New CDs, Top 5, Gallery, Weblog, Listen To The Music, Polka Schedule & Events en News. Opnieuw kwamen de meeste bezoekers weer uit Amerika en Nederland. Daarna volgden Duitsland, Slovenië, Canada en Oostenrijk. Het meest beluisterde nummer van vorige maand was Patty C met de Toe Tappin' Tunes Sampler. Verder werd Walter Ostanek ook veel beluisterd. Van Kenny Bass, de nummer 1 in de Top 5 is op de Top 5 pagina een mooie polka te beluisteren. I Remember This Polka, een nummer van de lp Polka Spectaculars, de 10e lp van Kenny Bass uit 1965. Volgende maand is er weer een nieuwe Top 5 van de artiesten die het meeste op polkas.nl werden bekeken.

John.

 

 

02 april,

Vanaf vandaag is er weer een nieuwe aflevering van het maandelijkse programma Polka Time te beluisteren. In aflevering 80 weer leuke muziek van Dave Wretschko, Kenny Bass, Jack Tady, Johnny Pecon en Wouter de Polka Man. Van Dave Wretschko draaien we een nummer van de nieuwe cd die vorige maand op het Polkas.nl label werd uitgebracht. Gouwe ouwe van Kenny Bass en Johnny Pecon. Omdat Jack Tady deze maand een jubileum viert hebben we nog een keer een leuk nummer van hem opgezocht. Tot slot een nummer uit Nederland van onze eigen Wouter de Polkaman. In april is The Best Of van Dave Wretschko het nieuwe Album van de maand. Een mooie nieuwe verzamel cd met de allermooiste opnames van Dave Wretschko. Nieuw op het Polkas.nl label. Muziek van deze cd is te beluisteren in de sampler met 7 nummers op de Album van de maand pagina. Te koop bij Denny Bucar, de Museum Shop van de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame, Jo Swart, Wouter de Polkaman, en de Polka Shop van Polkas.nl. Tot slot dan nog de Featured Live Artiest/Band van de maand, deze keer is dat Jack Tady. Deze maand viert hij zijn 65 jarige jubileum. In de ACME Club in Cheswick, Pennsylvania op 9 april. Er zijn deze maand overigens maar weinig optredens te vermelden. Alle informatie over de optredens van Jack Tady en de andere artiesten die met polkas.nl samen werken zijn weer op de Polka Events pagina voor april terug te vinden.  

John.

 

 

21 maart,

Op dit moment hebben we vakantie. Reacties en beantwoorden van emails kunnen daardoor langer duren. Bestellingen van de Polkas.nl Polka Shop worden i.v.m de vakantie begin mei verstuurd.     

John.

 

 

14 maart,

Er is weer een nieuwe cd op het Polkas.nl label vershenen. Dave Wretschko - The Best Of (Our Town and other Cleveland-Style Polkas and Waltzes) Dave Wretschko uit Cleveland die in 1990 op 36 jarige leeftijd overleed maakte 3 lp's. Voor The Best Of heb ik zijn mooiste nummers digitaal geremasterd. De unieke Wretschko sound voor het eerst op cd. Met natuurlijk Our Town en de Croation Home Polka. 21 polka's en walsen, Cleveland-Style. The Best Of Dave Wretschko, vanaf nu te koop bij: de Museum Shop van de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame, Jo Swart, Denny Bucar, Wouter de Polka Man en de Polka Shop van Polkas.nl

John.

 

 

08 maart,

Vrijdag heb ik meer dan een uur aan de telefoon gezeten met Denny Bucar uit Cleveland. Om de laatste details te bespreken voor een cd van Dave Wretschko die volgende week wordt uitgebracht op het Polkas.nl label. Met deze cd ben ik meer dan twee jaar bezig geweest. Denny Bucar heeft mij daarbij geweldig geholpen. Hij legde voor mij het contact met de zoon van Dave Wretschko om de licentie en de copyrights te regelen. Denny zorgde ook voor meer dan 10 foto's die allemaal gebruikt werden voor de cd. Hij schreef samen met drummer John Gerl de liner notes voor het boekje. Ik ben hem veel dank verschuldigd, zonder hem was deze cd nooit tot stand gekomen. Denny Bucar: bassist, vocalist en DJ heeft meer dan 15 jaar in het orkest van Dave Wretschko gespeeld. Daar kijkt hij met veel plezier op terug. Het was een grote wens van mij om een cd van Dave Wretschko uit te mogen brengen. Mijn allereerste kennismaking met Dave Wretscko's muziek zal in 1998 zijn geweest. We bezochten toen voor de eerste keer Cleveland. Voor de Polka muziek. In the National Cleveland-Style Polka Hall of Fame and Museum kregen we een rondleiding door John Habat, de broer van Eddie Habat. Aan de muur hing een lp hoes die mij erg opviel. Cleveland-Style Polkas and Waltzes van Dave Wretschko. Prachtige foto, de skyline van Downtown Cleveland, vanaf het dak. De muziek kende ik niet. Maar daar kwam al snel verandering in. De volgende dag stond het kopen van polka platen op het programma. We stopten als eerste bij Second Hand Rose Antique in Cleveland. Er stond zo'n jaren 50 radio meubel, die kast was helemaal gevuld met vinyl. Allemaal polka albums. Een van de eerste platen die ik tevoorschijn haalde was, jawel Dave Wretschko. Eenmaal thuis gekomen draaide ik de lp. Ik vond het meteen geweldig. Wat een sound. Die zelfde dag vond ik op Ebay nog een andere lp van Dave Wretschko. Ik won de veiling van Old Herm (Herman Helay) en een aantal dagen later kon ik die lp ook draaien. Dat bleek zijn 3e lp te zijn. De lp die ik eerder in Cleveland kocht was zijn 1e lp. Ik heb overigens meer dan 15 jaar gezocht naar zijn 2e lp. Inmiddels heb ik ook de singles die werden uitgebracht. Dave's accordeon is na zijn dood aan de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame and Museum gegeven. Daar is de accordeon tentoongesteld. De cd die volgende week uitkomt is The Best Of Dave Wretschko. Een selectie van zijn mooiste nummers. 21 Cleveland-Style polka's en walsen, met natuurlijk Our Town en Croation Home Polka. Voor de cd hoes werd de skyline van Downtown Cleveland opnieuw gefotografeerd. The Best Of Dave Wretschko, vanaf volgende week te koop.

John.

 

 

04 maart,

Vandaag is de nieuwe Top 5 weer geplaatst. Met de artiesten die het meest werden bekeken in februari. Er is niet veel veranderd. En ook de nummer 1 is dezelfde als in de vorige lijst. Voor de 2e keer in 2017 staat Fred Ziwich op nummer 1. Op nummer 2 in de Top 5 staat Walter Ostanek. Deze artiest stond vorige keer ook op nummer 2. Nieuw op de 3e plaats, Slavko Avsenik. Een artiest die regelmatig in de Top 5 staat is Frankie Yankovic. Hij bleef staan waar hij de vorige keer ook stond, op nummer 4. En dan nog de nummer 5, Hank Haller. Hij bleef ook staan waar hij de vorige keer ook stond. Johnny Pecon verdween uit de lijst. Er zijn iedere maand altijd wel een aantal artiesten die de Top 5 nét niet haalden. Deze keer waren dat Navihanke, Patty C, Frank Novak, Ron Likovic, Joey Miskulin en Walt Groller. Andere pagina's die vaak werden bekeken waren: Gallery, Weblog, Listen To The Music, News, Polka Schedule & Events, Top 5 en New CDs. Opnieuw kwamen de meeste bezoekers weer uit Amerika en Nederland. Daarna volgden Slovenië, Canada, België en Duitsland. Het meest beluisterde nummer van vorige maand was Patty C met de Toe Tappin' Tunes Sampler. Verder werd de sampler van Hank Haller ook veel beluisterd. Van Fred Ziwich, de nummer 1 in de Top 5 is op de Top 5 pagina een mooie wals te beluisteren. Come Waltz With Me, een nummer van de cd The Music Of Slavko Avsenik. Volgende maand is er weer een nieuwe Top 5 van de artiesten die het meeste op polkas.nl werden bekeken.

John.

 

 

01 maart,

Vanaf vandaag is er weer een nieuwe aflevering van het maandelijkse programma Polka Time te beluisteren. In aflevering 79 weer leuke muziek van Patty C, Walter Ostanek, Fred Ziwich, Johnny Vadnal en Zupanchick Brothers. Van Patty C draaien we een nummer van de nieuwe cd die vorige maand op het Polkas.nl label werd uitgebracht. Wie kent hem niet? Ostanek's Polka van Canada's Polka King Waler Ostanek, we draaien hem nog een keer. Ook van Fred Ziwich een nieuw nummer, van de jubileum cd die in januari werd uitgebracht. De 78 toeren plaat die wordt gedraaid is van Johnny Vadnal. En tot slot button box van de Zupanchick Brothers. In maart is Toe Tappin' Tunes van Patty C and the Guys het nieuwe Album van de maand. Een mooie nieuwe cd met allemaal nieuwe opnames die vorige maand op het Polkas.nl label werd uitgebracht. Muziek van deze cd is te beluisteren in de sampler met 6 nummers op de Album van de maand pagina. Te koop bij Patty Candela, de Museum Shop van de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame, Jo Swart, Wouter de Polka Man, en de Polka Shop van Polkas.nl. Tot slot dan nog de Featured Live Artiest/Band van de maand, deze keer Dick Tady. Deze maand twee leuke optredens van deze geweldige artiest met zijn DTO. En dat is best veel voor Dick, hij doet het rustig aan. Alle informatie over de optredens van Dick Tady and the DTO en alle andere artiesten die met polkas.nl samen werken zijn weer op de Polka Events pagina voor maart terug te vinden.  

John.

 

 

15 februari,

De nieuwe Patty C and the Guys CD is vanaf vandaag verkrijgbaar. Toe Tappin´ Tunes, uitgebracht op het Polkas.nl label, met 15 nieuwe button box opnames uit Cleveland die in november in de Suma Recording Studio werden opgenomen. Een sampler met 7 nummers is op de Polkas.nl CD releases pagina te beluisteren. De bestellingen die hier al binnenkwamen zijn vandaag verzonden. De cd's zijn te koop bij: Patty Candella, de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame and Museum en de Polkas.nl Polka Shop. Vanaf volgende week ook te koop bij Jo Swart en Wouter de Polkaman.

John.

 

 

10 februari,

Volgende week verschijnt er op het Polkas.nl label weer een nieuwe cd. Opnieuw een cd met nieuwe button box opnames. De cd is van Patty C and the Guys, en de titel is Toe Tappin' Tunes. De groep onder leiding van Patty Candella komt uit Cleveland, voor deze cd namen ze 15 nummers op zoals Big Bass Polka, Flapper Girl Polka, Singers And Players, Lake Erie Polka en Happy Mountaineer. De opnames werden gemaakt in de Suma Recording Studio. Het klinkt geweldig. Binnenkort verkrijgbaar. De cd's zijn te koop bij: Patty Candella, de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame and Museum, www.jbswart.nl, Wouter de Polkaman en de Polkas.nl Polka Shop.

John.

 

 

03 februari,

Gisteren werd de nieuwe Top 5 geplaatst. Een maandelijks lijstje met artiesten die het meeste op polkas.nl werden bekeken. Maar nog even terug naar vorig jaar. Alle resultaten van de Top 5 van het afgelopen jaar worden ook nog een keer bij elkaar opgeteld. Zo kunnen we dan zien wie er in het afgelopen jaar de best bekeken artiesten waren op deze website. Hier zijn de resultaten van de Top 5 in 2016: er waren 2 artiesten die iedere maand in de Top 5 stonden: Walter Ostanek en Fred Ziwich. Walter Ostanek behaalde 6x de eerste plaats, Fred Ziwich stond 4x op nummer 1. Frankie Yankovic stond 11x in de Top 5, Johnny Pecon 9x en Hank Haller 6x. De Top 5 van de meest bekeken artiesten van 2015 ziet er dan als volgt uit:

 

1 Walter Ostanek

2 Fred Ziwich

3 Frankie Yankovic

4 Johnny Pecon

5 Hank Haller

 

De andere artiesten die in de Top 5 stonden waren: Slavko Avsenik, Ron Pivovar, Ron Likovic, Frank Novak en Ron Sluga. Binnenkort zal ik Walter Ostanek weer laten weten dat hij evenals 2015 in het afgelopen jaar op polkas.nl de meest bekeken artiest was. Tenslotte heb ik er nog even de Top 5 van 2015 bijgepakt, en die zag er zo uit: 1 Walter Ostanek, 2 Frankie Yankovic, 3 Johnny Pecon, Slavko Avsenik, 5 Fred Ziwich.

John.

 

 

02 februari,

De nieuwe Top 5 is vandaag weer geplaatst. Met de artiesten die het meest werden bekeken in januari. En met een nieuwe nummer 1. Fred Ziwich staat bovenaan in de lijst. Hij steeg van de 5e naar de 1e plaats. Op nummer 2 in de Top 5 staat Walter Ostanek. Deze artiest stond vorige keer nog op de 1e plaats. Op de 3e plaats staat Johnny Pecon, hij bleef staan waar hij de vorige keer ook stond. Nieuw in deze Top 5, Frankie Yankovic. Tenslotte de nummer 5, Hank Haller. Hij zakte in de Top 5, vorige maand stond Haller nog op nummer 2. Ron Likovic verdween uit de lijst. Er zijn iedere maand altijd wel een aantal artiesten die de Top 5 nét niet haalden. Deze keer waren dat Joey Miskulin, Slavko Avsenik, Bob Kravos en Eddie Rodick. Andere pagina's die vaak werden bekeken waren: Listen To The Music, Weblog, Polka Schedule & Events, Top 5, News en New CDs. Opnieuw kwamen de meeste bezoekers weer uit Amerika en Nederland. Daarna volgden Duitsland, Canada, Frankrijk, Italië en België. Het meest beluisterde nummer van vorige maand was Walter Ostanek met Sailboat Polka. Verder werden Fred Ziwich en Frankie Yankovic veel beluisterd. Van Fred Ziwich, de nummer 1 in de Top 5 is op de Top 5 pagina een mooie polka te beluisteren. Het is de Kamnik Polka, een nummer van de cd Button Box Karaoke. Volgende maand is er weer een nieuwe Top 5 van de artiesten die het meeste op polkas.nl werden bekeken.

John.

 

 

01 februari,

Vanaf vandaag is er weer een nieuwe aflevering van het maandelijkse programma Polka Time te beluisteren. In aflevering 78 weer leuke muziek van Fred Ziwich, Frankie Yankovic, Tony Klepec en Dick Tady. Van Fred Ziwich draaien we twee nummers omdat hij vorige maand maar liefst twee nieuwe cd's heeft uitgebracht. In februari is 40th Annyversary Recording van Fred Ziwich ook nog eens het nieuwe Album van de maand. Een mooie nieuwe cd met allemaal nieuwe opnames die zeker nog wat meer aandacht verdient. Muziek van deze cd is te beluisteren in de sampler met 6 nummers op de Album van de maand pagina. Te koop bij Fred Ziwich en natuurlijk in de Museum Shop van de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame. Tot slot dan nog de Featured Live Artiest/Band van de maand, deze keer The Chardon Polka Band. Opnieuw weer leuke optredens van deze bijzondere band. Afgelopen maand had ik een paar keer contakt met Jake van de Chardon Polka Band omdat hij mijn medewerking vroeg voor een video reportage. Zijn vrouw Emely die sax speelt in de band bezocht voor de video Sterle's Country House om een kijkje te nemen achter de schermen in de keuken. Leuk, binnenkort op tv en te bekijken via YouTube. Alle informatie over de optredens van The Chardon Polka Band en alle andere artiesten die met polkas.nl samen werken zijn weer op de Polka Events pagina voor februari terug te vinden.  

John.

 

 

21 januari,

In Amerika hebben ze een nieuwe President. Ik sprak met Ron Sluga, en die vertelde mij iets leuks. John, the polka CDs on your label are in the White House. Wat is dat nu weer? Iemand uit Cleveland van Sloveense afkomst heeft vandaag een welkomst mand afgegeven in het Witte Huis in Washington. Inderdaad, sinds gisteren de woning van Donald Trump, de nieuwe President van Amerika. Het is namelijk zo dat de vrouw van Donald Trump Sloveense is. De brenger en samensteller van de mand shopte allerlei artikelen bij elkaar die gerelationeerd zijn aan Slovenië. Sloveense worst, geitenkaas, wijn, bier. En daar hoort natuurlijk ook muziek bij die zijn roots had in Slovenië. Vandaar dat er een handvol Polkas.nl cd's in de welkomst mand zitten. Toch leuk, al is het maar de vraag of Trump en zijn vrouw ze ooit te zien, of laat staan te horen krijgen. Maar ze zijn vandaag afgegeven, dus: de cd's op het Polkas.nl label zijn in het huis van de President van Amerika.  

John.

 

 

13 januari,

De eerste polka cd's van 2017 rolden hier gisteren in de brievenbus. Als eerste eindelijk weer eens een cd van Frankie Yankovic. Polka Favorites, uitgebracht door Vintage Music. Direct maar even in de cd speler gedaan, en wat blijkt? Het is de gedigitaliseerde versie van de Columbia lp TV Polkas uit 1958. Deze orginele lp is mono, maar de opnames op deze cd zijn in semi-stereo. Met de nodige kraakjes en tikken. Dat is nog niet het ergste. De nummers die er overigens niet in originele volgorde opstaan spelen veel en veel te snel. De andere twee cd's die hier later op de dag in de brievenbus lagen zijn van Fred Ziwich. Hij stuurde mijn zijn twee jubileum cd's. Dit daar viert hij zijn 40 jarige jubileum. En dat doet hij met The Best Of And Most Requested Recordings en 40th Anniversary Recording. Op The Best Of And Most Requested Recordings staan zijn bekendste en meest gevraagde nummers. Voor deze cd werden alle opnames opnieuw gemixd en gemasterd. Het klinkt dan ook perfect. De cd 40th Anniversary Recording bevat nieuwe opnames. Speciaal voor zijn 40 jarige jubileum opgenomen. Uiteraard in zijn eigen studio. En het klinkt weer als vanouds. Veel medleys op deze nieuwe cd. En het hoogtepunt van dit album is voor mij toch wel het nummer Ja Sam Majko, in een medley, samen met Croation Home Polka. Schitterend. In november hoorde ik Fred Ziwich het nummer Ja Sam Majko live spelen. Na afloop complimenteerde ik hem met deze uitvoering, en toen vertelde hij mij al dat dit nummer op zijn nieuwste cd zou komen te staan. Voor de andere cd The Best Of And Most Requested Recordings heb ik een stukje van de tekst in het boekje (de liner notes) geschreven. Samen met o.a. Denny Bucar, Tony Petkovsek en Ray Zalokar. Meer informatie over deze nieuwe cd's op de New CD's pagina of de album pagina's van Frankie Yankovic en Fred Ziwich.

John.

 

 

05 januari,

Vandaag is de nieuwe Top 5 geplaatst. Met de artiesten die op de website het meest werden bekeken in december. Met opnieuw Walter Ostanek op nummer 1. Vorige keer stond Walter nog op de 4e plaats. Hank Haller bleef in deze lijst op de 2e plaats staan. Nieuw op nummer 3, Johnny Pecon.  Op de 4e plaats Ron Likovic. Hij steeg een plaats, vorige keer stond Likovic op de 5e plaats van de Top 5. Frankie Yankovic vorige keer nog op nummer 3 verdween uit de Top 5. Iedere maand zijn er wel een aantal artiesten die de Top 5 nét niet haalden. Deze keer waren dat Navihanke, Joey Miskulin, Sam Pugliano, Slavko Avsenik, Ernie Benedict en Eddie Vallus. De pagina's die vaak werden bekeken waren: PHOF Winners 2016, Weblog, News, Top 5, Gallery en New Cds. Zoals altijd kwamen de meeste bezoekers uit Amerika en Nederland. Daarna Duitsland, Canada en Sloveniè. Het meest beluisterde nummer in december was de Hank Haller Sampler van Through The Years Volume 2. Verder werden Eddie Rodick, Joe Bajuk, Fred Ziwich en Johnny Vadnal veel beluisterd. Er werd veel gezocht op de artiesten Frankie Yankovic, Fred Ziwich, Bob Kravos en Walter Ostanek. Van Walter Ostanek, op nummer 1 in de Top 5 is op de Top 5 pagina een mooie Polka te beluisteren. Sailboat Polka, een nummer van het album One More Time die inm de jaren 80 op het Marjon label van Johnny Krizancic werd uitgebracht. Volgende maand is er weer een nieuwe Top 5 van de artiesten die het meeste op polkas.nl werden bekeken.

John.

 

 

01 januari,

Allereerst natuurlijk de beste wensen en een heel gelukkig nieuw jaar toegewenst. Vanaf vandaag is er weer een nieuwe aflevering van het maandelijkse programma Polka Time te beluisteren. In aflevering 77 muziek van de cd's die ik in 2016 heb uitgebracht op het Polkas.nl label. Dat zijn Eddie Vallus, Hank Haller, Ron Sluga en Ron Pivovar. In januari is het nieuwe Album van de maand op polkas.nl ...And Friends van Fred Mlakar en Frank Rote. Een button box cd die zeker aandacht verdient. Muziek van deze cd is te beluisteren in de sampler met 6 nummers op de Album van de maand pagina. Te koop in de Museum Shop van de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame. Nog even terug naar het Album van de Maand van december. Dat was Hank Haller met Through The Years Volume 2, zijn 100e album die in november op het polkas.nl label werd uitgebracht. De cd is bijna uitverkocht, dat is goed nieuws en daarom zal er ook nog een Volume 3 verschijnen. De Album van de Maand pagina heb ik voor 2017 helaas moeten aanpassen. Omdat er te weinig nieuwe polka cd's verschijnen is het niet meer mogelijk om maandelijks een nieuwe cd als Album van de Maand te kiezen. Daarom een andere opzet, is er een nieuwe cd dan besteden we daar aandacht aan. Is er geen nieuwe cd verschenen dan brengen we een bekende lp of cd nogmaals onder de aandacht. Tot slot dan nog de Featured Live Artiest/Band van de maand, en dat is deze keer Frank Moravcik. Deze artiest heeft toch weer een aantal optredens staan. Het is in januari overigens behoorlijk rustig met de polka optredens. Alle informatie over de optredens van Frank Moravcik en de andere artiesten die met polkas.nl samen werken zijn weer op de Polka Events pagina terug te vinden.  

John.

 

 

31 december,

Een hele gezellige oudejaarsavond en een goed begin van het nieuwe jaar toegewenst. Hopelijk wordt het een jaar met veel polka muziek. Voor 2017 staan er nog maar een paar polka cd's aangekondigd. Zo kunnen we in het nieuwe jaar cd's verwachten van Fred Ziwich, Johnny Pecon en Aaron Dussing. Op het polkas.nl label zullen in 2017 opnieuw een aantal cd's worden uitgebracht. De eerste zal waarschijnlijk al in februari verschijnen. Op dit moment wordt er gewerkt diverse cd's die in 2017/2018 zullen verschijnen: Patty C And The Guys, Ron Pivovar, Dave Wretschko, Walter Ostanek. Zeke & Charlie en de verzamel cd's 30 Years Polka Hall of Fame en Joey Miskulin Presents The Best Of Polka Time USA. Verder wordt er ook nog gewerkt aan Joe Kusar, Eddie Habat en Hank Haller.

John.

 

 

24 december,

Ik wens iedereen een gezellige Kerstavond, en natuurlijk hele prettige Kerstdagen toegewenst.

John.

 

 

07 december,

De Web-log met een uitgebreid verslag van het Thanksgiving Polka Weekend in Cleveland is vandaag op de website geplaatst. Een foto impressie van de Awards Show en de driedaagse Thanksgiving Polka Party stonden er al op.

John.

 

 

06 december,

Vandaag is de nieuwe Top 5 geplaatst. Met de artiesten die op de website het meest werden bekeken in november. Met een nieuwe nummer 1. Fred Ziwich. Hij steeg van 2 naar 1. Fred Ziwich staat hiermee in 2016 voor de 3e keer op nummer 1 in de Top 5. Hank Haller steeg van de 3e plaats naar nummer 2 in de lijst. En dan op nummer 3 Frankie Yankovic, hij steeg 2 plaatsen. Vorige keer stond hij nog op de 5e plaats. De grootste zakker in de Top 5 is Walter Ostanek. Vorige keer nog op de 1e plaats, nu op nummer 4. Nieuw in de Top 5, Ron Likovic. Frank Novak, vorige keer nog op de 4e plaats verdwee uit de Top 5. Iedere maand zijn er wel een aantal artiesten die de Top 5 nét niet haalden. Deze keer waren dat Johnny Pecon, Navihanke, Aaron Dussing, Johnny Vadnal, Sam Pugliano, Frank Novak en Kathy Hlad. De pagina's die vaak werden bekeken waren: Nominees/Winners 2016, Listen To The Music, News, Top 5, Weblog, New CDs, Polka Schedule & Events en Videos. Zoals altijd kwamen de meeste bezoekers weer uit Amerika en Nederland. Daarna Slovenië, Canada en Oostenrijk. Het meest beluisterde nummer in september was de Hank Haller Sampler van Through The Years Volume 2. Verder werden Walter Ostanek, Johnny Koenig, Cilka Dolgan en Eddie Vallus vaak beluisterd. Er werd veel gezocht op de artiesten Art Perko, Eddie Habat, Ernie Benedict en Bob Kravos. Van Fred Ziwich, de nummer 1 in de Top 5 is op de Top 5 pagina een mooi button box nummer te beluisteren. Jingle Bells Polka, leuk voor de komende Kerst periode. Het is een nummer van de cd Button Box At Christmas. Volgende maand is er weer een nieuwe Top 5 van de artiesten die het meeste op polkas.nl werden bekeken.

John.

 

 

03 december,

De foto's van de derde dag van de Thanksgiving Polka Party zijn gisteren op de website geplaatst. Met foto's van de optredens van de Button Box Divas, Fred Ziwich en Dave Austin. Vandaag zijn de foto's van de 29e Awards Show geplaatst. En bijna compleet overzicht van alle winnaars. Foto's van Denny Anderson ontbreken, hij was niet aanwezig om zijn Award in ontvangst te nemen. Ook geen foto's van mij, ik was namelijk de fotograaf van de show. De persoon die ik mijn camera gaf toen ik mijn Award in ontvangst nam heeft slechts 1 foto van mij gemaakt. En die is zo slecht genomen dat deze onbruikbaar is voor de website. Maar ik heb het gelukkig anders op kunnen lossen. Binnenkort volgt dan nog de Thanksgiving Weblog.   

John.

 

 

 

 

 

 

 

Klik hier voor het web-log archief

 

2017. www.polkas.nl - 03739 Jávea, Spain.