POLKAS.NL
SLOVENIAN STYLE POLKAS - CLEVELAND STYLE POLKAS - BUTTON BOX MUSIC - SLOVENE TUNES - YUGOSLAV FOLK SONGS

                  Polka Web-log

Web-log

 

 

NEXT.
BACK.
Polkas Home.

24 juni,

Op zondag 20 augustus is er een Kenny Bass Salute in de SNPJ Farm in Kirtland, Ohio. Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame and Museum. Met muziek van o.a. Jeff Pecon en Fred Kuhar. Ter gelegenheid van deze unieke Kenny Bass dag breng ik een cd uit op het Polkas.nl label. Natuurlijk heeft deze cd alles te maken met de muziek van Kenny Bass. Het is een prachtig eerbetoon aan Kenny Bass. Van niemand minder dan Walter Ostanek. De titel van de cd is Walter Ostanek and Friends plays Kenny Bass. Met 24 Kenny Bass nummers, 1 uur muziek op deze prachtige cd. Met Walter Ostanek and his Band, Ron Sluga, Bob Kravos, Gaylord Klancnik, Jack Tady, Frank Stanger, Ron Likovic, David Austin, Mikey Dee, Dick Tady en een bonusnummer van Kenny Bass met de Walter Ostanek Band. De niet eerder gepubiceerde foto's die voor deze cd werden gebruikt komen uit het archief van Walter Ostanek. Dit is alweer de 4e cd van Walter Ostanek die op het Polkas.nl label zal verschijnen. De release datum staat nog niet vast, maar dat zal waarschijnlijk begin augustus zijn. In overleg met Water Ostanek gaat de opbrengst van deze cd ook deze keer weer naar de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame and Museum. Binnenkort meer informatie over deze cd.       

John.

 

 

06 Juni,

Vandaag is de nieuwe Top 5 weer geplaatst. Met de artiesten die in mei het meest werden bekeken op deze website. Met opnieuw Fred Ziwich op nummer 1. Fred Ziwich. Fred stond dus ook vorige keer op de eerste plaats. Op nummer 2 staat Frankie Yankovic, in de vorige lijst stond Frankie op de 5e plaats. Nieuw in de Top 5, op nummer drie is Walt Groller.  Slavko Avsenik zakte van de 2e plaats naar de 4e plaats in deze Top 5. Tot slot nog een nieuwe op nummer 5, Johnny Pecon. Walter Ostanek en Frank Novak verdwenen uit de Top 5. Er zijn iedere maand altijd wel een aantal artiesten die de Top 5 nét niet haalden. Deze keer waren dat Joey Miskulin, Walter Ostanek, Ron Likovic, Navihanke, Patty C en Eddie Rodick. De pagina's die vaak werden bekeken waren: New CDs, News, Weblog, Gallery, Listen To The Music, Polka Schedule & Events en Old Photos. Opnieuw kwamen de meeste bezoekers weer uit Amerika en Nederland. Daarna volgden Duitsland, Slovenië, Belgie en Canada. Het meest beluisterde nummer van vorige maand was de Fred Ziwich Sampler van The Best Of And Most Requested Recordings. Verder werden de Dave Wretschko Best Of Sampler en Eddie Habat ook veel beluisterd. Van Fred Ziwich de nummer 1 in de Top 5 is op de Top 5 pagina een mooie Polka te beluisteren. Top Of The Hill Polka, een nummer van de cd Button Box Karaoke. Volgende maand is er weer een nieuwe Top 5 van de artiesten die het meeste op polkas.nl werden bekeken.

John.

 

 

01 juni,

Vanaf vandaag is er weer een nieuwe aflevering van het maandelijkse programma Polka Time te beluisteren. In aflevering 82 weer leuke muziek van Frank Novak, Dave Wretschko, Frankie Mullec, Hank Thunander en Slavko Avsenik. In juni is Heinrich & Fritzie van The Hank Haller Ensemble het Album van de maand. Een mooi tijdloos album die we nog een keer onder de aandacht brengen. Deze lp die inmiddels ook op cd is verschenen werd genomineerd voor een Grammy Award. Met een aantal leuke button box nummers, featuring Fred Ziwich. Een nummer van het album is te beluisteren op de Album van de maand pagina. Te koop in de Museum Shop van de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame. Tot slot dan nog de Featured Live Artiest/Band van de maand, deze maand is dat Frank Svet. Deze maand heeft hij meer dan 10 optredens, o.a in in The Hofbrauhaus in Columbus, Ohio. Er zijn deze maand overigens weer lekker veel optredens van de polka artiesten, ook daar is het seizoen met hopelijk mooi weer van start gegaan. Alle informatie over de optredens van Frank Svet en de andere artiesten die met Polkas.nl samen werken zijn weer op de Polka Events pagina voor juni terug te vinden.  

John.

 

 

06 mei,

Vandaag is de nieuwe Top 5 weer geplaatst. Met de artiesten die in april het meest werden bekeken op deze website. Met een opnieuw een nieuwe nummer 1. Fred Ziwich. Fred stond vorige keer nog op de 2e plaats. Op nummer 2, Slavko Avsenik, Nieuw in de Top 5. Ook nieuw is Frank Novak op nummer 3. Walter Ostanek staat op de 4e plaats. Hij zakte van 3 naar 4. En de nummer 5 zakte ook in de Top 5. Frankie Yankovic, vorige keer nog op nummer 4 in de lijst. Kenny Bass en Johnny Pecon verdwenen uit de Top 5. Er zijn iedere maand altijd wel een aantal artiesten die de Top 5 nét niet haalden. Deze keer waren dat Navihanke, Ron Likovic, Walt Groller, Patty C, Bob Kravos, Al Markic, Joey Miskulin en Kenny Bass. Andere pagina's die vaak werden bekeken waren: New CDs, Weblog, Listen To The Music, Polka Schedule & Events en Gallery. Opnieuw kwamen de meeste bezoekers weer uit Amerika en Nederland. Daarna volgden Slovenië, Canada en Duitsland. Het meest beluisterde nummer van vorige maand was Dave Wretschko met de Best Of Sampler. Verder werd Kenny Bass ook veel beluisterd. Van Fred Ziwich de nummer 1 in de Top 5 is op de Top 5 pagina een mooie wals te beluisteren. Kukavica, een nummer van de nieuwe cd 40 anniversary Recording. Volgende maand is er weer een nieuwe Top 5 van de artiesten die het meeste op polkas.nl werden bekeken.

John.

 

 

01 mei,

Vanaf vandaag is er weer een nieuwe aflevering van het maandelijkse programma Polka Time te beluisteren. In aflevering 81 weer leuke muziek van Johnny Krizancic, Frank Svet, Mary Udovich & Josephine Lausche, Frankie Yankovic en Patty C and the Guys. In mei is The Best Of And Most Requested Recordings van Fred Ziwich het nieuwe Album van de maand. Een mooie verzamel cd met mooie opnames die zeker meer aandacht verdient. Muziek van deze cd is te beluisteren in de sampler met 6 nummers op de Album van de maand pagina. Te koop bij Fred Ziwich en natuurlijk in de Museum Shop van de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame. Tot slot dan nog de Featured Live Artiest/Band van de maand, deze keer is dat Joey Tomsick. Deze maand heeft hij een aantal optredens in The Hofbrauhaus in Cleveland. Er zijn deze maand overigens weer heel wat optredens van de polka artiesten. Alle informatie over de optredens van Joey Tomsick en de andere artiesten die met polkas.nl samen werken zijn weer op de Polka Events pagina voor mei terug te vinden.  

John.

 

 

24 april,

10 jaar polkas.nl

Vandaag bestaat de website precies 10 jaar. Een uit de hand gelopen passie voor Frankie Yankovic was de aanleiding voor deze website. Toch was Frankie Yankovic niet de eerste artiest die op polkas.nl werd geplaatst. Het begon om 10:00 uur 's ochtends op 24 april 2007 met Johnny Pecon. Een paar dagen later volgde Eddie Habat. Niet veel later kwamen Johnny Vadnal en Kenny Bass. En toen pas Frankie Yankovic. Inmiddels zijn we dus alweer 10 jaar en meer dan 1000 pagina's verder. De eerste 10 bezoekers die mij vandaag een email sturen ontvangen een polka cd op het Polkas.nl label naar keuze.

John.

 

 

20 april,

Vandaag is Canada's Polka King Walter Ostanek jarig. Hij viert zijn 82e verjaardag met een aantal goede vrienden. Zoals ieder jaar heb ik hem bloemen gestuurd. Ik heb hem vandaag ook gebeld om hem te feliciteren, maar ik kreeg een antwoordapparaat. Dus heb ik maar wat ingesproken en hem een prettige verjaardag gewenst. Ik had hem graag even willen spreken, al had ik hem de laatste tijd tegelmatig aan de telefoon. De afgelopen maanden ben ik bezig geweest met zijn nieuwe cd die in september op het Polkas.nl label zal worden uitgebracht. Een groot aantal artiesten hebben hun medewerking verleend aan deze cd. Zoals Bob Kravos, Ron Sluga, Joey Miskulin, Frank Stanger, David Austin, Mikey Dee, Dick Tady, Jack Tady en Ron Likovic. Over enkele maanden te koop. In augustus zal alle informatie over deze unieke Walter Ostanek cd op de website worden geplaatst. Deze cd met 24 nummers en één uur muziek is wel heel mooi geworden.  Met Walter Ostanek kan dat ook niet anders.

John.

 

 

05 april,

Vandaag is de nieuwe Top 5 weer geplaatst. Met de artiesten die het meest werden bekeken op deze website in maart. Met een nieuwe nummer 1. Kenny Bass, overigens nieuw in de lijst. Op nummer 2 in de Top 5 staat Fred Ziwich, deze artiest stond vorige keer nog op de eerste plaats. Op nummer 3, Walter Ostanek. Hij zakte een plaatsje, Walter stond in de vorige lijst nog op nummer 2. Frankie Yankovic die regelmatig in de Top 5 staat bleef staan waar hij de vorige keer ook stond, op nummer 4. En dan nog de nummer 5 van de Top 5. Johnny Pecon, nieuw in de lijst. Slavko Avsenik en Hank Haller verdwenen uit de Top 5. Er zijn iedere maand altijd wel een aantal artiesten die de Top 5 nét niet haalden. Deze keer waren dat Hank Haller, Ron Likovic, Navihanke, Patty C, Joey Miskulin, Walt Groller en Slavko Avsenik. Andere pagina's die vaak werden bekeken waren: New CDs, Top 5, Gallery, Weblog, Listen To The Music, Polka Schedule & Events en News. Opnieuw kwamen de meeste bezoekers weer uit Amerika en Nederland. Daarna volgden Duitsland, Slovenië, Canada en Oostenrijk. Het meest beluisterde nummer van vorige maand was Patty C met de Toe Tappin' Tunes Sampler. Verder werd Walter Ostanek ook veel beluisterd. Van Kenny Bass, de nummer 1 in de Top 5 is op de Top 5 pagina een mooie polka te beluisteren. I Remember This Polka, een nummer van de lp Polka Spectaculars, de 10e lp van Kenny Bass uit 1965. Volgende maand is er weer een nieuwe Top 5 van de artiesten die het meeste op polkas.nl werden bekeken.

John.

 

 

02 april,

Vanaf vandaag is er weer een nieuwe aflevering van het maandelijkse programma Polka Time te beluisteren. In aflevering 80 weer leuke muziek van Dave Wretschko, Kenny Bass, Jack Tady, Johnny Pecon en Wouter de Polka Man. Van Dave Wretschko draaien we een nummer van de nieuwe cd die vorige maand op het Polkas.nl label werd uitgebracht. Gouwe ouwe van Kenny Bass en Johnny Pecon. Omdat Jack Tady deze maand een jubileum viert hebben we nog een keer een leuk nummer van hem opgezocht. Tot slot een nummer uit Nederland van onze eigen Wouter de Polkaman. In april is The Best Of van Dave Wretschko het nieuwe Album van de maand. Een mooie nieuwe verzamel cd met de allermooiste opnames van Dave Wretschko. Nieuw op het Polkas.nl label. Muziek van deze cd is te beluisteren in de sampler met 7 nummers op de Album van de maand pagina. Te koop bij Denny Bucar, de Museum Shop van de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame, Jo Swart, Wouter de Polkaman, en de Polka Shop van Polkas.nl. Tot slot dan nog de Featured Live Artiest/Band van de maand, deze keer is dat Jack Tady. Deze maand viert hij zijn 65 jarige jubileum. In de ACME Club in Cheswick, Pennsylvania op 9 april. Er zijn deze maand overigens maar weinig optredens te vermelden. Alle informatie over de optredens van Jack Tady en de andere artiesten die met polkas.nl samen werken zijn weer op de Polka Events pagina voor april terug te vinden.  

John.

 

 

21 maart,

Op dit moment hebben we vakantie. Reacties en beantwoorden van emails kunnen daardoor langer duren. Bestellingen van de Polkas.nl Polka Shop worden i.v.m de vakantie begin mei verstuurd.     

John.

 

 

14 maart,

Er is weer een nieuwe cd op het Polkas.nl label vershenen. Dave Wretschko - The Best Of (Our Town and other Cleveland-Style Polkas and Waltzes) Dave Wretschko uit Cleveland die in 1990 op 36 jarige leeftijd overleed maakte 3 lp's. Voor The Best Of heb ik zijn mooiste nummers digitaal geremasterd. De unieke Wretschko sound voor het eerst op cd. Met natuurlijk Our Town en de Croation Home Polka. 21 polka's en walsen, Cleveland-Style. The Best Of Dave Wretschko, vanaf nu te koop bij: de Museum Shop van de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame, Jo Swart, Denny Bucar, Wouter de Polka Man en de Polka Shop van Polkas.nl

John.

 

 

08 maart,

Vrijdag heb ik meer dan een uur aan de telefoon gezeten met Denny Bucar uit Cleveland. Om de laatste details te bespreken voor een cd van Dave Wretschko die volgende week wordt uitgebracht op het Polkas.nl label. Met deze cd ben ik meer dan twee jaar bezig geweest. Denny Bucar heeft mij daarbij geweldig geholpen. Hij legde voor mij het contact met de zoon van Dave Wretschko om de licentie en de copyrights te regelen. Denny zorgde ook voor meer dan 10 foto's die allemaal gebruikt werden voor de cd. Hij schreef samen met drummer John Gerl de liner notes voor het boekje. Ik ben hem veel dank verschuldigd, zonder hem was deze cd nooit tot stand gekomen. Denny Bucar: bassist, vocalist en DJ heeft meer dan 15 jaar in het orkest van Dave Wretschko gespeeld. Daar kijkt hij met veel plezier op terug. Het was een grote wens van mij om een cd van Dave Wretschko uit te mogen brengen. Mijn allereerste kennismaking met Dave Wretscko's muziek zal in 1998 zijn geweest. We bezochten toen voor de eerste keer Cleveland. Voor de Polka muziek. In the National Cleveland-Style Polka Hall of Fame and Museum kregen we een rondleiding door John Habat, de broer van Eddie Habat. Aan de muur hing een lp hoes die mij erg opviel. Cleveland-Style Polkas and Waltzes van Dave Wretschko. Prachtige foto, de skyline van Downtown Cleveland, vanaf het dak. De muziek kende ik niet. Maar daar kwam al snel verandering in. De volgende dag stond het kopen van polka platen op het programma. We stopten als eerste bij Second Hand Rose Antique in Cleveland. Er stond zo'n jaren 50 radio meubel, die kast was helemaal gevuld met vinyl. Allemaal polka albums. Een van de eerste platen die ik tevoorschijn haalde was, jawel Dave Wretschko. Eenmaal thuis gekomen draaide ik de lp. Ik vond het meteen geweldig. Wat een sound. Die zelfde dag vond ik op Ebay nog een andere lp van Dave Wretschko. Ik won de veiling van Old Herm (Herman Helay) en een aantal dagen later kon ik die lp ook draaien. Dat bleek zijn 3e lp te zijn. De lp die ik eerder in Cleveland kocht was zijn 1e lp. Ik heb overigens meer dan 15 jaar gezocht naar zijn 2e lp. Inmiddels heb ik ook de singles die werden uitgebracht. Dave's accordeon is na zijn dood aan de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame and Museum gegeven. Daar is de accordeon tentoongesteld. De cd die volgende week uitkomt is The Best Of Dave Wretschko. Een selectie van zijn mooiste nummers. 21 Cleveland-Style polka's en walsen, met natuurlijk Our Town en Croation Home Polka. Voor de cd hoes werd de skyline van Downtown Cleveland opnieuw gefotografeerd. The Best Of Dave Wretschko, vanaf volgende week te koop.

John.

 

 

04 maart,

Vandaag is de nieuwe Top 5 weer geplaatst. Met de artiesten die het meest werden bekeken in februari. Er is niet veel veranderd. En ook de nummer 1 is dezelfde als in de vorige lijst. Voor de 2e keer in 2017 staat Fred Ziwich op nummer 1. Op nummer 2 in de Top 5 staat Walter Ostanek. Deze artiest stond vorige keer ook op nummer 2. Nieuw op de 3e plaats, Slavko Avsenik. Een artiest die regelmatig in de Top 5 staat is Frankie Yankovic. Hij bleef staan waar hij de vorige keer ook stond, op nummer 4. En dan nog de nummer 5, Hank Haller. Hij bleef ook staan waar hij de vorige keer ook stond. Johnny Pecon verdween uit de lijst. Er zijn iedere maand altijd wel een aantal artiesten die de Top 5 nét niet haalden. Deze keer waren dat Navihanke, Patty C, Frank Novak, Ron Likovic, Joey Miskulin en Walt Groller. Andere pagina's die vaak werden bekeken waren: Gallery, Weblog, Listen To The Music, News, Polka Schedule & Events, Top 5 en New CDs. Opnieuw kwamen de meeste bezoekers weer uit Amerika en Nederland. Daarna volgden Slovenië, Canada, België en Duitsland. Het meest beluisterde nummer van vorige maand was Patty C met de Toe Tappin' Tunes Sampler. Verder werd de sampler van Hank Haller ook veel beluisterd. Van Fred Ziwich, de nummer 1 in de Top 5 is op de Top 5 pagina een mooie wals te beluisteren. Come Waltz With Me, een nummer van de cd The Music Of Slavko Avsenik. Volgende maand is er weer een nieuwe Top 5 van de artiesten die het meeste op polkas.nl werden bekeken.

John.

 

 

01 maart,

Vanaf vandaag is er weer een nieuwe aflevering van het maandelijkse programma Polka Time te beluisteren. In aflevering 79 weer leuke muziek van Patty C, Walter Ostanek, Fred Ziwich, Johnny Vadnal en Zupanchick Brothers. Van Patty C draaien we een nummer van de nieuwe cd die vorige maand op het Polkas.nl label werd uitgebracht. Wie kent hem niet? Ostanek's Polka van Canada's Polka King Waler Ostanek, we draaien hem nog een keer. Ook van Fred Ziwich een nieuw nummer, van de jubileum cd die in januari werd uitgebracht. De 78 toeren plaat die wordt gedraaid is van Johnny Vadnal. En tot slot button box van de Zupanchick Brothers. In maart is Toe Tappin' Tunes van Patty C and the Guys het nieuwe Album van de maand. Een mooie nieuwe cd met allemaal nieuwe opnames die vorige maand op het Polkas.nl label werd uitgebracht. Muziek van deze cd is te beluisteren in de sampler met 6 nummers op de Album van de maand pagina. Te koop bij Patty Candela, de Museum Shop van de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame, Jo Swart, Wouter de Polka Man, en de Polka Shop van Polkas.nl. Tot slot dan nog de Featured Live Artiest/Band van de maand, deze keer Dick Tady. Deze maand twee leuke optredens van deze geweldige artiest met zijn DTO. En dat is best veel voor Dick, hij doet het rustig aan. Alle informatie over de optredens van Dick Tady and the DTO en alle andere artiesten die met polkas.nl samen werken zijn weer op de Polka Events pagina voor maart terug te vinden.  

John.

 

 

15 februari,

De nieuwe Patty C and the Guys CD is vanaf vandaag verkrijgbaar. Toe Tappin´ Tunes, uitgebracht op het Polkas.nl label, met 15 nieuwe button box opnames uit Cleveland die in november in de Suma Recording Studio werden opgenomen. Een sampler met 7 nummers is op de Polkas.nl CD releases pagina te beluisteren. De bestellingen die hier al binnenkwamen zijn vandaag verzonden. De cd's zijn te koop bij: Patty Candella, de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame and Museum en de Polkas.nl Polka Shop. Vanaf volgende week ook te koop bij Jo Swart en Wouter de Polkaman.

John.

 

 

10 februari,

Volgende week verschijnt er op het Polkas.nl label weer een nieuwe cd. Opnieuw een cd met nieuwe button box opnames. De cd is van Patty C and the Guys, en de titel is Toe Tappin' Tunes. De groep onder leiding van Patty Candella komt uit Cleveland, voor deze cd namen ze 15 nummers op zoals Big Bass Polka, Flapper Girl Polka, Singers And Players, Lake Erie Polka en Happy Mountaineer. De opnames werden gemaakt in de Suma Recording Studio. Het klinkt geweldig. Binnenkort verkrijgbaar. De cd's zijn te koop bij: Patty Candella, de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame and Museum, www.jbswart.nl, Wouter de Polkaman en de Polkas.nl Polka Shop.

John.

 

 

03 februari,

Gisteren werd de nieuwe Top 5 geplaatst. Een maandelijks lijstje met artiesten die het meeste op polkas.nl werden bekeken. Maar nog even terug naar vorig jaar. Alle resultaten van de Top 5 van het afgelopen jaar worden ook nog een keer bij elkaar opgeteld. Zo kunnen we dan zien wie er in het afgelopen jaar de best bekeken artiesten waren op deze website. Hier zijn de resultaten van de Top 5 in 2016: er waren 2 artiesten die iedere maand in de Top 5 stonden: Walter Ostanek en Fred Ziwich. Walter Ostanek behaalde 6x de eerste plaats, Fred Ziwich stond 4x op nummer 1. Frankie Yankovic stond 11x in de Top 5, Johnny Pecon 9x en Hank Haller 6x. De Top 5 van de meest bekeken artiesten van 2015 ziet er dan als volgt uit:

 

1 Walter Ostanek

2 Fred Ziwich

3 Frankie Yankovic

4 Johnny Pecon

5 Hank Haller

 

De andere artiesten die in de Top 5 stonden waren: Slavko Avsenik, Ron Pivovar, Ron Likovic, Frank Novak en Ron Sluga. Binnenkort zal ik Walter Ostanek weer laten weten dat hij evenals 2015 in het afgelopen jaar op polkas.nl de meest bekeken artiest was. Tenslotte heb ik er nog even de Top 5 van 2015 bijgepakt, en die zag er zo uit: 1 Walter Ostanek, 2 Frankie Yankovic, 3 Johnny Pecon, Slavko Avsenik, 5 Fred Ziwich.

John.

 

 

02 februari,

De nieuwe Top 5 is vandaag weer geplaatst. Met de artiesten die het meest werden bekeken in januari. En met een nieuwe nummer 1. Fred Ziwich staat bovenaan in de lijst. Hij steeg van de 5e naar de 1e plaats. Op nummer 2 in de Top 5 staat Walter Ostanek. Deze artiest stond vorige keer nog op de 1e plaats. Op de 3e plaats staat Johnny Pecon, hij bleef staan waar hij de vorige keer ook stond. Nieuw in deze Top 5, Frankie Yankovic. Tenslotte de nummer 5, Hank Haller. Hij zakte in de Top 5, vorige maand stond Haller nog op nummer 2. Ron Likovic verdween uit de lijst. Er zijn iedere maand altijd wel een aantal artiesten die de Top 5 nét niet haalden. Deze keer waren dat Joey Miskulin, Slavko Avsenik, Bob Kravos en Eddie Rodick. Andere pagina's die vaak werden bekeken waren: Listen To The Music, Weblog, Polka Schedule & Events, Top 5, News en New CDs. Opnieuw kwamen de meeste bezoekers weer uit Amerika en Nederland. Daarna volgden Duitsland, Canada, Frankrijk, Italië en België. Het meest beluisterde nummer van vorige maand was Walter Ostanek met Sailboat Polka. Verder werden Fred Ziwich en Frankie Yankovic veel beluisterd. Van Fred Ziwich, de nummer 1 in de Top 5 is op de Top 5 pagina een mooie polka te beluisteren. Het is de Kamnik Polka, een nummer van de cd Button Box Karaoke. Volgende maand is er weer een nieuwe Top 5 van de artiesten die het meeste op polkas.nl werden bekeken.

John.

 

 

01 februari,

Vanaf vandaag is er weer een nieuwe aflevering van het maandelijkse programma Polka Time te beluisteren. In aflevering 78 weer leuke muziek van Fred Ziwich, Frankie Yankovic, Tony Klepec en Dick Tady. Van Fred Ziwich draaien we twee nummers omdat hij vorige maand maar liefst twee nieuwe cd's heeft uitgebracht. In februari is 40th Annyversary Recording van Fred Ziwich ook nog eens het nieuwe Album van de maand. Een mooie nieuwe cd met allemaal nieuwe opnames die zeker nog wat meer aandacht verdient. Muziek van deze cd is te beluisteren in de sampler met 6 nummers op de Album van de maand pagina. Te koop bij Fred Ziwich en natuurlijk in de Museum Shop van de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame. Tot slot dan nog de Featured Live Artiest/Band van de maand, deze keer The Chardon Polka Band. Opnieuw weer leuke optredens van deze bijzondere band. Afgelopen maand had ik een paar keer contakt met Jake van de Chardon Polka Band omdat hij mijn medewerking vroeg voor een video reportage. Zijn vrouw Emely die sax speelt in de band bezocht voor de video Sterle's Country House om een kijkje te nemen achter de schermen in de keuken. Leuk, binnenkort op tv en te bekijken via YouTube. Alle informatie over de optredens van The Chardon Polka Band en alle andere artiesten die met polkas.nl samen werken zijn weer op de Polka Events pagina voor februari terug te vinden.  

John.

 

 

21 januari,

In Amerika hebben ze een nieuwe President. Ik sprak met Ron Sluga, en die vertelde mij iets leuks. John, the polka CDs on your label are in the White House. Wat is dat nu weer? Iemand uit Cleveland van Sloveense afkomst heeft vandaag een welkomst mand afgegeven in het Witte Huis in Washington. Inderdaad, sinds gisteren de woning van Donald Trump, de nieuwe President van Amerika. Het is namelijk zo dat de vrouw van Donald Trump Sloveense is. De brenger en samensteller van de mand shopte allerlei artikelen bij elkaar die gerelationeerd zijn aan Slovenië. Sloveense worst, geitenkaas, wijn, bier. En daar hoort natuurlijk ook muziek bij die zijn roots had in Slovenië. Vandaar dat er een handvol Polkas.nl cd's in de welkomst mand zitten. Toch leuk, al is het maar de vraag of Trump en zijn vrouw ze ooit te zien, of laat staan te horen krijgen. Maar ze zijn vandaag afgegeven, dus: de cd's op het Polkas.nl label zijn in het huis van de President van Amerika.  

John.

 

 

13 januari,

De eerste polka cd's van 2017 rolden hier gisteren in de brievenbus. Als eerste eindelijk weer eens een cd van Frankie Yankovic. Polka Favorites, uitgebracht door Vintage Music. Direct maar even in de cd speler gedaan, en wat blijkt? Het is de gedigitaliseerde versie van de Columbia lp TV Polkas uit 1958. Deze orginele lp is mono, maar de opnames op deze cd zijn in semi-stereo. Met de nodige kraakjes en tikken. Dat is nog niet het ergste. De nummers die er overigens niet in originele volgorde opstaan spelen veel en veel te snel. De andere twee cd's die hier later op de dag in de brievenbus lagen zijn van Fred Ziwich. Hij stuurde mijn zijn twee jubileum cd's. Dit daar viert hij zijn 40 jarige jubileum. En dat doet hij met The Best Of And Most Requested Recordings en 40th Anniversary Recording. Op The Best Of And Most Requested Recordings staan zijn bekendste en meest gevraagde nummers. Voor deze cd werden alle opnames opnieuw gemixd en gemasterd. Het klinkt dan ook perfect. De cd 40th Anniversary Recording bevat nieuwe opnames. Speciaal voor zijn 40 jarige jubileum opgenomen. Uiteraard in zijn eigen studio. En het klinkt weer als vanouds. Veel medleys op deze nieuwe cd. En het hoogtepunt van dit album is voor mij toch wel het nummer Ja Sam Majko, in een medley, samen met Croation Home Polka. Schitterend. In november hoorde ik Fred Ziwich het nummer Ja Sam Majko live spelen. Na afloop complimenteerde ik hem met deze uitvoering, en toen vertelde hij mij al dat dit nummer op zijn nieuwste cd zou komen te staan. Voor de andere cd The Best Of And Most Requested Recordings heb ik een stukje van de tekst in het boekje (de liner notes) geschreven. Samen met o.a. Denny Bucar, Tony Petkovsek en Ray Zalokar. Meer informatie over deze nieuwe cd's op de New CD's pagina of de album pagina's van Frankie Yankovic en Fred Ziwich.

John.

 

 

05 januari,

Vandaag is de nieuwe Top 5 geplaatst. Met de artiesten die op de website het meest werden bekeken in december. Met opnieuw Walter Ostanek op nummer 1. Vorige keer stond Walter nog op de 4e plaats. Hank Haller bleef in deze lijst op de 2e plaats staan. Nieuw op nummer 3, Johnny Pecon.  Op de 4e plaats Ron Likovic. Hij steeg een plaats, vorige keer stond Likovic op de 5e plaats van de Top 5. Frankie Yankovic vorige keer nog op nummer 3 verdween uit de Top 5. Iedere maand zijn er wel een aantal artiesten die de Top 5 nét niet haalden. Deze keer waren dat Navihanke, Joey Miskulin, Sam Pugliano, Slavko Avsenik, Ernie Benedict en Eddie Vallus. De pagina's die vaak werden bekeken waren: PHOF Winners 2016, Weblog, News, Top 5, Gallery en New Cds. Zoals altijd kwamen de meeste bezoekers uit Amerika en Nederland. Daarna Duitsland, Canada en Sloveniè. Het meest beluisterde nummer in december was de Hank Haller Sampler van Through The Years Volume 2. Verder werden Eddie Rodick, Joe Bajuk, Fred Ziwich en Johnny Vadnal veel beluisterd. Er werd veel gezocht op de artiesten Frankie Yankovic, Fred Ziwich, Bob Kravos en Walter Ostanek. Van Walter Ostanek, op nummer 1 in de Top 5 is op de Top 5 pagina een mooie Polka te beluisteren. Sailboat Polka, een nummer van het album One More Time die inm de jaren 80 op het Marjon label van Johnny Krizancic werd uitgebracht. Volgende maand is er weer een nieuwe Top 5 van de artiesten die het meeste op polkas.nl werden bekeken.

John.

 

 

01 januari,

Allereerst natuurlijk de beste wensen en een heel gelukkig nieuw jaar toegewenst. Vanaf vandaag is er weer een nieuwe aflevering van het maandelijkse programma Polka Time te beluisteren. In aflevering 77 muziek van de cd's die ik in 2016 heb uitgebracht op het Polkas.nl label. Dat zijn Eddie Vallus, Hank Haller, Ron Sluga en Ron Pivovar. In januari is het nieuwe Album van de maand op polkas.nl ...And Friends van Fred Mlakar en Frank Rote. Een button box cd die zeker aandacht verdient. Muziek van deze cd is te beluisteren in de sampler met 6 nummers op de Album van de maand pagina. Te koop in de Museum Shop van de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame. Nog even terug naar het Album van de Maand van december. Dat was Hank Haller met Through The Years Volume 2, zijn 100e album die in november op het polkas.nl label werd uitgebracht. De cd is bijna uitverkocht, dat is goed nieuws en daarom zal er ook nog een Volume 3 verschijnen. De Album van de Maand pagina heb ik voor 2017 helaas moeten aanpassen. Omdat er te weinig nieuwe polka cd's verschijnen is het niet meer mogelijk om maandelijks een nieuwe cd als Album van de Maand te kiezen. Daarom een andere opzet, is er een nieuwe cd dan besteden we daar aandacht aan. Is er geen nieuwe cd verschenen dan brengen we een bekende lp of cd nogmaals onder de aandacht. Tot slot dan nog de Featured Live Artiest/Band van de maand, en dat is deze keer Frank Moravcik. Deze artiest heeft toch weer een aantal optredens staan. Het is in januari overigens behoorlijk rustig met de polka optredens. Alle informatie over de optredens van Frank Moravcik en de andere artiesten die met polkas.nl samen werken zijn weer op de Polka Events pagina terug te vinden.  

John.

 

 

31 december,

Een hele gezellige oudejaarsavond en een goed begin van het nieuwe jaar toegewenst. Hopelijk wordt het een jaar met veel polka muziek. Voor 2017 staan er nog maar een paar polka cd's aangekondigd. Zo kunnen we in het nieuwe jaar cd's verwachten van Fred Ziwich, Johnny Pecon en Aaron Dussing. Op het polkas.nl label zullen in 2017 opnieuw een aantal cd's worden uitgebracht. De eerste zal waarschijnlijk al in februari verschijnen. Op dit moment wordt er gewerkt diverse cd's die in 2017/2018 zullen verschijnen: Patty C And The Guys, Ron Pivovar, Dave Wretschko, Walter Ostanek. Zeke & Charlie en de verzamel cd's 30 Years Polka Hall of Fame en Joey Miskulin Presents The Best Of Polka Time USA. Verder wordt er ook nog gewerkt aan Joe Kusar, Eddie Habat en Hank Haller.

John.

 

 

24 december,

Ik wens iedereen een gezellige Kerstavond, en natuurlijk hele prettige Kerstdagen toegewenst.

John.

 

 

07 december,

De Web-log met een uitgebreid verslag van het Thanksgiving Polka Weekend in Cleveland is vandaag op de website geplaatst. Een foto impressie van de Awards Show en de driedaagse Thanksgiving Polka Party stonden er al op.

John.

 

 

06 december,

Vandaag is de nieuwe Top 5 geplaatst. Met de artiesten die op de website het meest werden bekeken in november. Met een nieuwe nummer 1. Fred Ziwich. Hij steeg van 2 naar 1. Fred Ziwich staat hiermee in 2016 voor de 3e keer op nummer 1 in de Top 5. Hank Haller steeg van de 3e plaats naar nummer 2 in de lijst. En dan op nummer 3 Frankie Yankovic, hij steeg 2 plaatsen. Vorige keer stond hij nog op de 5e plaats. De grootste zakker in de Top 5 is Walter Ostanek. Vorige keer nog op de 1e plaats, nu op nummer 4. Nieuw in de Top 5, Ron Likovic. Frank Novak, vorige keer nog op de 4e plaats verdwee uit de Top 5. Iedere maand zijn er wel een aantal artiesten die de Top 5 nét niet haalden. Deze keer waren dat Johnny Pecon, Navihanke, Aaron Dussing, Johnny Vadnal, Sam Pugliano, Frank Novak en Kathy Hlad. De pagina's die vaak werden bekeken waren: Nominees/Winners 2016, Listen To The Music, News, Top 5, Weblog, New CDs, Polka Schedule & Events en Videos. Zoals altijd kwamen de meeste bezoekers weer uit Amerika en Nederland. Daarna Slovenië, Canada en Oostenrijk. Het meest beluisterde nummer in september was de Hank Haller Sampler van Through The Years Volume 2. Verder werden Walter Ostanek, Johnny Koenig, Cilka Dolgan en Eddie Vallus vaak beluisterd. Er werd veel gezocht op de artiesten Art Perko, Eddie Habat, Ernie Benedict en Bob Kravos. Van Fred Ziwich, de nummer 1 in de Top 5 is op de Top 5 pagina een mooi button box nummer te beluisteren. Jingle Bells Polka, leuk voor de komende Kerst periode. Het is een nummer van de cd Button Box At Christmas. Volgende maand is er weer een nieuwe Top 5 van de artiesten die het meeste op polkas.nl werden bekeken.

John.

 

 

03 december,

De foto's van de derde dag van de Thanksgiving Polka Party zijn gisteren op de website geplaatst. Met foto's van de optredens van de Button Box Divas, Fred Ziwich en Dave Austin. Vandaag zijn de foto's van de 29e Awards Show geplaatst. En bijna compleet overzicht van alle winnaars. Foto's van Denny Anderson ontbreken, hij was niet aanwezig om zijn Award in ontvangst te nemen. Ook geen foto's van mij, ik was namelijk de fotograaf van de show. De persoon die ik mijn camera gaf toen ik mijn Award in ontvangst nam heeft slechts 1 foto van mij gemaakt. En die is zo slecht genomen dat deze onbruikbaar is voor de website. Maar ik heb het gelukkig anders op kunnen lossen. Binnenkort volgt dan nog de Thanksgiving Weblog.   

John.

 

 

01 december,

Vanaf vandaag is er weer een nieuwe aflevering van het maandelijkse programma Polka Time te beluisteren. De laatste van dit jaar, aflevering 76, met muziek van de nieuwe cd van Hank Haller, button box van Ron Pivovar, Een oudje van Johnny Pecon, een live opname van Kenny Bass en tenslotte nog een kerst nummer van Walter Ostanek. Het nieuwe Album van de maand is Through The Years Volume 2 van Hank Haller. Dit is het 100e album van Hank Haller. Het album werd vorige maand op het Polkas.nl label uitgebracht. Meer dan een uur polka's en walsen. Muziek van deze nieuwe cd is te beluisteren via de sampler met 7 nummers op de Album van de maand pagina. Bestellen kan o.a. via de Polkas.nl Polka Shop. De Featured Live Artiest/Band van de maand zijn The Casuals. Voor deze band uit Cleveland staan er een paar optredens op het programma. O.a. in het Hofbrauhaus in Cleveland waar het altijd volle bak is. Alle informatie over de optredens van The Casuals en de andere artiesten die met Polkas.nl samen werken zijn op de Polka Events pagina voor december terug te vinden.

John.

 

 

30 november,

De foto's van de tweede dag van de Thanksgiving Polka Party staan inmiddels op de website. Foto's van de optredens met Anthony Culkar, Karl Lukitsch, David Austin Eddie Rodick, Frank Stanger en Klancnik & Friends. Ook de foto's van de All-Star Jam Session staan er op. Binnenkort de foto's van de derde dag van de Thanksgiving Polka Party met The Button Box Divas, Fred Ziwich en David Austin. Daarna volgen de foto's van de Awards Show.

John.

 

 

29 november,

De optredens van de bands tijdens de Polka Party die vorige week werd gehouden in Cleveland waren weer geweldig. Van alle artiesten en bands die optraden in het Marriott Hotel worden foto's geplaatst. De eerste foto's van de Thanksgiving Polka Party staan inmiddels op de website. Van de eerste dag, met foto's van de optredens met Linda Lee, Aaron Dussing, Wayne Tomsic, Joey Miskulin & Walter Ostanek, Polka Maestre en David Austin. Morgen worden de foto's van de tweede dag geplaatst met Anthony Culkar, Karl Lukitsch, Klancnik & Friends, David Austin, Eddie Rodick en Frank Stanger.

John.

 

 

27 november,

Het was een mooie en ook spannende Awards Show. In Cleveland reikte de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame de Awards uit. Hier zijn de winnaars.    

 

Lifetime Achievement Award

Ralph Delligatti

Mark Habat

Jeff And Johnny Pecon

 

Trustees Honor Roll Recipients

Denny Anderson

John Hasper

Victor Lizjak

Joe Princie

Slovenian Workman's Home

 

Greatest All Time Cleveland-Style Hits

Café Polka

Slovenija Waltz

 

Tony Petkovsek Award

Joe Valencic

 

New Song Of The Year

Justie & Maggie's Song - Dick Tady

 

Cultural/Heritage

SNPJ Farm, Kirtland, Oh

 

Support/Promotion

Mark Habat

 

Button Box: Individual Or Duo

Kathy Hlad

 

Button Box: Group

Fairport Harbor Button Box Club

 

Vocalist Of The Year

Christine Hibbs

 

Band Of The Year

Jeff Pecon Band

 

Recording Of The Year

He's Back By Dick Tady

 

Musician Of The Year: Individual

Frank Stanger

 

Side Musicians Of The Year

Mike Grkman

Joe Wojtila

Joe Zdelar

 

De voorspelling die ik gisteren deed was overigens nog niet zo slecht. Ik had er één fout. De Band of the year Award. Verder had ik geen voorspelling gedaan voor de Tony Petkovsek Award. Ik wist eerlijk gezegd al dat die werd toegekend aan Joe Valencic.

John.

 

 

26 november,

Vanmiddag is het alweer zover, de Awards Show van de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame. Wie zullen er dit jaar met een Award naar huis gaan? Evenals als voorgaande jaren zal ik weer een voorspelling doen. Die voorspelling is dus persoonlijk, en mijn persoonlijke voorkeuren spelen uiteraard een grote rol. Vorig jaar had ik er overigens maar 1 fout, dat zal er dit jaar wel niet inzitten. Hier is dan mijn voorspelling voor 2016.

 

Cultural/Heritage - SNPJ Farm, Kirtland, OH

Support/Promotion - Mark Habat

Button Box: Individual Or Duo - Kathy Hlad

Button Box: Group - Fairport Harbor Button Box Club

Vocalist Of The Year - Christine Hibbs

Band Of The Year - Frank Stanger Orchestra

Recording Of The Year - He's Back By Dick Tady

Musician Of The Year: Individual - Frank Stanger

Side Musicians Of The Year - Mike Grkman - Joe Wojtila - Joe Zdelar

 

Afwachten maar weer, binnenkort de echte resultaten.

John.

 

 

17 november,

Morgen vliegen we naar Amerika, volgende week dan is het weer zover, het jaarlijkse Thanksgiving Polka Weekend in Cleveland, Ohio. Voor de Polka liefhebbers altijd één van de hoogtepunten van het jaar. Volgende week donderdag is de eerste dag van de drie daagse Polka Party, met op zaterdagmiddag de Awards Show. Daar kijk ik altijd naar uit, maar nu helemaal. Ik krijg namelijk de Trustees Honor Roll, de één na hoogste onderscheiding. Dat wordt mijn eerste Award. Ik hoop weer iedereen de komende dagen te ontmoeten. Het programma van de Polka Party ziet er dit jaar weer veelbelovend uit. Met optredens van o.a. Joey Miskulin, Walter Ostanek, Klancnik & Friends, Fred Ziwich, Frank Stanger en Eddie Rodick. We verblijven die week weer in het Marriott Hotel waar de aktiviteiten zulllen plaatsvinden. Evenals vorig jaar vliegen we naar Detroit, en van Detroit rijden we dan naar Cleveland. Dat is vorige keren toch wel goed bevallen. Uiteraard hebben we voor de eerste dagen alvast de nodige afspraken gemaakt om kennissen en vrienden te zien zoals Hank Haller, Mark Habat, Walter Ostanek, Denny Bucar, Ron Pivovar en Joe Valencic. Op woensdagavond begint om 6 uur in het Marriott Hotel de persconverentie en welkomstparty waarvoor we weer zijn uitgenodigd. Dat is de start van het Polka weekend. Op die woensdagavond zijn er altijd jam sessions en optredens in Cleveland en omstreken. Altijd erg leuk, Walter Ostanek heeft ons gevraagd of we met hem naar de jam sessions willen. Vorig jaar liep dat een klein beetje mis omdat hij aan Bob Kravos beloofd had met hem op te treden in Kristies, een bar in de buurt. Daar was toen overigens evenals voorgaande jaren maar weinig publiek. Evenals de vooorgaande jaren zal ik weer proberen leuke verslagen en impressies te maken voor Polkas.nl en de Cleveland-Style Polka Hall of Fame website. Het is dit jaar overigens de 10e keer dat ik in Cleveland ben. Tijdens de 2e dag van de Thanksgiving Polka Party is er nog een presentatie van de nieuwe cd op het Polkas.nl label, Hank Haller - Through The Years Volume 2. Het 100e album van Hank Haller. Hank zal aan het eind van dit jaar overigens afscheid nemen. Joe Valencic van de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame heeft mij beloofd dat er in de Awards Show een Hank Haller Salute zal worden gebracht. De cd van Hank Haller is alweer de 10e cd op mijn Polkas.nl label. Altijd spannend: hoe zullen de verkopen zijn? en krijgt de cd een beetje airplay? Tot slot dan nog iets over de Awards. Volgende week dan is het alweer zover, en wie zullen er dit jaar met een Award naar huis gaan? Net als voorgaande jaren werd er weer regelmatig aan mij gevraagd: wat denk je? wie zullen er dit jaar een Award winnen? Tja, dat is altijd afwachten natuurlijk. Soms hoop je dat een bepaalde artiest zal winnen, en af en toe denk je het wel te weten welke artiest zal winnen. Evenals vorig jaar zal ik weer een voorspelling doen. Die voorspelling is overigens persoonlijk, ik heb mij opnieuw niet laten beinvloeden door geruchten, mijn mijn persoonlijke voorkeuren spelen uiteraard wel mee. Er is dit jaar overigens ook nog een cd op het Polkas.nl label genomineerd voor Beste Album van het jaar. Ron Pivovar met de Ya Da Da cd die ik in mei heb uitgebracht. Maar eerlijk gezegd denk ik niet dat deze gaat winnen. Hopelijk heb ik deze voorspelling wel fout. Er is natuurlijk altijd een kleine kans. Daarom heb ik zojuist een speech geschreven, voor het geval deze cd toch als winnaar uit de bus komt. Je zal maar op het podium staan, en je weet even niet wat je moet zeggen. Binnenkort mijn voorspelling en hopelijk meer nieuws uit Amerika. Vaak lukken de updates aan de website niet i.v.m. de zware beveiligingen op de openbare netwerken/internet in Amerika. Dat is echt een groot probleem waar ik nog wel eens tegenaan loop.

John.

 

 

13 november,

De nieuwe cd van Hank Haller is alweer de 10e cd op het Polkas.nl label. Het is nog even afwachten hoe de verkopen zullen gaan. In een paar jaar tijd is de cd markt behoorlijk in elkaar gezakt. Bijna iedereen klaagt. Omdat er zo weinig aantallen worden verkocht zijn komen bijna geen nieuwe polka cd's meer uit. Toch zou ik er nog even mee willen doorgaan. De Polka Connection is inmiddels afgevallen als één van de internetwinkels die mijn cd's verkocht. Uiteindelijk heeft het zaken doen met de Polka Connection mij heel veel geld gekost. Duizenden cd's heb ik opgestuurd, alleen al aan verzendkosten heeft dit een vermogen gekost. En het komt er op neer dat er nog nooit is betaald. Er was altijd wel weer één of andere smoes. Eerlijk gezegd denk ik op dit moment niet dat er nog betaald gaat worden. Ik heb de samenwerking dan ook opgezegd. Momenteel ben ik aan het kijken of er nog andere mogelijkheden zijn. Een goede optie is misschien wel de cd's in een kleinere oplage te maken. Geen grote voorraden meer, op is op, en met maar één verkooppunt. Bijvoorbeeld de museumshop van de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame. Dan kan ik de productie naar Amerika verplaatsen. Zo bespaar ik heel wat op de verzendkosten. In ieder geval komt er volgend jaar een Fund Raiser cd voor de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame die volgend jaar 30 jaar bestaat. Dat wordt een mooie verzamel cd met meer dan één uur muziek van o.a. Walter Ostanek, Frank Stanger, Joey Tomsick, Eddie Vallus, Johnny Vadnal, Kathy Hlad, Fred Gregorich, Ron Sluga, Dick Tady, Eddie Rodick, Frankie Yankovic, George Staiduhar, Jeff Winard, Mikey Dee en Joey Miskulin. Verder is het de bedoeling om in 2017 cd's uit te brengen van Dave Wretschko, Ron Pivovar en Walter Ostanek.

John.

 

 

05 november,

Vandaag is de nieuwe Top 5 geplaatst. Met de artiesten die op de website het meest werden bekeken in oktober. Met opnieuw Walter Ostanek op nummer 1. Walter staat hiermee alweer voor de 6e keer op de eerste plaats in de Top 5. Fred Ziwich steeg van de 3e plaats naar nummer 2 in deze lijst. Hank Haller die vorige keer nog op de 2e plaats stond zakte deze keer naar nummer 3. Op de 4e plaats Frank Novak, nieuw in de Top 5. En dan tot slot nog op de 5e plaats: Frankie Yankovic, hij zakte of steeg niet in de lijst, Yankovic stond de vorige keer ook op nummer 5. Slavko Avsenik die in de vorige lijst op de 4e plaats stond verdween uit de Top 5. Iedere maand zijn er altijd wel een aantal artiesten die de Top 5 nét niet haalden. Deze keer waren dat Ron Luznar, Navihanke, Johnny Pecon, Aaron Dussing, Kathy Hlad, Bob Kravos en Eddie Vallus. De pagina's die vaak werden bekeken waren: Top 5, Gallery, Weblog, New Cds, Polka Schedule & Events en Polka Classics. Zoals gewoonlijk kwamen de meeste bezoekers weer uit Amerika en Nederland. Daarna kwamen België, Slovenië, Duitsland en Canada. Het meest beluisterde nummer in september was Walter Ostanek met de Paint Brush Polka. Verder werden Johnny Pecon, Hank Haller, Fred Ziwich en Eddie Habat lekker veel beluisterd. Er werd veel gezocht op de artiesten Dick Tady, Bob Kravos, Kenny Bass en Johnny Vadnal. Van Walter Ostanek, de nummer 1 in de Top 5 is op de Top 5 pagina een mooie polka te beluisteren: De Joann Polka, zijn grootste hit. Het is een opname van de jubileum cd Today And Forever. Volgende maand is er weer een nieuwe Top 5 van de artiesten die het meeste op polkas.nl werden bekeken.

John.

 

 

04 november,

Vandaag is er weer een nieuwe cd op het Polkas.nl label verschenen. Opnieuw een jubileum cd van Hank Haller, en opnieuw een jubileum cd. Through The Years Volume 2 - Polkas Haller-Style, zijn 100e album. Met 24 polka's en walsen. Meer dan één uur muziek op deze cd. De meest favoriete nummers van Hank staan op dit jubileum album, Thank You Dear And Give Her Roses, Popa The Old Accordion Man, Erica, Spat Am Abend en Hank´s Accordion Waltz. Hank Haller neemt overigens aan het eind van het jaar afscheid, hij stopt met optredens. Erg jammer, Hank Haller´s Ensemble was één van de beste en bekendste polka ensembles uit Cleveland en omstreken. Deze Hank Haller cd is weer een Fund Raiser cd voor de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame and Museum. De Hank Haller cd's zijn te koop bij: de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame and Museum, Hank Haller, Joe Godina, www.jimmykpolkas.com, www.jbswart.nl, Wouter de Polkaman en de Polkas.nl Polka Shop. Nee, ik ben de Polka Connection niet vergeten. Ik heb deze week de samenwerking verbroken omdat de betalingen aan mij uitblijven.

John.

 

 

01 november,

Vanaf vandaag is er weer een nieuwe aflevering van het maandelijkse programma Polka Time te beluisteren. Aflevering 75, met muziek van de nieuwe cd van Johnny Koenig, de Greatest All Time Hits Song voor 2016: Café Polka van Frankie Yankovic, Jeff Pecon die deze maand de Lifetime Achievement Award krijgt, Joe Princie die onderscheiden wordt met de Trustees Honor Roll, en tot slot dan nog mooie button box muziek van de Penn-Ohio Button Box Club. Het nieuwe Album van de maand is Blood Sweat & Polkas van Johnny Koenig. Het album krijgt momenteel veel airplay in de programma's van polka radio. Muziek van deze nieuwe cd is te beluisteren via de sampler met 6 nummers op de Album van de maand pagina. Bestellen kan o.a. via de website van de Polka Connection. De Featured Live Artiest/Band van de maand is Mike Wojtila. Voor hem staan er in november weer veel optredens in het Hofbrauhaus in Cleveland op het programma. Alle informatie over de optredens van Mike Wojtila en de andere artiesten die met Polkas.nl samen werken zijn weer op de Polka Events pagina voor november terug te vinden.

John.

 

 

29 oktober,

Vanaf volgende week is er weer een nieuwe cd op het Polkas.nl label te koop. Opnieuw een cd van Hank Haller, en opnieuw een jubileum cd. Het is namelijk zijn 100e album. De titel is Through The Years Volume 2 - Polkas Haller-Style. Met 24 polka's en walsen. In totaal weer meer dan één uur muziek op deze cd. Om Hank een plezier te doen heb ik deze cd uitgebracht. Het is natuurlijk niet niets om 100 albums op je naam te hebben staan, en Hank Haller neemt aan het eind van het jaar afscheid, daarna zal hij geen optredens meer doen. Hank Haller mocht gerekend worden tot één van de beste en bekendste polka ensembles uit Cleveland en omstreken. Inmiddels is Hank ook verhuisd,  van Dayton, OH naar Avon Lake, OH. Op deze nieuwe cd staan de favorieten van Hank zelf, zoals Thank You Dear And Give Her Roses, Popa The Old Accordion Man, Hank's Accordion Waltz en Spät Am Abend Polka. Tijdens de Thanksgiving Polka Party in Cleveland zal deze cd extra promotie krijgen. Deze Hank Haller cd is tevens een Fund Raiser voor de Cleveland-Style Polka Hall of Fame. De Hank Haller cd's zijn binnenkort te koop bij: Hank Haller, National Cleveland-Style Polka Hall of Fame and Museum, Joe Godina, www.jimmykpolkas.com, www.jbswart.nl, Wouter de Polkaman en de Polkas.nl Polka Shop. Begin volgend jaar zal er weer een nieuwe polka cd op het Polkas.nl label verschijnen.

John.

 

 

14 oktober,

Vannacht was het weer behoorlijk spannend. Tijdens de Awards Preview Party van de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame in de Euclid City Hall, in Euclid, Ohio werden de namen/winnaars van de Lifetime Awards, de Trustees Honor Rolls en de Greatest All-Time Hit Songs bekend gemaakt. Helaas kon ik er niet bij zijn, maar de telefoonlijn stond open om zo mee te kunnen luisteren naar de bekendmaking van de winnaars voor 2016. En zo was ik er toch een beetje live bij toen aan mij de Trustees Honor Roll werd toegekend. Het is mijn eerste Award, voor promotie en het werk in de polka wereld. Deze prijs zal mij op 26 november tijdens de Polka Hall of Fame Awards Show, in Cleveland worden uitgereikt. De Lifetime Achievement Awards gaan dit jaar naar Jeff Pecon & John Pecon Jr, Ralph Delligatti en Mark Habat. De Trustees Honor Roll voor 2016: Denny Anderson, John Hasper, Victor Lizjak, Joe Princie en Slovenian Workman's Home. De Greatest All Time Hit Songs: Slovenia Waltz en Café Polka. Dick Tady won de Best New Song Award met Justie and Maggie's Song.

John.

 

 

08 oktober,

Voor dat je het weet is het alweer eind november. En dan staat in Cleveland altijd het Polka Weekend op het programma tijdens Thanksgiving. Het programma, inclusief de bands die zullen optreden is inmiddels op de website geplaatst. Uiteraard proberen we er ook deze keer weer bij te zijn. Ik ben er inmiddels al volop mee bezig, tijdens dat polka weekend zal er namelijk een nieuwe cd op het Polkas.nl label worden gepresenteerd. Van een artiest die aan het einde van dit jaar afscheid zal nemen en vanaf volgend jaar niet meer zal optreden. Het wordt een bijzondere cd. Dit jaar begint het allemaal op woensdagavond 23 november. Met een welkomst party, en daarna volgens traditie de plaatselijke jam sessions. Op 24 en 25 november is de Polka Party, en op 26 november is er de jaarlijkse Awards Show van de Cleveland-Style Polka Hall of Fame. Dan worden al die Awards weer uitgereikt voor beste band, album, muzikant, sideman, vocalist, promotie en button box. Voor het eerst is er een cd op het Polkas.nl label genomineerd. Ron Pivovar met Ya Da Da die ik in mei heb uitgebracht. En ook de song Ya Da Da staat bij het rijtje van genomineerde Beste nieuwe Polka Song voor 2016. Spannend, al verwacht ik eerlijk gezegd geen Award. Als je het mij vraagt dan is het Dick Tady die de Awards voor beste nieuwe cd en beste nieuwe Polka zal winnen. Op 26 november weten we meer. Maar eerst is er nog op 13 november de Awards Preview Party in de Euclid City Hall, in Euclid, Ohio. Dan worden alvast de namen van de winnaars van de Lifetime Awards, de Trustees Honor Rolls en de Greatest All-Time Hit Songs bekend gemaakt. Altijd spannend. Voor de Lifetime Awards heb ik dit jaar gestemd op Mark Habat en Frank Stanger. Ze maken volgens mij een goede kans om de Lifetime Award toegekend te krijgen. Klik hier voor de nominaties van de 2016 Awards.

John.

 

 

06 oktober,

Vandaag is de nieuwe Top 5 geplaatst. Met de artiesten die op de website het meest werden bekeken in september. Met alweer een nieuwe nummer 1, terug van weggeweest: Walter Ostanek. De vorige keer stond deze artiest nog op de 4e plaats. Walter staat nu inmiddels voor de 5e keer op nummer 1 in 2016. Hank Haller steeg van de 3e plaats naar nummer 2 in deze Top 5. Fred Ziwich die in de vorige lijst nog op nummer 1 stond zakte naar de 3e plaats. Nieuw op nummer 4: Slavko Avsenik. En dan tot slot op de 5e plaats: Frankie Yankovic, hij zakte in de lijst, Yankovic stond de vorige keer nog op nummer 2. Johnny Pecon die in de vorige lijst op de 5e plaats stond verdween uit de Top 5. Iedere maand zijn er altijd wel een aantal artiesten die de Top 5 nét niet haalden. Deze keer waren dat Johnny Pecon, Kenny Pass, Navihanke, Kathy Hlad, Joey Miskulin, Johnny Vadnal, Bob Kravos en Eddie Rodick. De pagina's die vaak werden bekeken waren: Top 5, Weblog, Listen To The Music, Polka Schedule & Events en New Cds. Zoals gewoonlijk kwamen de meeste bezoekers weer uit Amerika en Nederland. Daarna kwamen Duitsland, Canada, Oostenrijk,Frankrijk, Oostenrijk en België. Het meest beluisterde nummer in september was Eddie Rodick met Recher Hall Polka. Verder werden Fred Ziwich, Hank Haller, Slavko Avsenik en Walter Ostanek ook veel beluisterd. Er werd veel gezocht op de artiesten Bob Kravos, Jack Tady, Eddie Habat, Frank Svet en Marv Herzog. Van Walter Ostanek, de nummer 1 in de Top 5 is op de Top 5 pagina een mooie polka te beluisteren: Paint Brush Polka, een mooie opname van zijn laatste cd Walter Ostanek Plays Eddie Habat. Volgende maand is er weer een nieuwe Top 5 van de artiesten die het meeste op polkas.nl werden bekeken.

John.

 

 

01 oktober,

Vanaf vandaag is er weer een nieuwe aflevering van het maandelijkse programma Polka Time te beluisteren. Aflevering 74, met polka muziek van Alex Meixner, Bill Bevec, Kenny Bass, Ted Zalec & Bratov Avsenik. Het nieuwe Album van de maand is Sweet Country Memories. Een cd van Del Sinchak. Geen polka's maar country achtige walsen op deze mooie cd. Muziek van deze unieke cd is te beluisteren in de sampler met 6 nummers op de Album van de maand pagina. Bestellen kan o.a. via de website van de Polka Connection. Andere (polka) cd's van Del Sinchak zijn daar ook nog wel te koop. De Featured Live Artiest/Band van de maand is Dick Tady. Voor zijn doen staan er in oktober best veel optredens voor hem op het programma. Alle informatie over de optredens van Dick Tady en de andere artiesten die met polkas.nl samen werken zijn op de Polka Events pagina voor oktober terug te vinden.

John.

 

 

20 september,

De nominaties voor de Awards van de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame zijn weer bekend. De leden van de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame mogen vanaf nu weer stemmen. Op 13 oktober worden de Lifetime Awards, de Trustees Honor Rolls en de Greatest All-Time Hit Songs voor 2016 alvast bekend gemaakt tijdens de Awards Preview Party in de Euclid City Hall, in Euclid, Ohio. De winnaars van alle andere Awards zoals beste Band, album, muzikant, sideman, vocalist, promotie en button box worden tijdens de Awards Show op 26 november bekend gemaakt. De 29e Polka Hall of Fame Awards Show vindt dit jaar opnieuw plaats in de Grand Ballroom van het Marriott Hotel in Cleveland. De namen van de genomineerden zijn weer veelbelovend. Er staan nieuwe namen bij, maar ook weer veel bekende namen. Voor het eerst is er een cd op het Polkas.nl label genomineerd. Ron Pivovar met Ya Da Da die ik in mei heb uitgebracht. En ook de song Ya Da Da staat bij het rijtje van genomineerde Best New Polka or Waltz Song voor 2016. Met die nominaties ben ik in ieder geval al heel erg blij.  

 

John

 

Klik hier voor de nominaties voor de 2016 Awards

 

 

03 september,

Vandaag is de nieuwe Top 5 weer geplaatst. Met de artiesten die het meest werden bekeken in augustus. En met een nieuwe nummer 1: Fred Ziwich, vorige keer stond deze artiest nog op de 5e plaats. Op nummer 2 staat Frankie Yankovic, hij steeg van 3 naar 2. Nieuw op de 3e plaats: Hank Haller. Walter Ostanek die in de vorige Top 5 nog op de eerste plaats stond zakte in deze Top 5 naar nummer 4. Op de 5e plaats staat Johnny Pecon, Hij zakte in deze lijst. Vorige keer stond Pecon nog op nummer 2. Ron Pivovar verdween uit de Top 5. Er zijn iedere maand altijd wel een aantal artiesten die de Top 5 nét niet haalden. Deze keer waren dat Eddie Habat, Kenny Bass, Navihanke, Ron Pivovar, Frank Stanger en Joey Tomsick. De pagina's die vaak werden bekeken waren: Weblog, Listen To The Music, Top 5, Polka Schedule & Events, Polka Gallery en New Cds. Zoals gewoonlijk kwamen de meeste bezoekers weer uit Amerika en Nederland. Verder veel bezoekers uit Duitsland, Canada, Oostenrijk en België. Het meest beluisterde nummer van vorige maand was de Squeezin'Cousins sampler, het album van de maand in augustus. Verder werden Walter Ostanek en Ron Sluga veel beluisterd. Er werd veel gezocht op de zoektermen Frankie Yankovic, Fred Ziwich, Johnny Vadnal, Bob Kravos en Slavko Avsenik. Van Fred Ziwich, de nummer 1 in de Top 5 is op de Top 5 pagina een mooie polka te beluisteren. Het is de Good Old Time Polka, een nummer van het album The Music Of Slavko Avsenik. Volgende maand is er weer een nieuwe Top 5 van de artiesten die het meeste op polkas.nl werden bekeken.

John.

 

 

01 september,

Vanaf vandaag is er weer een nieuwe aflevering van het maandelijkse programma Polka Time te beluisteren. Aflevering 73, met polka muziek van Eddie Rodick, George Staiduhar, Frank Svet, Eddie Vallus en een wals van Jack Tady. Het nieuwe Album van de maand is Aged 36 Years. Een nieuwe button box cd van The Western PA SNPJ Button Box Club. Met maar liefst 22 polka's en walsen op deze jubileum cd. De groep bestaat inmiddels alweer meer dan 35 jaar. Muziek van deze mooie cd is te beluisteren in de sampler met 7 nummers op de Album van de maand pagina. Bestellen kan o.a. via de website van de Polka Connection. De andere cd's van The Western PA SNPJ Button Box Club zijn daar ook nog te koop. De Featured Live Artiest/Band van de maand is opnieuw Del Sinchak. Respect en lof voor deze artiest die bijna 80 is en dan nog zoveel optredens doet. Alle informatie over de optredens van Del Sinchak en de andere artiesten die met polkas.nl samen werken zijn op de Polka Events pagina voor september terug te vinden.  

John.

 

 

28 augustus,

Joe Zupanchick is 26 augustus overleden. Joe uit Johnson, PA overleed op 51 jarige leeftijd na een ernstige ziekte. In de jaren 70 en 80 maakte hij samen met zijn broer Tony een aantal prachtige platen als de Zupanchick Brothers. Aanstaande woensdag is de herdenkings mass en de crematie in Winsor.

John.

 

 

04 augustus,

Vandaag is de nieuwe Top 5 geplaatst. Met de artiesten die op deze website het meest werden bekeken in juli. Met een nieuwe nummer 1: Walter Ostanek, de vorige keer stond deze artiest nog op de 3e plaats. Walter staat hiermee in 2016 voor de derde keer op nummer 1. Johnny Pecon steeg van de 4e plaats naar nummer 2 in de Top 5. Frankie Yankovic die in de vorige lijst nog op nummer 1 stond zakte naar de 3e plaats. Nieuw op nummer 4: Ron Pivovar. Tot slot op de 5e plaats: Fred Ziwich, vorige keer nog op nummer 2, dus hij zakte 3 plaatsen. Slavko Avsenik die in de vorige lijst op de 5e plaats stond verdween uit de Top 5. Iedere maand zijn er altijd wel een aantal artiesten die de Top 5 nét niet haalden. Deze keer waren dat Navihanke, Hank Haller, Kenny Bass, Ron Sluga, Kathy Hlad, Joey Tomsick en Eddie Habat. De pagina's die vaak werden bekeken waren: Listen To The Music, Weblog, Old Photos, Polka Schedule & Events, Top 5, Information, Polka Gallery en New Cds. Zoals gewoonlijk kwamen de meeste bezoekers weer uit Amerika en Nederland. Opmerkelijk zijn ook de vele bezoekers uit Duitsland. Het meest beluisterde nummer in juli was opnieuw de Ron Sluga - Happy Polka Time sampler, direct gevolgd door de Ron Pivovar - Ya Da Da Sampler. Verder werden Fred Ziwich en Walter Ostanek veel beluisterd. Er werd veel gezocht op de artiesten Don Wojtila, Hank Thunander, Brian Sklar en Bob Kravos. Van Walter Ostanek, de nummer 1 in de Top 5 is op de Top 5 pagina een mooie polka te beluisteren: Tell Me A Story, een opname van de cd Back To Back. Volgende maand is er weer een nieuwe Top 5 van de artiesten die het meeste op polkas.nl werden bekeken.

John.

 

 

01 augustus,

Vanaf vandaag is er weer een nieuwe aflevering van het maandelijkse programma Polka Time te beluisteren. Aflevering 72 is een special, met een kwartiertje muziek van Eddie Habat. Allemaal 78 toeren platen. Het nieuwe Album van de maand is Play The Songs Of The Kenny Bass Band. Een nieuwe cd van Squeezin' Cousins met 17 Kenny Bass nummers gespeeld door Fred Gregorich en Steve Cihon. Muziek van deze mooie cd is te beluisteren in de sampler met 6 nummers op de Album van de maand pagina. Bestellen kan o.a. via de website van de Polka Connection. De Featured Live Artiest/Band van de maand is deze keer Del Sinchak, een artiest die deze maand 4 optredens op het programma heeft staan. Alle informatie over de optredens van Del Sinchak en de andere artiesten die met polkas.nl samen werken zijn op de Polka Events pagina voor augustus terug te vinden.  

John.

 

 

23 juli,

Bud Hyrzcyk uit Hutto, Texas is overleden. Bud kwam oorspronkelijk uit Yukon, Pennsylvania. Hij speelde button box, en werd vooral bekend door zijn lp Buttons, Buttons, Buttons. Een aantal jaren geleden maakte hij z'n come back met de cd's If You Only Believe, Dapper Dan The Polka Man en Livin' The Dream.

John.

 

 

22 juli,

De polka artiest die op dit moment de meeste cd's verkoopt is Slavko Avsenik. Daarbij gaat het om eerder uitgebracht materiaal wat nu op verzamel cd's wordt uitgebracht. Telamo Music bracht onlangs de verzamel albums Das Beste van Slavko Avsenik op de markt. Er zijn twee verschillende edities verschenen. Een dubbel cd met 40 opnamen, en een 4 cd box met 80 opnamen. Een aantal nummers hiervan waren nog niet eerder op cd verkrijgbaar. Meer informatie op Album pagina 34 van Slavko Avsenik. Telamo Music heeft behalve deze cd's ook nog een dvd van Slavko Avsenik op de markt gebracht. Deze dvd is ook getiteld Das Beste, er staan 14 nummers op.   

John.

 

 

03 juli,

Vandaag is de nieuwe Top 5 weer geplaatst. Met de artiesten die het meest werden bekeken in juni. En met een nieuwe nummer 1: Frankie Yankovic, vorige keer stond deze artiest nog op de 5e plaats. Fred Ziwich die in de vorige Top 5 op de eerste plaats stond zakte in deze lijst naar nummer 2. Op de 3e plaats staat Walter Ostanek. Hij zakte in de Top 5, de vorige keer stond Walter nog op nummer 2. En ook johnny Pecon zakte een plaats, en wel van 3naar nummer 4. Op nummer 5 een nieuwe binnenkomer: Slavko Avsenik. Ron Sluga verdween uit de Top 5. Er zijn iedere maand altijd wel een aantal artiesten die de Top 5 nét niet haalden. Deze keer waren dat Kathy Hlad, Joe Bajuk, Hank Haller, Kenny Bass, Eddie Habat, Joey Tomsick, Frank Stanger en Joey Miskulin. De pagina's die vaak werden bekeken waren: Weblog, Listen To The Music, Top 5, Information, Polka Gallery, New Cds en Polka Schedule & Events. Zoals gewoonlijk kwamen de meeste bezoekers weer uit Amerika en Nederland. Het meest beluisterde nummer van vorige maand was de Ron Sluga - Happy Polka Time sampler. Op de voet gevolgd door de Ron Pivovar - Ya Da Da Sampler. Verder werden Walter Ostanek en Slavko Avsenik veel beluisterd. Er werd veel gezocht op de zoektermen Joey Miskulin, Fred Ziwich, Bob Kravos en Johnny Pecon. Van Frankie Yankovic, de nummer 1 in de Top 5 is op de Top 5 pagina een mooie polka te beluisteren. Het is de Bye Bye My Baby Polka, een 78 toeren plaat uit mijn collectie. Volgende maand is er weer een nieuwe Top 5 van de artiesten die het meeste op polkas.nl werden bekeken.

John.

 

 

02 juli,

Vandaag zijn we weer terug gekomen van de vakantie. Er is een nieuwe aflevering van het maandelijkse programma Polka Time te beluisteren. In aflevering 71 muziek van de nieuwe cd's van Ron Sluga en Ron Pivovar. Verder button box van Frank Novak, een nummer uit Kroatië van Frankie Yankovic, en Duke Marsic met een Slovenian Polka. Het nieuwe Album van de maand is Ya Da Da. Een nieuwe button box cd van Ron Pivovar in de Otter Creek Series die ik onlangs op het Polkas.nl label uitbracht. Muziek van deze nieuwe cd is te beluisteren in de sampler met 7 nummers op de Album van de maand pagina. De cd's zijn te koop bij: Ron Pivovar, National Cleveland-Style Polka Hall of Fame and Museum, www.polkaconnection.com, www.jimmykpolkas.com, www.jbswart.nl, Wouter de Polkaman en de Polkas.nl Polka Shop. En dan nog de Featured Live Artiest/Band van de maand, en dat is deze keer Frank Stanger, een artiest die heel veel succes heeft met zijn optredens. In juli heeft Frank Stanger weer een paar leuke optredens op het programma staan. Tijdens het Slovenefest van de SNPJ in Enon Valley, Pennsylvania wat deze maand gehouden wordt is hij ook weer van de partij. Alle informatie over de optredens van Frank Stanger en de andere artiesten die met polkas.nl samen werken zijn op de Polka Events pagina voor juli terug te vinden.  

John.

 

 

17 juni,

We zijn op vakantie. Reacties en beantwoorden van emails kunnen daardoor langer gaan duren. Bestellingen van de Polkas.nl Polka Shop worden i.v.m de vakantie ook later verstuurd.     

John.

 

 

05 juni,

Vandaag is de nieuwe Top 5 weer geplaatst. Met de artiesten die het meest werden bekeken in mei. En met een nieuwe nummer 1. Fred Ziwich, vorige keer stond deze artiest op de 2e plaats. Op nummer 2 in de Top 5 staat Walter Ostanek, hij steeg 2 plaatsen. Op de 3e plaats staat Johnny Pecon. Deze artiest stond vorige keer nog op nummer 1. Op de 4e plaats staat Ron Sluga, nieuw in de Top 5. Op de 5e plaats, Frankie Yankovic. Hij zakte twee plaatsen. Hank Haller verdween uit de Top 5. Er zijn iedere maand altijd wel een aantal artiesten die de Top 5 nét niet haalden. Deze keer waren dat Don Wojtila, Joey Miskulin, Slavko Avsenik, Hank Haller en Eddie Vallus. De pagina's die vaak werden bekeken waren: Weblog,  New Cds, Polka Gallery, Listen To The Music, Top 5, News en Polka Schedule & Events. Zoals gewoonlijk kwamen de meeste bezoekers weer uit Amerika en Nederland. Het meest beluisterde nummer van vorige maand was de Dick Tady - He's Back  Sampler, direct gevolgd door de Ron Sluga - Happy Polka Times Sampler. Verder werden Hank Haller en Walter Ostanek veel beluisterd. Er werd veel gezocht op de zoektermen Fred Ziwich, Hank Haller, Joey Tomsick, Eddie Habat en Bob Kravos. Van Fred Ziwich, de nummer 1 in de Top 5 is op de Top 5 pagina een mooie polka te beluisteren. Het is de Home Sweet Home Polka, een opname van de cd A Polka Cilka - Bration. Volgende maand is er weer een nieuwe Top 5 van de artiesten die het meeste in juni op polkas.nl werden bekeken.

John.

 

 

01 juni,

Vanaf vandaag is er weer een nieuwe aflevering van het maandelijkse programma Polka Time te beluisteren. In aflevering 70 leuke muziek van van Alex Meixner, Augie Meyers, Ron Sluga, Ron Pivovar en Dick Tady. Van de laatste drie, Ron Sluga, Ron Pivovar en Dick tady een nummer van hun nieuwste cd. Het nieuwe Album van de maand is Happy Polka Time. Een mooie verzamel cd met 26 nummers van Ron Sluga die ik naar aanleiding van zijn 80e verjaardag op het Polkas.nl label uitbracht. Ron vierde overigens vorige week woensdag zijn 80e verjaardag met een groot feest en optredens van Walter Ostanek, Bob Kravos, Frank Stanger en Eddie Rodick. Helaas kon ik er niet bij aanwezig zijn. Maar we stuurden hem bloemen, en dat werd erg gewaardeerd. Muziek van de cd is te beluisteren in de sampler met 7 nummers op de Album van de maand pagina. Bestellen kan via de website van de Polka Connection. En dan nog de Featured Live Artiest/Band van de maand, en dat is deze keer Wayne Tomsic, een artiest die onlangs aan de events pagina werd toegevoegd. In juni heeft Wayne Tomsic een paar leuke optredens op het programma staan. Alle informatie over de optredens van Wayne Tomsic en de andere artiesten die met polkas.nl samen werken zijn op de Polka Events pagina voor juni terug te vinden.  

John.

 

 

15 mei,

Toen ik in november 2015 het 100e album van Walter Ostanek - Walter Ostanek Plays Eddie Habat uitbracht ontving ik een aantal reacties. Er zou niet goed geteld zijn, deze cd zou zijn 99e album zijn. Wat was het probleem? Er miste namelijk een album op deze website. Walter Ostanek maakte mij er jaren geleden al op attent dat er nog een album van hem bestond die niet op Polkas.nl stond. Het gaat om "Old Time Fiddling" van Walter Ostanek & Graham Townsend die op cassette en cd is uitgebracht. Ik had hem niet in mijn collectie, en kon hem nergens vinden. Walter moest nog een paar exemplaren hebben, maar waar? Hij beloofde mij er één op te sturen als hij ze gevonden had. En een paar dagen geleden viel hier dan toch een exemplaar in de bus, inclusief een mooie brief. Danzij de hulp van Walter staan nu al zijn albums op deze website. "Old Time Fiddling" is onderaan op pagina 9 van zijn albums pagina's geplaatst. Het is overigens geen album met polka's, het is folk muziek.

John.

 

 

14 mei,

Er zijn twee nieuwe cd's verschenen op het Polkas.nl label.

 

Ron Pivovar, Ya Da Da, Even more polkas & waltzes from Otter Creek. 16 nieuwe button box nummers. Deze cd is alweer het 13e album van Ron Pivovar uit Pennsylvania. Het zou zo maar kunnen dat er weer een hitje voor Ron Pivovar op deze cd staat. Het titel nummer Ya Da Da, een zeer aanstekelijk melodietje. Ya Da Da staat er in twee versies op. De gewone versie, en de sing-along. De cd is in een jewelcase en DigiPack verkrijgbaar.    

 

Zanger en banjo speler Ron Sluga uit Cleveland viert eind mei zijn 80e verjaardag. Ron Sluga heeft nagenoeg geen eigen opnamen, maar hij heeft wel in heel veel bands gezongen en gespeeld. Daar kon een mooie cd van samengesteld worden. Ron Sluga - Happy Polka Times (80th Birthday Album) Maar liefst 26 nummers met zang van Ron Sluga. Meer dan 75 minuten muziek, met onder andere de bands van Walter Ostanek, Eddie Rodick, Bob Kravos, Joey Miskulin, Frank Stanger, Joey Tomsick en Don Wojtila. De cd's zijn te koop bij: Ron Pivovar, Ron Sluga, National Cleveland-Style Polka Hall of Fame and Museum, www.polkaconnection.com, www.jimmykpolkas.com, www.cdbaby.com, www.jbswart.nl, Wouter de Polkaman en de Polkas.nl Polka Shop. Binnenkort weer een nieuwe polka cd op het Polkas.nl label.

John.

 

 

05 mei,

Vandaag is de nieuwe Top 5 weer geplaatst. Met de artiesten die het meest werden bekeken in april. En met een nieuwe nummer 1. Johnny Pecon, vorige keer stond deze artiest nog op nummer 5. Fred Ziwich die in de vorige Top 5 op de eerste plaats stond zakte naar nummer 2. Deze artiest steeg van 4 naar 1. Op de 3e plaats staat Frankie Yankovic. Deze artiest stond vorige keer op de 2e plaats. Op de 4e plaats staat Walter Ostanek die vorige keer op nummer 3 stond. Op de 5e plaats, Hank Haller: nieuw in de Top 5. Slavko Avsenik verdween uit de Top 5. Er zijn iedere maand altijd wel een aantal artiesten die de Top 5 nét niet haalden. Deze keer waren dat Slavko Avsenik, Kenny Bass, Hank Thunander, Eddie Habat, Joey Miskulin en Eddie Rodick. De pagina's die vaak werden bekeken waren: Weblog, Listen To The Music, Top 5, Polka Gallery, New Cds, Polka Schedule & Events en News. Zoals gewoonlijk kwamen de meeste bezoekers weer uit Amerika en Nederland. Het meest beluisterde nummer van vorige maand was de Hank Haller - Through The Years Volume 1 Sampler, direct gevolgd door de Ron Sluga - Happy Polka Times Sampler. Verder werden Walter Ostanek en Fred Ziwich veel beluisterd. Er werd veel gezocht op de zoektermen Hank Haller, Bob Kravos en Johnny Krizancic. Van Johnny Pecon, de nummer 1 in de Top 5 is op de Top 5 pagina een mooie polka te beluisteren. Het is de Goose Polka, een 78 toeren plaat uit de jaren 50. Volgende maand is er weer een nieuwe Top 5 van de artiesten die het meeste op polkas.nl werden bekeken.

John.

 

 

 

 

 

 

Klik hier voor het web-log archief

 

2017. www.polkas.nl - 03739 Jávea, Spain.

Cleveland