POLKAS.NL
SLOVENIAN STYLE POLKAS - CLEVELAND STYLE POLKAS - BUTTON BOX MUSIC - SLOVENE TUNES - YUGOSLAV FOLK SONGS

                  Polka Web-log

Web-log

 

 

NEXT.
BACK.
Polkas Home.

04 maart,

Vandaag is de nieuwe Top 5 geplaatst. Met de artiesten die op Polkas.nl het meest werden bekeken in februari. En jawel hoor, opnieuw staat Walter Ostanek op nummer 1. Tja, wanneer staat hij niet op de eerste plaats? Frankie Yankovic behaalde overigens bijna de eerste plaats, maar hij bleef staan op de tweede plaats. Nieuw op nummer 3 is Fred Ziwich, terug van weggeweest. Hij staat regelmatig in de Top 5, al was het alweer even geleden. Johnny Pecon, vorige keer op de 5e plaats in de Top 5 steeg in deze lijst naar de 4e plaats. En dan nog Johnny Vadnal. Hij zakte in deze Top 5. En wel van 4 naar nummer 5. Slavko Avsenik verdween uit de Top 5. Iedere maand zijn er wel een aantal artiesten die de Top 5 nét niet haalden. Deze keer waren dat Aaron Dussing, Ron Pivovar, Walt Groller, Al Meixner, Joey Miskulin, Del Sinchak, Navihanke, Hank Haller en Slavko Avsenik. De pagina's die vaak werden bekeken waren: Gallery, Schedule, Weblog, Polkas.nl CDs, Artist A.B.C. Top 5, Videos en Notice. Zoals altijd kwamen de meeste bezoekers weer uit Amerika en Nederland. Daarna Canada, Zwitzerland, Slovenië, België, Duitsland en Oostenrijk. Maar ook landen zoals Israel, Engeland, Luxemburg en Hongarije waren ruim vertegenwoordigd. De Sampler van Pecon/Trebar - In Charge! was het meest beluisterde nummer. Net iets meer dan de Na Mostu en de Button Box From The Heart Sampler. Verder werden Fred Ziwich en Johnny Vadnal veel beluisterd. Er werd veel gezocht op de artiesten Del Sinchak, Walter Ostanek, Dick Tady, Bob Kravos en Hank Haller. Van Walter Ostanek, de nummer 1 in de Top 5 is op de Top 5 pagina nogmaals een mooie Polka te beluisteren. Tell Me A Story Polka. Een cover van Frankie Mullec. Het is een vocaal nummer van de cd Back To Back die ooit op het Sunshine label werd uitgebracht. Volgende maand is er weer een nieuwe Top 5 van de artiesten die het meeste op polkas.nl werden bekeken.

John.

 

 

1 maart,

Vanaf vandaag is er weer een nieuwe aflevering van het maandelijkse programma Polka Time te beluisteren. Aflevering 113, met muziek van Fairport Ensemble, Slavko Avsenik, Johnny Vadnal, Jeff Winard en Ted Zalac. In maart "Na Mostu" (On The Bridge) het Album van de maand. De heruitgave van deze mooie cd van Darlene Balog en Al Meixner werd in januari op het Polkas.nl label uitgebracht. Een sampler van "Na Mostu" is te beluisteren door de Album van de maand pagina aan te klikken. De Featured Live artiest van de maand is Frank Moravcik. Deze maand weer leuke optredens voor hem. Informatie over de optredens van Frank Moravcik, en de andere artiesten/bands die met Polkas.nl samen werken zijn weer op de Polka Events pagina voor maart terug te vinden.

John.

 

 

7 februari,

Onlangs werd de nieuwe Top 5 geplaatst. Het maandelijkse lijstje met de artiesten die het meeste op polkas.nl werden bekeken. Maar toch nog even terug naar vorig jaar. Alle resultaten van de Top 5 van het afgelopen jaar zijn vandaag bij elkaar opgeteld. En zo kunnen we zien wie er in het afgelopen jaar de best bekeken artiesten waren op deze website. De resultaten van de Top 5 in 2019: er was 1 artiest die iedere maand in de Top 5 stond. Walter Ostanek. Johnny Pecon stond er 10x in, Hank Haller en Frankie Yankovic 9x. Walter Ostanek behaalde 8x de eerste plaats, Hank Haller stond 2x op 1, en verder stonden Slavko Avsenik en Johnny Pecon op de eerste plaats. En wie stonden er allemaal in de Top 5: Walter Ostanek 12x, Johnny Pecon 10x, Hank Haller 9x, Frankie Yankovic 9x Dick Tady 6x, Walt Groller 4x, Aaron Dussing 3x, Johnny Vadnal 2x Slavko Avsenik 2x, Del Sinchak 1x, Al Meixner 1x, Fred Ziwich 1x. De Top 5 van de meest bekeken artiesten van 2018 ziet er als volgt uit:

 

1 Walter Ostanek

2 Hank Haller

3 Johnny Pecon

4 Frankie Yankovic

5 Dick Tady

 

Binnenkort zal ik Walter Ostanek laten weten dat hij in het afgelopen jaar op Polkas.nl weer de meest bekeken artiest was. Dat zal hij vast weer leuk vinden. Tot slot heb ik er nog even de Top 5 van 2018 bijgepakt, en die zag er als volgt uit: 1 Walter Ostanek, 2 Hank Haller, 3 Fred Ziwich, 4 Frankie Yankovic, 5 Dick Tady.

John.

 

 

05 februari,

Vandaag is de nieuwe Top 5 geplaatst. Met de artiesten die op Polkas.nl het meest werden bekeken in januari. En opnieuw staat Walter Ostanek op nummer 1. De zoveelste keer staat hij op de eerste plaats. Frankie Yankovic bleef staan op de tweede plaats. Nieuw op nummer 3 is Slavko Avsenik. Deze artiest uit Slovenië staat overigens regelmatig in de Top 5. Zijn pagina's worden vanuit de hele wereld aangeklikt. Johnny Vadnal, vorige keer nieuw in de Top 5 steeg deze keer naar de vierde plaats. En dan nog Johnny Pecon. Hij zakte in deze Top 5. En wel van 3 naar nummer 5. Walt Groller verdween uit de Top 5. Iedere maand zijn er wel een aantal artiesten die de Top 5 nét niet haalden. Deze keer waren dat Aaron Dussing, Ron Pivovar, Al Meixner, Fred Ziwich, Joey Miskulin, Navihanke, Hank Haller en Alex Meixner. De pagina's die vaak werden bekeken waren: Schedule, Weblog, Polkas.nl CDs, Artist A.B.C. Top 5, Nitice en Lyrics. Zoals altijd kwamen de meeste bezoekers weer uit Amerika en Nederland. Daarna Canada, België, Oostenrijk, Luxemburg, Slovenië en Duitsland. Maar ook Japan, Rusland, Denemarken, Mexico en India waren ruim vertegenwoordigd. De Sampler van Walter Ostanek - Button Box from The Heart was het meest beluisterde nummer. Net iets meer dan de Na Mostu Sampler. Verder werden Jack Tady, Fred Ziwich en Hank Haller veel beluisterd. Er werd veel gezocht op de artiesten Walter Ostanek, Hank Haller en Slavko Avsenik. Van Walter Ostanek, de nummer 1 in de Top 5 is op de Top 5 pagina nogmaals een mooie Polka te beluisteren. Round Up The Gang. Een cover van Johnny Vadnal. Het is een vocaal nummer van de cd Time Out die jaren geleden op het Sunshine label werd uitgebracht. De eigenaar van dat label is overigens onlangs overleden. Volgende maand is er weer een nieuwe Top 5 van de artiesten die het meeste op polkas.nl werden bekeken.

John.

 

 

1 februari,

Vanaf vandaag is er weer een nieuwe aflevering van het maandelijkse programma Polka Time te beluisteren. Aflevering 112, met muziek van Darlene Balog-Fejka & Al Meixner, Slavko Avsenik, Johnny Pecon, Kenny Bass And Jordan Rody. In februari is "In Charge!" het Album van de maand. Deze live cd werd eind vorig jaar uitgebracht. Een sampler van "In Charge"  is te beluisteren door de Album van de maand pagina aan te klikken. De Featured Live artiest van de maand is Eddie Rodick. Deze maand slechts 1 optreden voor hem, maar wel een hele bijzondere. Op Valentijnsdag, het Sweethearts Ball, georganiseerd door de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame. Informatie over de optredens van Eddie Rodick, en de andere artiesten/bands die met Polkas.nl samen werken zijn weer op de Polka Events pagina voor februari terug te vinden. Zoals altijd is februari een zeer rustige maand. Er zijn maar een paar optredens te vermelden.

John.

 

 

15 januari,

Vandaag is er een nieuwe cd op het Polkas.nl label verschenen. Deze keer een re-release. Van een album die het verdiende opnieuw te worden uitgebracht. Na Mostu (On The Bridge) van Darlene Balog-Feijka en Al Meixner. Met prachtige Folksongs uit Slovenië en Kroatië, traditionals en button box nummers. De lp werd al in 1977 uitgebracht. In 1994 verscheen het voor het eerst op cassette en cd. Nu opnieuw uitgebracht, inclusief een bonusnummer. Al Meixner die afgelopen jaar overleed werd eind vorig jaar onderscheiden met de Lifetime Achievement Award van de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame. Na de uitreiking in de Awards Show trad Darlene Balog-Feijka op, ze werd daarbij begeleid door Alex Meixner. De medley met "Beautiful Is Srem" en "On The Bridge" was een hoogtepunt uit de Show. Alex Meixner en Darlene Balog-Feijka zijn erg blij met deze her-uitgave. De cd's zijn vanaf vandaag te koop bij: Joe Godina, Spotlight International Inc. en in Nederland bij Wouter de Polkaman en de Polkas.nl Polka Shop. Deze cd kost dan 12,95 inclusief verzendkosten.

John.

 

 

 

Klik hier voor het web-log archief

 

2020. www.polkas.nl - 03739 Jávea, Spain.