POLKAS.NL
SLOVENIAN STYLE POLKAS - CLEVELAND STYLE POLKAS - BUTTON BOX MUSIC - SLOVENE TUNES - YUGOSLAV FOLK SONGS

                  Polka Web-log

Web-log

 

 

NEXT.
BACK.
Polkas Home.

03 november,

Vandaag is de nieuwe Top 5 weer geplaatst, de lijst met de artiesten die in oktober het meest werden bekeken op de website. Met opnieuw Walter Ostanek op nummer 1. Dit jaar haalde Walter Ostanek al 6x de eerste plaats. Op de 2e plaats staat Frankie Yankovic. Hij steeg 2 plaatsen, vorige keer stond Yankovic op nummer 4. Nieuw op de 3e plaats, Slavko Avsenik. Regelmatig staat deze Sloveense artiest in de Top 5. En ook Johnny Pecon vinden we terug in deze lijst. Hij steeg zelfs een plaats. Vorige keer nog op 5, en nu op 4. Op nummer 5 vinden we tenslotte Aaron Dussing. Dit jonge talent uit Cleveland stond vorige keer op de 3e plaats. Met zijn nieuwe cd staat hij momenteel volop in de belangstelling. Fred Ziwich verdween uit de Top 5. Er zijn iedere maand wel een aantal artiesten die de Top 5 nét niet haalden. Deze keer waren dat Eddie Habat, Patty Candela, Kenny Bass, Chester Budny, Marv Herzog en Frank Stanger. De pagina's die vaak werden bekeken waren: New Cds, Listen To The Music., Top 5, Polka Schedule & Events en Weblog. De meeste bezoekers kwamen weer uit Amerika en Nederland. Ook hoog scoorden Engeland en Canada. Het meest beluisterde nummer was de Bernie's Polka van Walter Ostanek. Nummers van Kenny Bass, Frank Stanger, Slavko Avsenik en Patty Candela werden ook weer veel beluisterd. Er werd de afgelopen maand vaak gezocht op de zoektermen Bob Kravos, Frank Stanger, Ernie Benedict, Frankie Yankovic en Chardon Polka Band. Van Walter Ostanek, de nummer 1 in de Top 5 is op de Top 5 pagina opnieuw een mooie polka te beluisteren. De McQeens Polka, Een button box nummer van Someting Old, Something New. Een album van Walter Ostanek And His Band, Roman Possedi en Johnny Krizancic. Dit album is overigens nog niet uitgebracht op cd. Er komt overigens wel weer een nieuwe cd aan van Walter Ostanek. Volgende maand is er weer een nieuwe Top 5 van de artiesten die het meeste op polkas.nl werden bekeken.

John.

 

 

02 november,

Eindelijk! de nieuwe cd Remembering Eddie Habat Volume 3 is verkrijgbaar. De release werd een aantal keren uitgesteld. Hij zou eerst in mei verschijnen, en toen in september. Maar nu is hij dan te koop. Voor deze cd die uitgebracht werd op het Spotlight International label van Joe Godina heb ik het hoesontwerp verzorgd. Ik deed ook de digital mastering van de muziek. Op deze cd staan de 78 toeren platen en singles singles die niet op deel 1 en 2 stonden. Deel 3 met o.a. welbekende polka's zoals Ham-bone Habat Polka, Stoney Hill Polka, Crackerjack Polka, Rock And Roll Polka, Papa's Polka, Tootsie's Polka, Tell Me A Story Polka en Twilight Polka. In een perfecte kwaliteit. Alle nummers van dit album zijn voor het eerst op cd verschenen. Remembering Eddie Habat Volume 3 is te koop in de Museum Shop van de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame, de Polka Connection en Spotlight International. Inmiddels ben ik op verzoek van de Habat familie begonnen aan Remembering Eddie Habat Volume 4. Dat wordt een wel hele bijzondere cd. Deze cd zal volgend jaar in samenwerking met Spotlight International worden uitgebracht op het polkas.nl label.

John.

 

 

01 november,

Vanaf vandaag is er weer een nieuwe aflevering van het maandelijkse programma Polka Time te beluisteren. Aflevering 63. Met muziek van Jack Tady, Jeff Winard, Eddie And The Slovenes, Milan Racanovic en Sokach/Habat Orchestra. Een programma met voornamelijk wat ouder werk. Van Jack Tady is er een mooi button box nummer uit de jaren 80. Naar aanleiding van een onderscheiding van de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame voor Eddie And The Slovenes en Milan Racanovic muziek van hen in dit programma. De 78 toeren plaat is van Sokach/Habat, My Baby Loves Me, eind jaren 40 uitgebracht. Het nieuwe Album van de maand is Moldie Oldie Goodies/Polkas & Waltzes 2/4 3/ van Johnny Pecon. Uitgebracht in de Dana Collection. Deze lp is nu voor het eerst verkrijgbaar op cd. Veel mooie bekende polka's en walsen op dit album. Een aanrader. 6 nummers van deze cd zijn te beluisteren in de sampler op de Album van de maand pagina. Te koop bij The Polka Connection. Tot slot dan nog de Featured Live Artiest/Band van de maand, en dat is deze keer Joey Tomsick uit Cleveland. Hij gaat maar door met optreden. In november staan er zoals gewoonlijk weer een aantal leuke optredens op het programma. Informatie over de optredens van Joey Tomsick zijn evenals de andere artiesten die met polkas.nl samen werken op de Polka Events pagina voor november terug te vinden. Hoogtepunt is daarbij de driedaagse Thanksgiving Polka Party in Cleveland, Ohio. Evenals de voorgaande jaren zal ik daar weer bij aanwezig zijn. Op de eerste avond van de Thanksgiving Polka Party is de cd premiere van de nieuwste cd op het polkas.nl label. Deze wel heel bijzondere cd wordt die avond gepresenteerd in samenwerking met de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame. Binnenkort meer over deze nieuwe polkas.nl cd.

John.

 

 

16 oktober,

Het was weer spannend. Tijdens de Awards Preview Party in de Euclid City Hall, in Euclid, Ohio werden de Lifetime Awards, de Trustees Honor Rolls en de Greatest All-Time Hit Songs bekend gemaakt. Eddie Bucar en Dave Wolnik krijgen op 28 november tijdens de Awards Show een Lifetime Achievement Award toegekend. De Trustees Honor Rolls gaan dit jaar naar Johnny Pastirik, Milan Racanovic, Marty Sintic, Patty Sluga, Joe Samsa en Eddie Liszewski. De National Cleveland-Style Polka Hall of Fame maakte verder de Greatest All-Time Hit Songs voor 2015 bekend. Dat zijn Trumpets Echo Polka van Slavko Avsenik en V Dolini Tihi Waltz van Lojze Slak. De winnaars van de andere Awards zoals beste Band, album, muzikant, sideman, vocalist, promotie en button box worden tijdens de Awards Show op 28 november bekend gemaakt. De 28e Polka Hall of Fame Awards Show vindt dit jaar opnieuw plaats in de Grand Ballroom van het Marriott Hotel in Cleveland.

John

 

Klik hier voor de nominaties/winnaars van de 2015 Awards

 

 

04 oktober,

Vandaag is de nieuwe Top 5 weer geplaatst, de lijst met de artiesten die in september het meest werden bekeken op de website. Met een nieuwe nummer 1. Opnieuw behaalde Walter Ostanek de eerste plaats. In de vorige Top 5 stond Walter nog op de 4e plaats. Fred Ziwich vinden we in de nieuwe Top 5 terug op de 2e plaats. Hij steeg 3 plaatsen, vorige keer stond Fred op nummer 5. Nieuw op de 3e plaats is Aaron Dussing. Dit jonge talent uit Cleveland staat volop in de belangstelling. Een nieuwe cd en veel optredens met zijn band Polka Revolution. Frankie Yankovic zakte van de 1e plaats naar nummer 4. En ook Johnny Pecon zakte in deze lijst. Vorige keer nog op 2, en nu op 5. Slavko Avsenik verdween uit de Top 5. Er zijn iedere maand wel een aantal artiesten die de Top 5 nét niet haalden. Deze keer waren dat Katyh Hlad, Slavko Avsenik, Marv Herzog, Frank Stanger, Patty Candela en Johnny Vadnal. De pagina's die vaak werden bekeken waren: Weblog, Polka Schedule & Events, New Cds, Top 5, Gallery en Listen To The Music. De meeste bezoekers kwamen weer uit Amerika en Nederland. Ook hoog scoorden Canada, België en Duitsland. Het meest beluisterde nummer was de Goodnight Polka van Walter Ostanek. Nummers van Fred Ziwich, Frank Stanger, Joe Bajuk, Patty Candela en Johnny Pecon werden eveneens veel beluisterd. Er werd de afgelopen maand vaak gezocht op de zoektermen Frank Stanger, Bob Kravos, Walter Ostanek, Eddie Rodick en Fred Ziwich. Van Walter Ostanek, de nummer 1 in de Top 5 is op de Top 5 pagina een mooie polka te beluisteren. Bernie's Polka. Een nummer wat oorspronkelijk werd uitgebracht op de lp Today And Forever en later op de lp One More Time. Tegenwoordig ook verkrijgbaar op cd. En wel op de jubileum cd Today And Forever van Walter Ostanek die ik in mei uitbracht. Er komt overigens binnenkort weer een nieuwe cd uit op het polkas.nl label. Volgende maand is er weer een nieuwe Top 5 van de artiesten die het meeste op polkas.nl werden bekeken.

John.

 

 

03 oktober,

Er is een nieuwe cd van Bob Kravos verschenen. Nu eens niet een cd met polka's maar een heel album vol met walsen. Waltzes From The Heart met 16 bekende Cleveland-Style walsen in die bekende Kravos sound. Met veel solovox. En prachtige zang van niemand minder dan John Ross. Een hele mooie cd met o.a. Over the bridge, Zaplula, Dorothy, Alone again, Over three hills and With this ring. Deze nieuwe cd is te koop bij Bob Kravos of bestel online via de website van de PolkaConnection. Voor meer informatie over deze nieuwe cd zoals de tracklisting, klik op: Bob Kravos, Albums, page 3 - of klik op de pagina met de nieuwe cd's.

John

 

 

01 oktober

Vanaf vandaag is er weer een nieuwe aflevering van het maandelijkse programma Polka Time te beluisteren. Aflevering 62. En die begint met een nummer van Johnny Krizancic, daarna Al Tercek en button box muziek van Joe Mlakar. Verder nog een 78 toeren plaat van Kenny Bass en harmonika muziek van Gerald Fuchs uit Oostenrijk. Al met al een zeer gevarieerd kwartiertje polka muziek. Het nieuwe Album van de maand is van Aaron Dussing. Deze cd met de titel Just Be Happy!! werd onlangs uitgebracht op het Spotlight International label. 15 Slovenian & Cleveland-Style polkas en waltzes. Veel bekende covers in een nieuw jasje, zoals polka's en walsen van Frankie Yankovic, Johnny Pecon, Joey Miskulin, Eddie Habat, Johnny Vadnal en Kenny Bass. Een echte aanrader. Een aantal nummers van deze cd is te beluisteren in de sampler met 6 nummers op de Album van de maand pagina. Te koop bij Spotlight International en Aaron Dussing. Tot slot dan nog de Featured Live Artiest/Band van de maand, en dat is deze keer ook Aaron Dussing uit Cleveland. Deze talentvolle jonge artiest timmert behoorlijk aan zijn carrierre. En in oktober staan er voor hem weer heel wat optredens op het programma. Informatie over de optredens van Aaron Dussing en zijn band Polka Revolution zijn evenals de andere artiesten die met polkas.nl samen werken op de Polka Events pagina voor oktober terug te vinden. Een drukke maand voor veel artiesten en bands.

John.

 

 

26 september,

Toen ik terug kwam van vakantie lag hier de nieuwste cd van Aaron Dussing in de bus. Een mooi album met 15 Slovenian & Cleveland-Style nummers. Allemaal bekende polka's en walsen van dit jonge talent uit Cleveland. Nummers van Kenny Bass, Frankie Yankovic, Eddie Habat en Joey Miskulin in nieuwe uitvoeringen. Hoogtepunten van deze cd zijn Moja Dekla, Charm Of Your Beautiful Dark Eyes, Waiting For You Only, Kiss Me Darling en Give Me A Kiss. Deze 2e cd van Aaron Dussing and Polka Revolution werd uitgebracht door Spotlight International. De cd met de titel Just Be Happy!! Is te koop bij Aaron Dussing of bestel online via de website van Spotlight International. Voor meer informatie over deze nieuwe cd zoals de tracklisting, klik op: Aaron Dussing, Albums - of klik op de pagina met de nieuwe cd's.

John.

 

 

23 september,

De nominaties voor de Awards van de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame zijn bekend. Leden van de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame kunnen vanaf nu weer stemmen. Op 8 oktober worden de Lifetime Awards, de Trustees Honor Rolls en de Greatest All-Time Hit Songs bekend gemaakt tijdens de Awards Preview Party in de Euclid City Hall, in Euclid, Ohio. De winnaars van de andere Awards zoals beste Band, album, muzikant, sideman, vocalist, promotie en button box worden tijdens de Awards Show op 28 november bekend gemaakt. De 28e Polka Hall of Fame Awards Show vindt dit jaar opnieuw plaats in de Grand Ballroom van het Marriott Hotel in Cleveland. De namen van de genomineerden zijn veelbelovend. Er zitten zeker verrassingen tussen, maar ook weer namen die in het verleden ook werden genomineerd. De winnaars van vorig jaar zijn niet allemaal terug te vinden, zo ontbreekt Mark Habat. Dit jaar is Joe Mlakar voor het eerst genomineerd voor een Lifetime Achievement Award. Voor het eerst staat ook de Trumpets Echo Polka van Slavko Avsenik bij het rijtje van genomineerde Greatest All-Time Hit Songs. Wie kent hem niet, een echte klassieker!

John

 

Klik hier voor de nominaties voor de 2015 Awards

 

 

10 september,

Vanaf vandaag hebben we vakantie. Even er tussen uit. Dat betekent dat ik voor de website minder goed via de email ben te bereiken. Het kan in ieder geval langer duren voordat emails worden beantwoord. Updates aan de website zullen wel zoveel mogelijk worden uitgevoerd.  

John.

 

 

03 september,

De Top 5 bestaat alweer 5 jaar! Vandaag is de nieuwe Top 5 geplaatst, de lijst met de artiesten die in augustus het meest werden bekeken op de website. Met opnieuw Frankie Yankovic op de eerste plaats. Yankovic kreeg de afgelopen weken opnieuw veel aandacht naar aanleiding van zijn 100e geboortedag. Een andere artiest die ook in de belangstelling stond naar aanleiding van zijn 100e geboortedag is Johnny Pecon. We vinden deze artiest in de Top 5 terug op de 2e plaats. Pecon steeg van 3 naar 2. Slavko Avsenik die in juli overleed zakte van de 2e naar de 3e plaats. Walter Ostanek die vorige keer op nummer 5 stond steeg naar nummer 4. Fred Ziwich zakte van de 4e naar de 5e plaats in de Top 5 van augustus. Er zijn iedere maand altijd wel een aantal artiesten die de Top 5 nét niet haalden. Deze keer waren dat Katyh Hlad, Kenny Bass, Frank Stanger, Ernie Benedict, Patty Candela en Joe Fedorchak. De pagina's die vaak werden bekeken waren: Weblog, Polka Schedule & Events, News, Gallery, Listen To The Music, Top 5 en New CDs. De meeste bezoekers kwamen weer uit Amerika en Nederland. Maar ook hoog scoorden Italië, Ierland, Belgie, Spanje en Frankrijk. Het meest beluisterde nummer was de sampler van Frank Stanger. Nummers van Fred Ziwich, Cilka Dolgan, Walter Ostanek en Alex Meixner werden veel beluisterd. Er werd de afgelopen maand vaak gezocht op de zoektermen Jack Tady, Walter Ostanek, Del Sinchak, Fred Gregorich en Alex Meixner. Van Frankie Yankovic, de nummer 1 in de Top 5 is op de Top 5 pagina een mooie polka te beluisteren. Een button box nummer, de Uncle Jake's Polka. oorspronkelijk uitgebracht op de lp Beers 'N' Cheers. Tegenwoordig ook verkrijgbaar op de cd Button Box Favorites die werd uitgebracht door Polka City. Volgende maand is er weer een nieuwe Top 5 van de artiesten die het meeste op polkas.nl werden bekeken.

John.

 

 

01 september,

Vanaf vandaag is er weer een nieuwe aflevering van het maandelijkse programma Polka Time te beluisteren. Aflevering 61. Het is deze maand alweer 5 jaar geleden dat ik het programma Polka Time overnam van Ruud van der Meulen. Het eerste programma wat op polkas.nl was te beluisteren begon met Frankie Yankovic. En ook nu begint Polka Time met Frankie Yankovic, een 78 toeren opname met Doris Day: You Are My Sunshine. Verder een nummer van de nieuwe cd van Mikey Dee, button box muziek van de Fairport Jammers, Cleveland-Style van Bob Timko, en tenslotten nog een 78 toeren plaat van Chester Budny uit de jaren 50. Het nieuwe Album van de maand is van Mikey Dee. De cd met de titel In Your Dreams werd onlangs uitgebracht op het Peppermint label. 16 Cleveland-Style polkas en waltzes, met nieuwe nummers, maar ook bekende covers zoals polka nummers van Johnny Vadnal, Kenny Bass en Johnny Pecon. Een aantal nummers van deze cd is te beluisteren in de sampler met 7 nummers op de Album van de maand pagina. Te koop bij de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame, de Polka Connection. Tot slot dan nog de Featured Live Artiest/Band van de maand, en dat is deze keer Joey Tomsick uit Cleveland die met zijn band in september weer regelmatig optreed. Informatie over de optredens van Joey Tomsick en de andere artiesten die met polkas.nl samen werken zijn op de Polka Events pagina voor september terug te vinden.

John.

 

 

19 augustus,

Het programma voor het jaarlijkse Thanksgiving Polka Weekend in Cleveland is weer bekend. Dit jaar wordt het evenement gehouden op 26, 27 en 28 november in het Marriott Hotel in (Downtown) Cleveland, Ohio. Er zullen weer heel wat artiesten optreden, al zijn het er wel wat minder dan voorgaande jaren. Grootste verrassing is Dick Tady. Bekende namen zoals Walter Ostanek, Joey Miskulin, Denis Novato, Fritz's Polka Band, Jeff Pecon, Eddie Rodick, Ron Likovic, Jeff Winard, Klancnik & Friends, Del Sinchak en Frank Stanger staan op het programma. The Chardon Polka Band, Frank Svet en Hank Thunander zullen evenals voorgaande jaren weer in de kleine zaal optreden. Don Wojtila, Fred Ziwich, Hank Haller en Bob Kravos ontbreken dit jaar. En misschien zal Bob Kravos wel nooit meer op het programma staan tijdens de Thanksgiving Polka Party. Evenals vorig jaar vindt de Polka Hall of Fame Awards Show weer plaats in het Marriott Hotel in Cleveland. Het High School Auditorium in Euclid lijkt definitief voorbij. De Awards show is altijd één van de hoogtepunten van het polka weekend, De nominaties voor de Awards zijn nog niet bekend. Binnenkort worden de namen bekend gemaakt en dan mogen de leden stemmen. Binnenkort meer over de nominaties. Kaarten voor de Polka Party en de Awards Show kunnen besteld worden bij de Cleveland-Style Polka Hall of Fame, via Kollander World Travel kunnen hotelkamers worden geboekt.

John.

 

Klik hier voor het volledige programma van het Thanksgiving Polka Weekend.

 

 

12 augustus,

Onlangs kon er weer gestemd worden voor de PACE Music Awards. Deze Awards voor polka muziek zijn een initatief van de Polka America Corporation. Zo kon er gestemd worden op de beste nieuwe song en het beste nieuwe album. De winnaars zijn bekend, in de Slovenian & Cleveland-Style Polkas was er geen winnaar voor Beste nieuwe song. Wel een Winnaar in de catagorie Beste nieuwe album, M-Phasis van Al Meixner kreeg de meeste stemmen. Klik hier voor de PAC website en alle overige winnaars.

John.

 

 

04 augustus,

Vandaag is de nieuwe Top 5 geplaatst, de lijst met de artiesten die in juli weer het meest werden bekeken op de website. Met opnieuw Frankie Yankovic op nummer 1. Frankie Yankovic kreeg de afgelopen weken heel veel aandacht naar aanleiding van zijn 100e geboortedag. Een andere artiest waar vorige maand ook veel belangstelling voor was staat op nummer 2. Slavko Avsenik, hij overleed op 2 juli op 85 jarige leeftijd. Vorige keer stond Slavko op de 4e plaats. Op nummer 3 in de Top 5 staat Johnny Pecon. De vorige keer stond Johnny Pecon ook op de 3e plaats. Nieuw in deze lijst is Fred Ziwich, terug van weggeweest. Fred staat regelmatig in de Top 5, in deze op de 4e plaats. Walter Ostanek die vorige keer nog op nummer 2 stond zakte naar de 5e plaats. Het is daarmee de 2e keer in 2015 dat Walter niet op 1 staat in de Top 5. En het scheelde niet veel op hij stond er helemaal niet in. Frank Stanger werd nét iets minder aangeklikt. Kathy Hlad, vorige keer op 5 verdween uit de Top 5. Er zijn iedere maand altijd wel een aantal artiesten die de Top 5 nét niet haalden. Behalve Frank Stanger waren dat deze keer Hank Haller, Frank Svet, Patty Candela, Joey Tomsick,  Eddie Habat, Johnny Vadnal, Alex Meixner en Joe Fedorchak. De pagina's die vaak werden bekeken waren: Weblog, Polka Schedule & Events, News, Top 5, New Cds, Listen To The Music en Old Photos. De meeste bezoekers kwamen weer uit Amerika en Nederland. Het meest beluisterde nummer was Carol Ann Polka van Frankie Yankovic, en de Walter Ostanek Today And Forever sampler werd daarna het meest beluisterd. Evenals nummers van Fred Ziwich, Hank Haller, Ernie Benedict, Cilka Dolgan, Slavko Avsenik en Joey Miskulin. Er werd de afgelopen maand vaak gezocht op de zoektermen Walter Ostanek, Bob Kravos, Alaska Polka Chips, Stan Blout en Matt Hoyer. Van Frankie Yankovic, de nummer 1 in de Top 5 is op de Top 5 pagina een mooie wals te beluisteren. Beloved Be Faithful, oorspronkelijk een 78 toeren plaat, maar nu verkrijgbaar op de cd 20 Polkas And Waltzes. Uitgebracht door Polka City. Volgende maand is er opnieuw een nieuwe Top 5 van de artiesten die het meeste op polkas.nl werden bekeken.

John.

 

 

01 augustus,

Er is vanaf vandaag weer een nieuwe aflevering van het maandelijkse programma Polka Time te beluisteren. In aflevering 60 muziek van Frank Stanger, Frankie Yankovic, Fred Ziwich, Dave Wretschko en Johnny Vadnal. Van Frank Stanger een nummer van zijn nieuwste cd A Polka Love Affair. Het button box nummer is van Fred Ziwich en de maandelijkse 78 toeren plaat is deze keer van Johnny Vadnal, een hele mooie, de Clap Hands Polka. Het nieuwe Album van de maand werd een week geleden al geplaatst. Omdat A Tribute To Lawrence Welk van Hank Haller niet meer verkrijgbaar was werd toen al het nieuwe Album van de maand geplaatst: A Polka Love Affair van Frank Stanger. Een heel mooi nieuw album met 15 polka's en walsen. Met veel nieuwe nummers in de originele Stanger sound. Een aantal nummers van deze cd is te beluisteren in de sampler met 7 nummers op de Album van de maand pagina. Te koop bij de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame, de Polka Connection en de Polkas.nl webshop. Tot slot dan nog de Featured Live Artiest/Band van de maand, en dat is deze keer Aaron Dussing, jong talent die met zijn Polka Revolution regelmatig optreed. Als alles meezit dan verschijnt nog deze maand zijn nieuwe cd met voornamelijk Cleveland-Style polka's en walsen. Informatie over de optredens van Aaron Dussing en de andere artiesten die met polkas.nl samen werken zijn op de Polka Events pagina voor augustus terug te vinden.  

John.

 

 

28 juli,

Het is vandaag precies 100 jaar geleden dat America's Polka King Frankie Yankovic werd geboren. In de Plain Dealer, de krant voor Cleveland en omstreken verscheen een mooi artikel over 100 jaar Frankie Yankovic. Klik hier om het uitgebreide artikel te lezen.

John.

 

 

25 juli,

Vandaag is Patty Candela aan de website toegevoegd. Deze button box artieste uit Cleveland, Ohio is al een aantal jaren actief in de polka muziek. Eerst bij de Polka Pirates, het huisorkest van Sterle's Restaurant. Vorig jaar begon ze haar eigen band Patty C & the Guys. Daarnaast zit ze in het bestuur van de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame. Patty C & the Guys werken op dit moment aan de eerste cd. De band treed regelmatig op in Cleveland en omgeving. Vorig jaar won Patty Candela met haar band een Award van de National-Cleveland-Style Polka Hall of Fame voor Best Button Box Group Of The Year. Patty is dit jaar weer in de race om genomineerd te worden in dezelfde catagorie. Omdat er nog geen cd is van Patty Candela kan er op haar muziek pagina geluisterd worden naar een live nummer, Flapper Girl Polka, een compositie van Ted Zalac. Zeker even luisteren voor de button box muziek liefhebbers.          

John.

 

 

24 juli,

Naar aanleiding van het overlijden van Slavko Avsenik zijn er twee verzamel cd’s uitgebracht. Tyrolis bracht de dubbel cd’s uit op het Tyrostar label. Op Seine Grossen Erfolge - Sonder Edition deel 1 en deel 2 staan 28 nummers die door Slavko en zijn Original Oberkrainer Quintett werden opgenomen. Een mooi overzicht met bekende nummers inclusief zijn grote hit Trompeten Echo. Voor meer informatie over deze nieuwe cd zoals de tracklisting, klik op: Slavko Avsenik, Albums Europe - Pagina 34, of klik op de pagina met de nieuwe cd's.

John.

 

 

23 juli,

Iedere maand is er op polkas.nl een nieuw Album van de maand. Daarmee brengen we een (nieuwe) cd onder de aandacht. Voor de maand, juli was A Tribute To Lawrence Welk van Hank Haller het Album van de maand. Deze cd die onlangs werd onlangs uitgebracht is helaas nu al niet meer verkrijgbaar. Dus vanaf vandaag is er een nieuw Album van de maand geplaatst: A Polka Love Affair, de nieuwe cd van Frank Stanger. Een heel mooi album met 15 polka's en walsen. Met veel nieuwe nummers in de originele Stanger sound. Een aantal nummers van deze cd is vanaf vandaag te beluisteren in de sampler met 7 nummers op de Album van de maand pagina. Te koop bij de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame, de Polka Connection en de Polkas.nl webshop. Nu we het toch over Frank Stanger hebben, eindelijk is zijn biografie geplaatst op de website. Met dank aan Frank en Lynne Stanger.

John.

 

 

18 juli,

Iets later dan gewoonlijk kan vanaf deze week weer gestemd worden voor de PACE Music Awards. Deze Awards voor polka muziek zijn een initatief van de Polka America Corporation. Ieder jaar kan er via de PAC website gestemd worden op de beste nieuwe song en het beste nieuwe album. Wat betreft de Slovenian & Cleveland-Style Polkas kan er online op het volgende worden gestemd:

 

Beste nieuwe song:

Why Die Thirsty - Alex Meixner - Randy Koslosky

He Ain't Right - Alex Meixner - Michael Morris

Happiness Is A Choice - Alex Meixner - Carlton Pride

Love Your Enemies - Alex Meixner - Michael Morris

Let's Go Ask The Band - Alex Meixner - Michael Morris

 

Beste nieuwe album:

Lock Up Granny - Scott Heatcoat

M-Phase Cleveland Style - Al Meixner

Carrying On Old Family Traditions - Bob Kravos & Frank Zitko

Once Upon A Polka - Bud Hyrczyk

Livin The Dream - Bud Hyrczyk

We Are Back - Walter Ostanek & Bob Kravos

Party Like A Polka Star - Johnny Koening

The Old Radio Band - Walt Groller

60th Birthday Recording - Fred Ziwich

Happiness Is A Choice - Alex Meixner

 

Klik hier voor de PAC website en klik daarna op 2015 PACE Music Awards om te stemmen.

John.

 

 

9 juli,

Het duurt nog even, maar op 26, 27 en 28 november is het weer zover. Het jaarlijkse Thanksgiving Polka Weekend in Cleveland, Ohio. Met één van de hoogtepunten van het jaar, de Awards Show met Awards voor de beste cd, band, muzikant, side man, promotie. En natuurlijk de Lifetime Achievement Awards, de Trustees Honor Roll Awards, de Greatest All Time Cleveland-Style Hit Songs en de Best New Original Song Of The Year. Vanaf nu kunnen de leden van de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame hun nominatie formulier invullen. In iedere catagorie mogen twee namen worden genomineerd. De formulieren moeten voor 24 juli worden teruggestuurd. Daarna worden de definitieve nominaties bekend gemaakt waarop kan worden gestemd. Altijd spannend. Ik heb mijn nominaties inmiddels terug gestuurd. Voor de hoogste onderscheiding de Lifetime Achievement Award heb ik jarenlang gestemd op Johnny Krizancic. Dit jaar echter niet, de kans is bijzonder klein dat deze artiest zal worden genomineerd, laat staan dat hij de Award krijgt. Ik denk dat dit jaar Ernie Benedict, Joe Kusar, Kathy Hlad en Mark Habat een grotere kans maken dat ze worden genomineerd. Twee van die artiesten heb ik dan ook genomineerd. Tijdens de Pollka Party’s op het Thanksgiving Polka Weekend zullen maar liefst 18 bands optreden. Daarbij is Denis Novato één van de grote namen.

John.        

 

 

07 juli,

Vandaag is de nieuwe Top 5 geplaatst, iets later dan gewoonlijk. De Top 5 met de artiesten die in juni weer het meest werden bekeken op de website. Met een nieuwe nummer 1, Frankie Yankovic. Yankovic stond vorige keer op nummer 4. Walter Ostanek die vorige keer op nummer 1 stond zakte deze keer naar de 2e plaats. Het is de eerste keer in 2015 dat Walter niet op 1 staat in de Top 5. Op nummer 3 in de lijst staat Johnny Pecon, Johnny zakte ook in de Top 5, vorige keer stond Pecon op de 2e plaats. Slavko Avsenik steeg van de 5e naar de 4e plaats. Nieuw in de Top 5 is Kathy Hlad. Het is de eerste keer dat Kathy in de Top 5 staat. Fred Ziwich, een artiest die regelmatig in de Top 5 staat verdween deze keer uit de lijst. Er zijn iedere maand altijd wel een aantal artiesten die de Top 5 nét niet haalden. Deze keer waren dat Fred Ziwich, Joey Tomsick, George Staiduhar, Cilka Dolgan, Eddie Habat, Kenny Bass, Aaron Dussing en Alex Meixner. De pagina's die vaak werden bekeken waren: News, Weblog, Polka Schedule & Events, Gallery, Videos,  Listen To The Music, New Cds, en Top 5. De meeste bezoekers kwamen weer uit Amerika en Nederland. Het meest beluisterde nummer was opnieuw de Walter Ostanek Today And Forever sampler. nummers van Eddie Habat, Cilka Dolgan, Johnny Pecon, Slavko Avsenik, Richie Vadnal en Eddie Kenik werden ook vaak aangeklikt. Er werd de afgelopen maand vaak gezocht op de zoektermen Walter Ostanek, Paul Yanchar, George Staiduhar en Chardon Polka Band. Van Frankie Yankovic, de nummer 1 in de Top 5 is op de Top 5 pagina een mooie polka te beluisteren. Het is de Carol Ann Polka, oorspronkelijk een nummer van de lp Polka Variety, maar ook uitgebracht op de cd My Very Best. Volgende maand is er opnieuw een nieuwe Top 5 van de artiesten die het meeste op polkas.nl werden bekeken.

John.

 

 

05 juli,

Terug van vakantie begin ik direct maar met verdrietig nieuws. Op 2 juli is in Slovenië Slavko Avsenek overleden op 85 jarige leeftijd. Over de hele wereld was Slavko Avsenik met zijn Oberkrainer Orkest zeer bekend. Hij verkocht in de loop der jaren meer dan 30 miljoen platen en cd's. Samen met zijn broer Vilko schreef hij honderden polka's en walsen. Na Golici, oftewel de Trompeten Echo is daarvan ongetwijfeld zijn bekendste nummer. Maar hij had meer hits. Meer dan 30 gouden platen kon hij aan de muur hangen. De laatste jaren trok Slavko Avsenik zich steeds meer terug. Hij speelde niet meer, en af en toe gaf hij nog een intervieuw. Dinsdag wordt Slavko Avsenik in Begunje, Slovenië begraven. En ook Lou Sadar is overleden. Hij overleed in Cleveland op 93 jarige leeftijd. Lou Sadar was een bekende muzikant, hij speelde o.a. sax in het orkest van Johnny Pecon. En hij gaf muziekles. Veel artiesten die nu bekend zijn hebben nog les van hem gehad.       

John.

 

 

01 juli,

Er is vanaf vandaag weer een nieuwe aflevering van het maandelijkse programma Polka Time te beluisteren. In aflevering 59 muziek van Johnny Pecon. In juli is er veel aandacht voor Johnny Pecon. Zo wordt herdacht dat deze artiest 100 jaar geleden werd geboren. Het nieuwe Album van de maand is A Tribute To Lawrence Welk van Hank Haller. Deze cd met live nummers werd onlangs uitgebracht en mag inmiddels een besteseller worden genoemd. Een aantal nummers van deze cd is te beluisteren in de sampler met 7 nummers op de Album van de maand pagina. Te koop bij Hank Haller, de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame en de Polka Connection. Tot slot dan nog de Featured Live Artiest/Band van de maand, en dat is deze keer Patty Candela. Zij treed met haar Guys diverse keren op in Cleveland en omstreken. Informatie over de optredens van Patty en de andere artiesten die met polkas.nl samen werken zijn op de Polka Events pagina voor juli terug te vinden.  

John.

 

20 juni,

We hebben vakantie en zijn inmiddels op onze vakantie bestemming. De komende weken geen emails a.u.b. Vlak voor we vertrokken ontving ik de nieuwe cd van Frank Stanger. Een schitterend album in de welbekende Stanger Style. Een aantal nieuwe nummers, maar ook een aantal bekende en wat minder bekende polka’s op deze cd. De cd met de titel A Polka Love Affair werd uitgebracht op het Peppermint label, bestellen kan via de website van The Polka connection.

John.

 

 

05 juni,

De Walter Ostanek cd Today And Forever die ik vorige maand uitbracht op het Polkas.nl label is nu landelijk uitgebracht in Amerika. Een nieuwe oplage wordt vanaf nu in Amerika verkocht door Sunshine Records. De cd is ook te koop via CD Baby, Amazon en CD Universe. De cd was overigens al te koop via Polkas.nl, National Cleveland-Style Polka Hall of Fame, Polka Connection en Jo Swart. Het album wordt door Sunshine Records eveneens aangeboden als digitale download via iTunes, Amazon-Amerika, Amazon-Engeland, Google Play, Spotify, E Music en CD Baby.

John.

 

 

04 juni,

Vandaag is de nieuwe Top 5 geplaatst. De Top 5 met de artiesten die in mei weer het meest werden bekeken op de website. En voor de zoveelste keer staat Walter Ostanek op nummer 1. Hoe kan ook anders met zoveel aandacht vorige maand, een nieuwe cd en zijn 80e verjaardag. Walter Ostanek stond overigens in de vorige Top 5 ook op nummer 1. Op nummer 2 in de Top 5 staat Johnny Pecon, Johnny steeg in de lijst. Vorige keer stond Pecon nog op de 3e plaats. Op de 3e plaats Fred Ziwich, ook hij steeg, en wel van de 5e plaats. Op nummer 4 staat Frankie Yankovic, Hij zakte, in de vorige lijst stond Yankovic op nummer 2. Nieuw in de Top 5 is Slavko Avsenik. Een artiest die toch wel regelmatig in de lijst staat. Kenny Bass, vorige keer nog op de 3e plaats verdween uit de Top 5. Er zijn iedere maand altijd wel een aantal artiesten die de Top 5 nét niet haalden. Deze keer waren dat Paul Yanchar, Aaron Dussing, Cilka Dolgan, Joey Tomsick, Kenny Bass en Joey Miskulin. De pagina's die vaak werden bekeken waren: News, Weblog, Gallery, New Cds, Old Photos, Polka Schedule & Events en Listen To The Music. De meeste bezoekers kwamen weer uit Amerika en Nederland. Het meest beluisterde nummer was opnieuw de Walter Ostanek sampler. De sampers van Cilka Dolgan en Joey Tomsick werden ook nog vaak beluisterd. Evenals nummers van Johnny Pecon, Kenny Bass, Aaaron Dussing Eddie Habat en Slavko Avsenik. Er werd de afgelopen maand vaak gezocht op de zoektermen Walter Ostanek, Paul Yanchar, Joey Miskulin, Eddie Rodick en Art Perko. Van Walter Ostanek, de nummer 1 in de Top 5 is op de Top 5 pagina een mooie polka te beluisteren. Het is de Pig Skin Polka een mummer van de cd Back To Back uit 2008. Volgende maand dan is er opnieuw een nieuwe Top 5 van de artiesten die het meeste op polkas.nl werden bekeken.

John.

 

 

01 juni,

Vandaag is er weer een nieuwe aflevering van het maandelijkse programma Polka Time te beluisteren. In aflevering 58 muziek van Kenny Bass, Johnny Pecon, Ron Pivovar, Ernie Benedict en Boštjan Konečnik. Voor ieder wat wils, een oudje van Kenny Bass, een button box nummer van Ron Pivovar, Boštjan Konečnik uit Slovenië en de maandelijkse 78 toeren plaat van Ernie Benedickt. Naar aanleiding van het overlijden van Paul Yanchar draaien we één van zijn klassiekers, Little Fella wat hij opnam met the Johnny Pecon Orchestra. Het nieuwe Album van de maand is Moldie Oldie Goodies van Johnny Pecon. Een re-relase van twee van zijn lp's, nu voor het eerst op één cd, in perfecte kwaliteit. Het zijn de Dana lp's Oldies Goldies Polkas en Polkas And Waltzes 2/4 3/4. Muziek van deze cd is te beluisteren in de sampler met 7 nummers op de Album van de maand pagina. Het zijn overigens nummers van Oldies Goldies Polkas. De cd is te koop bij de Polka Connection. Tot slot dan nog de Featured Live Artiest/Band van de maand, en dat is deze keer opnieuw Frank Svet, hij treed weer regelmatig op in het Hofbrauhaus in Columbus, Ohio. Alle informatie over de optredens van Frank Svet en de andere artiesten die met polkas.nl samen werken zijn op de Polka Events pagina voor juni terug te vinden.  

John.

 

 

20 mei,

Er lagen hier vandaag een paar nieuwe cd's in de bus. Één daarvan is de nieuwste cd van Hank Haller. Nu eens geen her-release van een lp maar niet eerder uitgebrachte live recordings uit de jaren 80. Op deze nieuwe cd 18 opnames die in de jaren 80 gemaakt werden voor de Lawrence Welk TV Show. Een unieke cd met bekende nummers zoals: Night In May, Herz Schmetz Polka, Flying High Polka en Mr. Magic Polka ontbreken niet op deze geweldige cd. De cd werd uitgebracht op het Haller Label en de opnames zijn in een perfecte geluidskwaliteit. Voor meer informatie over de nieuwe Haller cd zoals de tracklisting: Hank Haller, Albums - Pagina 16, of klik op de pagina met de nieuwe cd's.

John.

 

 

18 mei,

Vandaag is Kathy Hlad aan de website toegevoegd. Deze button box artieste uit Cleveland, Ohio had ik eerlijk gezegd al veel eerder aan polkas.nl willen toevoegen, maar het kwam er niet van. Dat had te maken met haar discografie. Ik was niet zeker of ik haar discografie wel compleet had. Begin deze maand, tijdens het verjaardagsfeest van Walter Ostanek kwam ze tijdens het etentje naast mij zitten. En dat heeft uiteindelijk geholpen. We raakten aan de praat, ook over haar opnames. Vorige week stuurde ze me een email met een volledige lijst van haar cd's, en de lp's en cd's waaraan ze mee heeft gewerkt. En wat bleek, ik heb alles van haar in mijn collectie. Dus met deze gegevens kon ik aan de slag om Kathy Hlad aan de website toe te voegen. Toevallig had ze onlangs een uitgebreide biografie geschreven, dus dat kwam ook heel goed uit. Ik volg Kathy al jaren, maar in deze biografie las ik veel dingen die ik niet wist over haar. Kathy is The Queen Of The Button Box, ze speelt solo en tegenwoordig maakt ze ook deel uit van The Button Box Diva's. Daarnaast geeft ze button box lessen. Zelf kreeg ze overigens ook les van Frank Novak. Kathy Hlad won in de loop der jaren heel wat Awards van de National-Cleveland-Style Polka Hall of Fame. Zo won ze maar liefst 5 Awards voor Best Button Box Artist Of The Year. In 2009 kreeg Kathy de Trustees Honor Roll van de organisatie toegekend. En ik heb gehoord dat Kathy dit jaar in de race is om genomineerd te worden voor een Lifetime Achievement Award. Maar zover is het nog niet. In juli wordt er een lijst met namen bekendgemaakt, en dan mogen de leden van de Polka Hall of Fame kenbaar maken wie ze willen nomineren. Dus nog even afwachten voor Kathy. Ondertussen kunnen de pagina's van Kathy Hlad op polkas.nl bekeken worden. En vergeet daarbij niet te luisteren naar het nummer Buttons Galore Polka, een eigen compositie van haar. Dit schitterende nummer staat overigens op haar 1e cd.          

John.

 

 

12 mei,

Verdrietig nieuws, gisteren is Paul Yanchar overleden op 90 jarige leeftijd. De gezondheid van Paul was al een paar jaar slecht. De laatste keer dat ik Paul sprak, zo'n anderhalf jaar geleden zat hij in een rolstoel.  Paul Yanchar was één van de bekendste Cleveland-Style Polka saxofoon en klarinet spelers, daarnaast had hij een prachtige stem. Paul werd vooral bekend als de saxofonist/zanger van de Johnny Pecon Band en later van the Jeff Pecon Orchestra.  Zijn meest bekendste nummer was ongetwijfeld Little Fella. Paul speelde in de loop der jaren met meerdere orkesten zoals Johnny Vadnal, Eddie Habat, Walter Ostanek, Fred Kuhar en Milan Racanovich. Als studio muzikant werkte hij mee aan heel wat opnamen. Zo speelde hij bijvoorbeeld op alle lp's van Frank Novak. Paul kreeg in 1991 een Lifetime Achievement Award van de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame. Ik heb Paul Yanchar in de loop der jaren regelmatig gesproken, en ik heb hem ook diverse keren zien optreden. Ik was ook op het afscheidsfeestje waarbij Paul afscheid nam van the Jeff Pecon Orchestra. Niet veel later kreeg Paul zijn eerste hersenbloeding, hij kwam daarna in een verpleeghuis terecht. Paul kwam daarna nog diverse keren in het ziekenhuis terecht. In januari vierde hij met zijn familie zijn 90e verjaardag in Sterle's Country House in Cleveland. Wanneer de uitvaart is van Paul Yanchar is op dit moment nog niet bekend.

 

N.B. Update 13 mei: Er is gelegenheid om afscheid te nemen op vrijdag 15 mei in Brickman Bros. Funeral Home, 37433 Euclid Avenue, Willoughby. De herdenking en begrafenis is op zaterdag 16 mei, St. Mary Church, Holmes Avenue, Interment All Souls Cemetery.

John.

 

 

 

08 mei,

Een beetje later dan normaal, maar vandaag is de nieuwe Top 5 geplaatst. De Top 5 met de artiesten die in april het meest werden bekeken op de website. En opnieuw staat Walter Ostanek op nummer 1. Dat kan ook bijna niet anders met zoveel aandacht wat betreft zijn 80e verjaardag. Walter stond in de vorige Top 5 overigens ook op de eerste plaats. Op nummer 2 in de Top 5 staat Frankie Yankovic, hij steeg in de lijst. Vorige keer stond Yankovic op de 4e plaats. Er is en was veel aandacht voor Johnny Pecon, we vinden hem evenals de vorige keer op de 3e plaats. Op nummer 4 Kenny Bass, nieuw in de Top 5. Ook nieuw op nummer 5 is Fred Ziwich. 2 nieuwe artiesten in deze Top 5, dat betekent dat er ook 2 artiesten verdwenen zijn uit de lijst. En dat zijn Slavko Avsenik, vorige keer nog op nummer 2 en Aaron Dussing die vorige keer op de 5e plaats stond. Er zijn iedere maand altijd wel een aantal artiesten die de Top 5 nét niet haalden. Deze keer waren dat Eddie Rodick, Joey Tomsick, Cilka Dolgan, Steve Meisner, Johnny Krizancic, Joey Miskulin, Eddie Habat en Johnny Vadnal. Pagina's die vaak werden bekeken waren: Weblog, New Cds, Polka Schedule & Events, Listen To The Music en Polka Lyrics. De meeste bezoekers kwamen weer uit Amerika en Nederland. Het meest beluisterde nummer was de Walter Ostanek sampler. Eddie Habat, Cilka Dolgan, Eddie Kenik, Frank Stanger, Joey Miskilin en Kenny Bass werden ook vaak beluisterd. Er werd de afgelopen maand vaak gezocht op de zoektermen Bob Kravos, Walter Ostanek, Kenny Bass, Cilka Dolgan, Eddie Kenik, Slavko Avsenik en Joey Miskulin. Van Walter Ostanek, de nummer 1 in de Top 5 is op de Top 5 pagina een mooie polka te beluisteren. Het is de Francis Darling Francis Polka, een nummer van de jubileum cd Todat And Forever. Volgende maand is er opnieuw een nieuwe Top 5 van de artiesten die het meeste op polkas.nl werden bekeken.

John.

 

 

 

07 mei,

De impressie van Walter Ostanek's 80th Birthday Party die zondag plaatsvond in Cleveland is inmiddels op de website geplaatst. Mijn persoonlijk verhaal  en een aantal foto's staan er inmiddels op.

John.

 

 

 

06 mei,

Inmiddels ben ik weer terug uit Cleveland waar ik de afgelopen dagen was voor de Walter Ostanek's Birthday Party. Binnenkort maak ik hier een impressie van. Het was een geweldig feest met zo'n 800 personen die Walter kwamen feliciteren. Walter was aanwezig met zijn dochter Cheryl en zijn zoon Richard. Maar er was ook minder goed nieuws, Irene, de vrouw van Walter was niet aanwezig. Vorige week dinsdag is Irene namelijk opgenomen in een verpleegtehuis. Het was niet meer mogelijk dat ze thuis bleef wonen. Een ingrijpende en erg emotionele belsissing waar Walter en zijn kinderen het erg moeilijk mee hebben. Maar het was niet meer verantwoord dat ze nog thuis bleef wonen. Voor de rest alleen maar goed nieuws. Een verjaardagsfeest met 800 mensen en optredens van 18 bands. En de jubileum cd die ik uitbracht ter ere van de 80e verjaardag van Walter Ostanek werd heel goed ontvangen. De verkopen waren heel erg goed. Zo goed dat er deze week nog een nieuwe oplage komt. Walter was overigens ook heel blij met deze cd. We hebben dan ook samen besloten dat er dit jaar nog twee Walter Ostanek cd's op het polkas.nl label zullen verschijnen. Voor eind juli/begin augustus staat de volgende cd ingepland. Tijdens het Verjaardagsfeest hebben we Walter een kado aangeboden. We hebben hem en zijn dochter vliegtickets aangeboden voor een vakantie bij ons in Spanje. Het lijkt ons erg leuk om Walter als gast te hebben. We hopen hem in juni welkom te mogen heten.   

John.

 

 

 

29 april,

Omdat ik morgen naar Amerika vlieg voor de Walter Ostanek's Birthday Party een iets eerdere update van de website. Vanaf vandaag is er een nieuwe aflevering van het maandelijkse programma Polka Time te beluisteren. In aflevering 57 muziek van Walter Ostanek,  Louis Spehek And Son, Bill Bevec en Don Tortola & Rich Underation. Van Walter Ostanek twee nummers van de nieuwe cd Today And Forever. Deze jubileum cd zal zondag tijdens de Walter Ostanek Birthday Party worden gepresenteerd. De maandelijkse 78 toeren plaat is deze keer van Louis Spehek And Son, het werd in de jaren 20 uitgebracht. Uiteraard weer een button box nummer in Polka Time, deze keer is dat Omne Bush Polka van Ton Tortola & Rich Underation. De nieuwe Polka time aflevering wordt besloten met een nummer van Bill Bevec, een artiest die helaas niet meer zo vaak wordt gedraaid. Het nieuwe Album van de maand is Today And Forever van Walter Ostanek. Deze cd op het polkas.nl label werd uitgebracht naar aanleiding van de 80e verjaardag van Canada's Polka King Walter Ostanek. Dit originele album uit 1982 is nu voor het eerst op cd, inclusief 6 bonus nummers. 18 bekende polka's en walsen, inclusief 2 button box nummers. De cd is te koop in de shop van de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame and Museum, de PolkaConnection, polkas.nl en Jo Swart. Muziek van deze Cleveland-Style cd is te beluisteren in de sampler met 7 nummers op de Album van de maand pagina. Tot slot dan nog de Featured Live Artiest/Band van de maand, en dat is deze keer Alex Meixner, hij treed in mei maar liefst 14x op. Alle informatie over de optredens van Alex Meixner en andere artiesten die met polkas.nl samen werken zijn op de Polka Events pagina terug te vinden. Op 5 mei ben ik weer terug uit Cleveland, met uiteraard een impressie van Ostanek's Birthday Party.

John.

 

 

 

20 april,

Vandaag is Walter Ostanek jarig. Hartelijk gefeliciteerd Walter! Hij viert zijn verjaardag met familie en een paar goede vrienden. Walter Ostanek werd geboren in 1935, hij is dus vandaag 80 jaar geworden. Dat mag dus best gevierd worden. Canada's Polka King Walter Ostanek 80 jaar! We hebben Walter een doos cd's, bloemen en een verjaardagskaart gestuurd om hem te feliciteren, en ik zal hem vandaag nog even bellen. Over een paar weken is er in Cleveland een groot feest ter ere van zijn verjaardag waar ik ook bij aanwezig zal zijn. Naar aanleiding van zijn 80e verjaardag heb ik in samenwerking met de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame een Jubileum cd uitgebracht van Walter Ostanek met de titel Today And Forever. Deze lp uit 1982, nu voor het eerst op cd uitgebracht is aangevuld met 6 bonus nummers. De cd is inmiddels te koop, en de afgelopen dagen mocht ik de eerste bestellingen ontvangen. De legendarische Walter Ostanek die in de loop der jaren drie Grammy Awards won is voorlopig nog even van plan door te gaan met polka muziek. Tijdens het feest op 3 mei in Cleveland zal hij optreden met zijn originele band. Walter werkt op dit moment aan zijn 100e album, deze cd zal in november uitgebracht worden, het wordt een heel bijzonder album.

John.

 

 

 

04 april,

Binnenkort verschijnt er een nieuwe cd op het Polkas.nl label. Ter gelegenheid van de 80e verjaardag van Walter Ostanek brengen polkas.nl en de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame een jubileum cd uit van Walter Ostanek met de titel Today And Forever. Deze mooie lp uit 1982 verschijnt nu voor het eerst op cd, aangevuld met 6 bonus nummers. Deze jubileum cd verschijnt op 20 april, op die dag is Walter Ostanek namelijk jarig. Voor deze cd heb ik het hoesontwerp een beetje aan moeten passen, Het opnieuw digitaliseren en remasteren van de master tapes was deze keer niet veel werk, Op Today And Forever staan 18 bekende polka's en walsen, inclusief 2 button box nummers. Allemaal Cleveland-Style. Happy Birthday Polka, Jo Ann Polka, Lee And Ann's Polka, My Little Girl Polka, 707 Polka, Frances Darling Frances: ze staan er allemaal op in perfecte kwaliteit. De cd is vanaf 20 april te koop in de shop van de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame and Museum. De cd is ook te koop via internet bij de PolkaConnection. Liefhebbers uit Nederland kunnen voor de Walter Ostanek cd terecht op polkas.nl en bij Jo Swart. Jo staat op diverse markten, op zaterdag staat Jo met zijn kraam in de overdekte hal in Weerselo. Bestellen kan ook via zijn website www.jbswart.nl. Op zondag 3 mei is er in Amerika een Walter Ostanek's Birthday Party in Cleveland, Ohio. Deze Birthday Party wordt georganiseerd door de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame. Er zullen diverse bands en artiesten optreden. Ook Walter Ostanek And his Band zullen die dag een optreden verzorgen. Dit bijzondere evenement vindt plaats in The Slovenian Society Home, Reicher Avenue, Euclid, Ohio. Tijdens de Birthday Party is er een cd presentatie van Today And Forever. Ik ben daarbij aanwezig.

John.

 

 

 

03 april,

Vandaag is de nieuwe Top 5 weer geplaatst. De Top 5 met de artiesten die in maart het meest werden bekeken op de website. En voor de zoveelste keer staat Walter Ostanek op nummer 1. Walter stond in de vorige Top 5 ook op de eerste plaats. Op nummer 2 in de Top 5 staat Slavko Avsenik, hij steeg in de lijst. Vorige keer stond Slavko Avsenik op de 3e plaats. Er was afgelopen weken veel aandacht voor Johnny Pecon. Toch zakte hij in deze Top 5 van de 2e naar de 3e plaats. Op nummer 4 eveneens een zakker, Frankie Yankovic, vorige keer nog op de 3e plaats. Nieuw op nummer 5 staat Aaron Dussing. Dat betekent dat er ook een artiest verdwenen is uit de lijst. En dat is Fred Ziwich, vorige keer nog op nummer 5. Er zijn iedere maand altijd wel een aantal artiesten die de Top 5 nét niet haalden. Deze keer waren dat Cilka Dolgan, Kenny Bass, Eddie Kenik, Jack Tady, Joey Tomsick, Steve Meisner, Joey Miskulin en Frankie Mullec. Pagina's die vaak werden bekeken waren: Polka Schedule & Events, Weblog, Old Photos, Listen To The Music en de Top 5. De meeste bezoekers kwamen weer uit Amerika en Nederland. En er zaten een aantal opmerkelijke landen tussen met veel bezoekers, Griekenland, Rusland, Estland en Nieuw Zeeland. Het meest beluisterde nummer was De Cilka Dolgan sampler, dat was de vorige keer ook het meest beluisterde nummer. Eddie Habat, Joe Bajuk, Alex Meixner, Eddie Rodick en Frank Stanger werden ook vaak beluisterd. Er werd de afgelopen maand vaak gezocht op de zoektermen Bob Kravos, Frankie Yankovic, Hank Haller, Walter Ostanek, Johnny Pecon, Kenny Bass, Georgie Cook en Cilka Dolgan. Van Walter Ostanek, de nummer 1 in de Top 5 is op de Top 5 pagina een mooie polka te beluisteren. Het is Garden City Polka, een nummer van de cd Let's Dance uit 2000. Volgende maand is er opnieuw een nieuwe Top 5 van de artiesten die het meeste op polkas.nl werden bekeken.

John.

 

 

 

01 april,

Er is vanaf vandaag weer een nieuwe aflevering van het maandelijkse programma Polka Time te beluisteren. In aflevering 56 muziek van Mike Wojtila, Steve Meisner, Ron Likovic, Hoyer Trio en Walter Ostanek. Van Mike Wojtila en Steve Meisner draaien we een nummer van hun nieuwe cd's. De maandelijkse 78 toeren plaat is deze keer van het Hoyer Trio. Het button box nummer is van Ron Likovic. Van Walter Ostanek alvast een nummer van de nieuwe cd Today And Forever die 20 April verschijnt op het polkas.nl label. Binnenkort te koop! Het nieuwe Album van de maand is Thank You Music Lovers van Steve Meisner. Deze cd met live nummers werd onlangs uitgebracht en verkoopt heel goed. Muziek van deze cd is te beluisteren in de sampler met 7 nummers op de Album van de maand pagina. Te koop bij Steve Meisner, de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame en de Polka Connection. Tot slot dan nog de Featured Live Artiest/Band van de maand, en dat is deze keer Frank Svet, hij treed deze maand een aantal keren op in het Hofbrau Haus in Columbus, Ohio. Alle informatie over de optredens van Frank Svet en de andere artiesten die met polkas.nl samen werken zijn op de Polka Events pagina voor april terug te vinden.  

John.

 

 

 

14 maart,

We zijn er even niet wegens een weekje vakantie. Geen internet, dus geen updates en geen email.

John.

 

 

 

13 maart,

Canada's Polka King Walter Ostanek geeft zelden interviews. Voor de Niagara Falls Show maakte hij echter een uitzondering. Walter werd daarvoor geinterviewd door zijn vriend Steve Kostyk die ooit nog in de band van Walter speelde. Het interview is als Itunes podcast te beluisteren.

https://itunes.apple.com/ca/podcast/niagara-falls-showepisode004/id973658888?i=337498661&mt=2

John.  

 

 

 

04 maart,

De nieuwe Top 5 is vandaag weer geplaatst. De Top 5 met de artiesten die in februari het meest werden bekeken. En opnieuw staat Walter Ostanek op nummer 1. Walter behaalde ook vorige keer de 1e plaats in de Top 5. Op nummer 2 in de Top 5 staat Johnny Pecon, nieuw in de lijst. Er was afgelopen maand heel veel aandacht voor Johnny Pecon. Zijn 100e geboortedag op 3 februari, en afgelopen zaterdag was het 40 jaar geleden dat hij op 60 jarige leeftijd overleed. Er is ook een nieuwe cd van Johnny Pecon met daarop 2 oude Dana lp's, en er komt binnenkort nog een andere Pecon cd uit. Op nummer 3 staat Frankie Yankovic, vorige keer nog op de 5e plaats. Op de 4e plaats staat Slavko Avsenik, deze artiest zakte één plaats. Tot slot nog een zakker. Fred Ziwich, op nummer 5. In de vorige Top 5 stond Fred op de 2e plaats. De Mahoning Valley Button Box Club verdween uit de Top 5. Er zijn iedere maand altijd wel een aantal artiesten die de Top 5 nét niet haalden. Deze keer waren dat Aaron Dussing, Johnny Vadnal, Norm Kobal, Kenny Bass, Joey Tomsick, Bob Kravos, Joey Miskulin en Eddie Habat. Pagina's die vaak werden bekeken waren: Weblog, Listen To The Music, Polka Schedule & Events en Top 5. De meeste bezoekers kwamen uit Amerika en Nederland. Op de voet gevolgd door Canada. En ook weer eens een nieuw land, Libië. Het meest beluisterde nummer van vorige maand was De Cilka Dolgan sampler, en ook de sampler van Frank Feil & Hank Haller van het Album van de maand deed het goed. Verder werden Alex Meixner, Fred Ziwich en Joe Bajuk vaak beluisterd. Er werd de afgelopen maand vaak gezocht op de zoektermen Fred Gregorich, Frankie Yankovic, Johnny Pecon, Fred Ziwich, Kenny Bass, Rodney Yemc, Eddie Rodick, Walter Ostanek en Bob Timko. Van Walter Ostanek, de nummer 1 in de Top 5 is op de Top 5 pagina een mooie polka te beluisteren. Het is If You Are Mine, een nummer van de cd Yearning For Polkas And Waltzes uit 1999. Volgende maand is er opnieuw een nieuwe Top 5 van de artiesten die het meeste op polkas.nl werden bekeken.

John.

 

 

 

01 maart,

Vanaf vandaag is er weer een nieuwe aflevering van het maandelijkse programma Polka Time te beluisteren. In aflevering 55 muziek van Cilka Dolgan, Alaska Polka Chips, Johnny Vadnal, Jack Tady en Bob Timko. De Alaska Polka Chips zijn vertegenwoordigd met een button box nummer. Van Johnny Vadnal draaien we een 78 toeren plaat. En de nummers van Bob Timko en Jack Tady komen van vinyl. Van Cilka Dolgan uiteraard een nummer van haar nieuwe cd The Best Of. Dat Album is hoe kan het ook anders in maart het Album van de maand. Deze cd met 19 nummers verscheen eergisteren op het polkas.nl label. Meer muziek van deze cd is te beluisteren in de sampler met 7 nummers op de Album van de maand pagina. Te koop bij de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame, de Polka Connection, Jo Swart en Polkas.nl. Tot nu toe gaat het goed met de cd. Er was veel airplay en er zijn de afgelopen dagen al aardig wat exemplaren verkocht. Vandaag zingt Cilka in het Slovenian Cultural Center, Lemont. Het zal mij benieuwe hoeveel cd's er daarbij verkocht worden. Tot slot dan nog de Featured Live Artiest/Band van de maand, en dat is deze keer Patty C And The Guys, een band uit Cleveland o.l.v Patty Candela op de button box. Was het in februari nog redelijk rustig met polka optredens, in maart staan er minstens het dubbele op de agenda. Patty treed een aantal keren op in Cleveland. Alle informatie over de optredens van Patty c And The Guys en de andere artiesten die met polkas.nl samen werken zijn op de Polka Events pagina voor maart terug te vinden.  

John.

 

 

 

27 Februari,

Vandaag is er een nieuwe cd op het polkas.nl label uitgebracht. De release van The Best Of van zangeres Cilka Dolgan. Met 19 bekende polka's en walsen, Slovenian & Cleveland-Style. De meeste nummers verschijnen nu voor het eerst op cd. Met o.a. Here's To You Polka, Save The Last Dance, Kamnik Polka, Tavern In The Valley, Happy Accordeon, Triglav Polka, Polka Dance, Zeke & Charlie Polka en Slovenian Country House. Vanaf nu te koop bij de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame and Museum, de Polka Connection, Jo Swart en Polkas.nl. Binnenkort is er een cd presentatie in Cleveland, Ohio. De datum is nog nog niet bekend. De cd werd afgelopen week al veel gedraaid op de radio in Cleveland en omstreken. Tony Petkovsek, Joe Godina, Denny Bucar, Ray Zalokar, AJ Hite, Jerry Zagar en anderen zorgden voor leuke airplay. Begin mei verschijnt er weer een nieuwe cd op het polkas.nl label. Dat wordt de al eerder aangekondigde cd van Walter Ostanek. Deze speciale Walter Ostanek jubileum cd wordt op 3 mei gepresenteerd in Cleveland, Ohio tijdens de Walter Ostanek's Birthday Party.

John.

 

 

 

22 februari,

Op zondag 3 mei is er in Amerika een Walter Ostanek's Birthday Party in Cleveland, Ohio. Canada's Polka King Walter Ostanek wordt namelijk 80 jaar. Dus tijd voor een feestje. De Happy Birthday Party wordt georganiseerd door de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame. Op dit moment is de organisatie druk bezig om het acht uur durende evenement muzikaal voor te bereiden. Er zullen diverse bands en artiesten optreden. En ook Walter Ostanek And his Band gaan die dag een optreden verzorgen. Het bijzondere evenement vindt plaats in The Slovenian Society Home, Reicher Avenue, Euclid.  Maar er verschijnt eerst nog iets anders. Ter gelegenheid van de 80e verjaardag van Walter Ostanek brengen polkas.nl en de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame een jubileum cd uit van Walter Ostanek. Het is een re-relase van de lp Today And Forever uit 1982. Voor het eerst op cd, met als extra 6 bonus nummers. Happy Birthday Polka, Jo Ann Polka, Lee And Ann's Polka, My Little Girl Polka, 707 Polka: ze staan er allemaal op. Tijdens de Birthday Party wordt de cd aan Walter Ostanek aangeboden. Zo, dus ik heb al een kado voor Walter Ostanek. Uiteraard probeer ik er bij te zijn in Cleveland. Nog even afwachten of we dat kunnen regelen. Momenteel ben ik bezig met de digital mastering van de jubileum cd. Daar gaat veel tijd in zitten, maar het is leuk werk. Nog een paar nummers te gaan.

John.

 

 

 

15 februari,

Er zijn 3 nieuwe polka cd's verschenen. Allereerst een nieuw album van Mike Wojtila met de titel A Special Deliverly. Een cd met voornamelijk polka muziek. Veel bekende namen werkten aan deze cd mee, zoals: Ed Klancnik, Phil Srnick, Eddie Rodick III, Al Bambic, Ron Sluga, Dan Wojtila, Don Wojtila en Denny Bucar. Bestellen kan via de website van Mike Wojtila of de PolkaConnection. Meer informatie is op de pagina met nieuwe cd's terug te vinden. En ook Steve Meisner heeft een nieuwe cd uitgebracht. De titel is Thank You Music Lovers. Het is een live cd met veel bekende polka nummers. De Steve Meisner Band bestaat tegenwoordig uit: Steve Meisner - Accordeon, Don Hunjadi - Sax, Denny Anderson - Banjo, Rick Hartmann - Drums. Bestellen kan via de website van Steve Meisner of de PolkaConnection. Voor meer informatie: klik op de pagina met nieuwe cd's. Tot slot een cd van Johnny Pecon. Nu eens geen cd met live opnamen maar twee originele albums op één cd. Het zijn de albums Oldies Goldies Polkas en Polkas & Waltzes 2/4 3/4 die nu op de cd Moldie Oldie Goodies zijn uitgebracht. Beide originele albums werden in de jaren 60 door Dana Records als lp uitgebracht. Nu op cd en te koop bij de PolkaConnection. Meer informatie op de pagina's met nieuwe cd's. Binnenkort verschijnen er meer nieuwe polka cd's van o.a. Cilka Dolgan, Eddie Habat, Hank Haller, Klancnik & Friends, Denis Novato, Walter Ostanek Frank Stanger en Dick Tady.

John.

 

 

 

14 Februari,

Op 27 februari wordt er een nieuwe cd op het polkas.nl label uitgebracht. Een cd van zangeres Cilka Dolgan. Cilka Dolgan leverde belangrijke bijdrages aan de Cleveland-Style muziek, als zangeres, tekstschrijfster en componiste van diverse polka bestsellers. Deze cd, de opvolger van de Joey Tomsick button box cd is weer een een mooie cd geworden. Het opnieuw digitaliseren en remasteren van de master tapes was veel werk. Daar heb ik bijna een jaar over gedaan. Op The Best Of cd staan 19 bekende polka's en walsen, Slovenian & Cleveland-Style. Nummers die Cilka Dolgan in de loop der jaren heeft opgenomen. De meeste nummers verschijnen nu voor het eerst op cd. Met o.a. Here's To You Polka, Save The Last Dance, Kamnik Polka, Tavern In The Valley, Happy Accordeon, Triglav Polka en Polka Dance. Uiteraard ontbreken de button box nummers Zeke & Charlie Polka en Slovenian Country House niet op deze cd. Op de meeste nummers van deze cd werd overigens een button box in de begeleiding gebruikt. Zo spelen Joey Miskulin, Kathy Hlad en Jack Ponikvar button box op deze cd. The Best Of Cilka Dolgan is vanaf 27 februari te koop in de shop van de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame and Museum. De cd is ook te koop via internet bij de PolkaConnection. Liefhebbers uit Nederland kunnen voor de cd terecht op polkas.nl en bij Jo Swart. Jo staat op diverse markten, op zaterdag staat Jo met zijn kraam in de overdekte hal in Weerselo. Bestellen kan ook via zijn website www.jbswart.nl. Binnenkort is er een cd presentatie in Cleveland, Ohio. Wanneer is nog niet bekend. De radio premiere van de cd is volgende week in het radio programma van Tony Petkovsek. Het programma is op zaterdag vanaf 18.00 uur in Nederland via www.247polkaheaven.com te beluisteren. Ik had overigens een andere nieuwe cd aangekondigd. Een cd van Walter Ostanek. Maar die komt er nu echt aan. Eind april/begin mei is de release. Deze Walter Ostanek cd wordt dan gepresenteerd tijdens een feestavond in Cleveland, Ohio. Binnenkort meer over de Walter Ostanek cd en het feest.

John.

 

 

 

12 februari,

Alex Meixner, polka artiest en button box speler uit Florida verkoopt twee button accordeons. Beide instrumenten hebben een lange geschiedenis in de polka muziek en werden gebruikt voor diverse polka-opnamen. Het gaat om een 4 row (GCF-Bb) custom-built button box en een een 4 row (Bb-Eb-Ab-Db) Novak button box. De custom-built button box werd door Alex gebruikt voor de meeste van zijn solo-opnamen voor Euro-Class Music in de jaren '90 en begin 2000. Dit is de button box waarop Alex Meixner speelde toen hij in Nederland optrad. De andere button box, de 4 row (Bb-Eb-Ab-Db) Novak is van Al Meixner, de vader van Alex geweest. Al Meixner heeft heel wat opnamen met deze button box gemaakt. Later is deze button box in het bezit van Alex gekomen. Beide button accordeons zijn nu te koop. Een unieke kans om in het bezit te komen van een Alex Meixner button box. Klik hier voor meer informatie.

John.

 

 

 

07 februari,

De nieuwe Top 5 is vandaag weer geplaatst. Iets later dan normaal gesproken. De top 5 met de artiesten die het meest werden bekeken in januari. En jawel, opnieuw staat Walter Ostanek op nummer 1. Walter behaalde vorig jaar maar liefst 6x de 1e plaats in de Top 5. En ook dit jaar begint voor hem goed. 2015 is overigens een bijzonder jaar voor Walter Ostanek, daarover binnenkort meer. Op nummer 2 in de Top 5 staat Fred Ziwich. Hij bleef deze keer staan op de 2e plaats. Op de 3e plaats Slavko Avsenik, en ook deze artiest bleef staan waar hij stond. Nieuw in de Top 5 is de Mahoning Valley Button Box Club. Nog niet zolang geleden aan de website toegevoegd, we vinden deze Button Box Club terug op nummer 4. Tot slot nog een zakker. Frankie Yankovic, hij zakte in de Top 5 van de 4e naar de 5e plaats. Frank Svet verdween uit de Top 5. Er zijn iedere maand altijd wel een aantal artiesten die de Top 5 nét niet haalden. Deze keer waren dat Johnny Pecon, Joey Tomsick, Bob Kravos, Bill Bevec, Eddie Habat, Dick Tady en Joey Miskulin. Pagina's die vaak werden bekeken waren: Listen To The Music, Polka Schedule & Events, Top 5, Weblog, Articles en Lyrics. Voor het eerst kwamen de meeste bezoekers uit Nederland. Op de voet gevolgd door Amerika. Het meest beluisterde nummer van vorige maand was Starlight Waltz van Walter Ostanek. En ook de de Polkatively Button Box Sampler van Joey Tomsick werd vaak beluisterd. De sampler van Bud Hyrczyk met het Album van de maand deed het overigens wat minder dan gedacht. Fred Ziwich, Johnny Pecon, Kenny Bass en Joey Miskulin werden wel weer veel beluisterd. Er werd vaak gezocht op de zoektermen Johnny Pecon, Fred Ziwich, Bob Kravos, Frank Svet en Walter Ostanek. Van Walter Ostanek, de nummer 1 in de Top 5 is op de Top 5 pagina een mooie polka te beluisteren. Het is de Stillman's Polka, een nummer van zijn lp Today And Forever uit 1982. Volgende maand is er opnieuw een nieuwe Top 5 van de artiesten die het meeste op polkas.nl werden bekeken.

John.

 

 

 

01 februari,

Vanaf vandaag is er een nieuwe aflevering van het maandelijkse programma Polka Time te beluisteren. In aflevering 54 muziek van Frank Feil, Larry Placek, Dave Wretschko, Eddie Habat en Al Otzel. Van Frank Feil een nummer van de nieuwe cd polkas With Feil & Haller. Dat Album is in februari overigens ook Album van de maand. Een cd met 6 nummers fan Frank Feil en 6 nummers van Hank Haller. Zeer zeker de moeite waard. Muziek van deze cd is te beluisteren in de sampler met 6 nummers op de Album van de maand pagina. O.a. te koop bij Hank Haller en de National Cleveland-Style Polka Hall of Fame. Hank Haller overigens al weer bezig aan een nieuwe cd die binnenkort alweer verschijnt. We blijven nog even bij de nieuwe cd's. In november verscheen de cd Polkatively Button Box op het polkas.nl label. Deze maand of begin maart verschijnt er een nieuwe cd op het polkas.nl label. Binnenkort meer nieuws. Tot slot dan nog de Featured Live Artiest/Band van de maand, en dat is deze keer Frank Svet. Het is in februari redelijk rustig met polka optredens. Maar voor Frank Svet en zijn band staan er toch nog 7 optredens in Cleveland en Florida op het programma. Alle informatie over de optredens van Frank Svet en de andere artiesten die met polkas.nl samen werken zijn op de Polka Events pagina voor februari terug te vinden.  

John.

 

 

 

Klik hier voor het web-log archief

 

2015. www.polkas.nl - 03739 Jávea, Spain.

Events 6